ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ: Είδη-Υλικά για DECOUPAGEEIDH YLIKA GIA NTEKOYPAZ
Χ αρτιά, χαρτοπετσέτες, κόλλες, βερνίκια, ειδικά προϊόντα για να τελειοποιήσετε τις δημιουργίες σας με την τεχνική του decoupage.

Τα περισσότερα εγχώρια καταστήματα με σχετικά είδη είναι eshops, η διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων-διεύθυνσής σας είναι πολύ απλή και σχεδόν σε όλα έχετε δυνατότητα να πληρώσετε με αντικαταβολή κατά την παραλαβή αν δεν επιθυμείτε χρήση κάρτας
xartopetsetes gia ntekoupazOι "σωστές" αγορές και σε τέτοιου είδους υλικά, όπως και σε κάθε άλλο είδος, το βασικό που απαιτούν είναι ...μια στοιχειώδη έρευνα αγοράς.  

Οι ποιότητες διαφέρουν, το ίδιο και οι τιμές αρκετές φορές, απλώς πριν ...πανηγυρίσετε για την "ευκαιρία" που θα ανακαλύψετε εξετάστε προσεκτικά κατ΄αρχήν τα μεγέθη των συσκευασιών (π.χ μια συσκευασία κόλλα ή βερνίκι των 100ml που θα βρείτε σε κάποιο κατάστημα είναι λογικό να είναι οικονομικότερη από την αντίστοιχη 200 ml που θα εντοπίσετε κάπου αλλού και που όμως πολλές φορές επί της ουσίας είναι η μεγαλύτερη εκείνη που μακροπρόθεσμα σας συμφέρει). 


xarti gia ntekoupazΤα έξοδα αποστολής επίσης είναι μια "παγίδα", γενικά στις αγορές μέσω internet, δείτε αναλυτικά τις χρεώσεις πριν αποφασίσετε όπως και την περιοχή κάθε καταστήματος-eshop (π.χ το ίδιο είδος αν το παραγγείλετε από ένα τέτοιο κατάστημα που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη πιθανόν θα σας κοστίσει παραπάνω αν μένετε στην Αθήνα από ένα αντίστοιχο κατάστημα εντός Αττικής) και πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι κατά βάση το ακριβότερο, γενικά, είναι και ...ποιοτικότερο, κάτι όμως που έχει αξία και σημασία ανάλογα και με το είδος της κατασκευής για την οποία θα χρησιμοποιήσετε τα υλικά. Π.χ αν τώρα ξεκινάτε με το decoupage και θέλετε απλώς να πειραματιστείτε διαλέξετε μια οικονομική κόλλα, μερικά χαρτιά-χαρτοπετσέτες κι ένα επίσης οικονομικό βερνίκι για την αρχή κι αν τα καταφέρνετε, σας αρέσει και θέλετε να τελειοποιήσετε την τεχνική και τα αντικείμενα που θα δημιουργήσετε επιλέξτε στην συνέχεια και πιο ...εξεζητημένα προϊόντα.

xartia gia ntekoupazΕιδικά για τις κόλλες και την "συμβουλή" που θα ακούσετε πολύ συχνά "γίνεται και με αραιωμένη ατλακόλ": Ειδικά για αρχάριους δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Η ειδική κόλλα για decoupage έχει την κατάλληλη ρευστότητα και υφή, ακόμη και για το πιο λεπτό χαρτί που είναι η χαρτοπετσέτα, την ατλακόλ (που και αυτή έχει διαφορετικές ποιότητες) δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα την αραιώσετε σωστά και δεν θα ...παιδευτείτε αφάνταστα για κάτι που με το σωστό προϊόν θα κάνετε πανεύκολα.


xartia gia ntekoupaz
Επίσης σε ό,τι αφορά για τα χαρτιά - χαρτοπετσέτες, αν ψάξετε αναλυτικά στα καταστήματα θα διαπιστώσετε ότι, συνήθως, το κάθε ένα "εξιδικεύεται" σε ένα συγκεκριμένο ύφος σχεδίων-μοτίβων, πχ κάπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από vintage σχέδια, κάπου αλλού περισσότερο μοντέρνα, σε κάποια θα εντοπίσετε τεράστια συλλογή από χαρτοπετσέτες και λιγότερα χαρτιά, σε άλλα το αντίστροφο κλπ. Ξεκινήστε λοιπόν τις αγορές σας με γνώμονα κατά κύριο λόγο που υπάρχουν τα χαρτιά-χαρτοπετσέτες που σας αρέσουν, η επιλογή του μοτίβου για κάθε κατασκευή-εφαρμογή decoupage είναι παραπάνω από το μισό της επιτυχίας. 

Η σειρά παρουσίασης των καταστημάτων στον συγκεκριμένο κατάλογο είναι αλφαβητική και όχι ανάλογα με την ποικιλία ή ποιότητα των προϊόντων, γι΄αυτό και αν θέλετε πραγματικά να δείτε-βρείτε τι κυκλοφορεί στην αγορά από σχετικά είδη αφιερώστε λίγο χρόνο και ...ψάξτε, ενώ σε ορισμένα καταστήματα εκτός των βασικών υλικών θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και από ξύλινα-μεταλλικά- γυάλινα αντικείμενα για να εφαρμόσετε την συγκεκριμένη τεχνική). 
* (Οι καταχωρήσεις της ενότητας "ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ & ΠΟΣΟ" δεν είναι διαφημιστικές, το Soulouposeto.gr δεν έχει κανενός είδους οικονομική απολαβή - συναλλαγή με τα καταστήματα-κατασκευαστές προϊόντων που αναφέρονται στους συγκεκριμένους ενδεικτικούς Οδηγούς Αγοράς. )

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,