80+ Διακοσμήσεις-Κατασκευές με Μπαλόνια


Σε παιδικά πάρτυ, γενέθλια, γαμήλιες 
δεξιώσεις ή βαφτίσεις και κάθε είδους εκδήλωση, οι συνθέσεις με μπαλόνια είναι από τις απλούστερες διακοσμήσεις μπορούν δε να αποδειχθούν και ιδιαίτερα εντυπωσιακές ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε - συνδυάσετε, το μέγεθος και τις αποχρώσεις των μπαλονιών κλπ. τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. 
Απλά μπαλόνια όπως και με μεταλιζέ όψη σε διάφορα μεγέθη και χρώματα θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα καταστήματα με παιχνίδια αλλά και σε μαγαζιά που ειδικεύονται σε είδη πάρτυ, στολισμών κλπ. ενώ σε πολλά eshop τόσο εγχώρια όσο και του εξωτερικού θα βρείτε μπαλόνια latex,  σε ιδιαίτερα σχήματα, μπαλόνια με τυπωμένα διάφορα σχέδια κλπ.Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ κάποιες συλλογές με πολλά είδη-σχέδια μπαλονιών.  


Εκτός από το κλασσικό φούσκωμα με το ...στόμα ή μια μικρή ειδική τρόμπα που επίσης θα βρείτε στα ίδιου αντικειμένου καταστήματα και δεν κοστίζει παραπάνω από 2-3 ευρώ, μπορείτε να φουσκώσετε κάθε είδος μπαλονιού με ήλιον. Ειδικά σε ορισμένα σχέδια-διακοσμήσεις που θέλετε να μπαλόνια να αιωρούνται μεν, δεμένα από ένα σκοινάκι-κορδέλα- αλλλά, να μένουν σταθερά στην θέση τους χωρίς ο αέρας να τα ...πηγαινοφέρνει έντονα, το ήλιον είναι η μόνη λύση. Μοναδικό του μειονέκτημα το κόστος, αφού μια φιάλη για να φουσκώσετε πχ 20-30 μπαλόνια θα σας στοιχίσει περίπου 30-40 ευρώ.

Αλλά και με φουσκωμένα με τον παραδοσιακό τρόπο μπαλόνια οι διακοσμήσεις που μπορείτε να φτιάξετε είναι πραγματικά εντυπωσιακές συνθέτοντας π.χ με αυτά σχήματα λουλουδιών ή όποια άλλη μορφή θέλετε όπως και ...παρεμβαίνοντας στην όψη τους αφού φυσικά στην επιφάνεια ενός ήδη φουσκωμένου μπαλονιού μπορείτε να κολλήσετε κάθε είδους χάρτινο-υφασμάτινο στοιχείο, να βάψετε ένα μέρος τους π.χ με χρυσαφί μπογιά κλπ. Με διαφανή μπαλόνια επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε ιδιαίτερα εντυπωσιακές διακοσμήσεις τοποθετώντας π.χ μέσα στο μπαλόνι πριν το φουσκώσετε κομφετί ή πολύχρωμα κομμένα χαρτάκια που θα διακρίνονται όταν το μπαλόνι φουσκωθεί, τοποθετώντας στο εσωτερικό τους ένα πολύ μικρότερο μπαλόνι που όταν τα φουσκώσετε, αρχικά το μεγάλο και στην συνέχεια το μικρό επίσης το ένα θα διακρίνεται μέσα στο άλλο κλπ. 


Για να τα δέσετε-ενώσετε μεταξύ τους σε συνθέσεις ή γιρλάντες θα χρειαστεί απλώς να τα τρυπήσετε στο σημείο του δεσίματος και από κάθε τρύπα θα περάσετε ένα σκοινάκι, ενώ σε συνθέσεις που τα σκοινάκια-κορδέλες που θα τα συγκρατούν πρόκειται να είναι εμφανή μπορείτε και στο σκοινί-κορδέλα να το διακοσμήσετε με στοιχεία από χαρτί, ύφασμα, κλαράκια φυτών κλπ.

Και φυσικά και μεταξύ τους αλλά και πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια π.χ σε ένα κομμάτι χαρτόνι που θα έχετε προσαρμόσει σε έναν τοίχο, μπορείτε να τα κολλήσετε με μια απλή ρευστή κόλλα γενικής χρήσης.  

Για συνθέσεις που θέλετε να σταθεροποιήσετε μπαλόνια που θα ακουμπούν στο έδαφος, χρησιμοποιείστε ως "βάρος" που θα τα κρατά όρθια στην θέση τους ένα μπαλονάκι γεμάτο νερό από το δέσιμο του οποίου θα δέσετε-συγκρατήσετε τα υπόλοιπα και που μπορείτε να το ...κρύψετε τυλίγοντας το με ύφασμα, χαρτί, τοποθετώντας το μέσα σε ένα διακοσμητικό καλαθάκι κλπ. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: