Χριστουγεννιάτικο ΓΟΥΡΙ - ΡόδιΌ μορφη και απλή κατασκευή για ένα γούρι-ρόδι για το σπίτι αλλά και για πρωτοχρονιάτικο δώρο.
Εκτός από πήλινα, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να επεξεργαστείτε και να ...μεταμορφώσετε όλα εκείνα τα πολύ οικονομικά και συνήθως ...ακαλαίσθητα ρόδια-γούρια που θα βρείτε τις μέρες των γιορτών σε καταστήματα με εποχιακά είδη. Για τους μη προνοητικούς ώστε να έχουν προμηθευτεί τα υλικά που χρειάζεται η συγκεκριμένη κατασκευή και για δώρα-δημιουργίες κυριολεκτικά της ...τελευταίας στιγμής, μπορείτε να βάψετε αρχικά το ρόδι με άσπρο ακρυλικό χρώμα και στην συνέχεια να περάσετε μερικές στρώσεις χρυσαφί, ασημί ή όποιας άλλης απόχρωσης μπογιά με την ίδια ακριβώς διαδικασία που θα το κάνετε και με την κηροπατίνα.

Εδώ θα βρείτε γενικές οδηγίες για την τεχνική του κρακελέ


Υλικά:

* Πήλινο Ρόδι

* Βαφή Κρακελέ δύο συστατικών

* Χρυσή Κηροπατίνα

* Διακοσμητικά κατά επιλογή
Με ένα πινελάκι περνάμε το ρόδι με το πρώτο συστατικό του κρακελέ που είναι το αστάρι και το αφήνουμε να στεγνώσει για μισή με μία ώρα (μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα παρατηρήσετε ότι δεν έχει στεγνώσει εντελώς αλλά είναι λίγο μαλακό και κολλώδες. Δεν πειράζει αυτό είναι φυσιολογικό). Το αστάρι στην αρχή αφήνει μια λευκή απόχρωση αλλά όσο στεγνώνει γίνεται διάφανο. Κατόπιν, περνάμε το δεύτερο συστατικό του κρακελέ το οποίο αφήνει μια λευκή απόχρωση και το αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον 12 ώρες ώστε να φύγει καλά η υγρασία από το εσωτερικό του  και να σχηματιστούν τα σκασίματα στην επιφάνεια.
Tip: Όσο πιο παχύ είναι το στρώμα από το κάθε συστατικό, τόσο πιο έντονα θα γίνουν τα σκασίματα.
Τέλος, με τα δάκτυλά μας ή με ένα πινελάκι περνάμε μικρές στρώσεις  από την κηροπατίνα. Δεν χρειάζεται να κάνετε πλήρη επικάλυψη της επιφάνειας του ροδιού. Μπορείτε να αφήνετε μικρά  ‘ξέφωτα’ ώστε να φαίνεται και λίγο από την προηγούμενη στρώση.
Η τελική πινελιά είναι εντελώς υποκειμενική  αφού αφορά την διακόσμηση   του ροδιού με στολίδια της επιλογής σας!
Σημείωση: Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε δύο διαφορετικά τελικά αποτελέσματα, ένα με πιο έντονο κρακελέ και ένα με πιο ‘διακριτικό’ με εναπόθεση μεγαλύτερης και μικρότερης ποσότητας συστατικών κρακελέ, αντιστοίχως.

Καλή επιτυχία!!
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

       - Greek CraftersShare this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,