Πως θα διαλέξετε το κατάλληλο για κάθε χώρο Χαλί

Πληροφορίες για κάθε τύπου χαλί, επιλέξτε το σωστό χαλί


Σαν διαδικασία δεν είναι και από τις πιο ευχάριστες το ...ξέστρωνε, κουβάλα, δίπλωνε, καθάριζε, κρύβε, ...ξετρύπωνε,  ξεδίπλωνε, ξανά κουβάλα, ξανά στρώνε... :)

Σαν αποτέλεσμα όμως, η εικόνα ενός σπιτιού στρωμένο με τα σωστά  χαλιά τους κρύους χειμωνιάτικες μήνες, είναι πραγματικά από αυτές που προσθέτουν σ΄έναν χώρο εκτός από ουσιαστική ζεστασιά και γενικότερη "ζεστή" ατμόσφαιρα. 



Οι πολλές λύσεις  της σύγχρονης αγοράς, έχουν  κάνει ευκολότερη την επιλογή ανάμεσα σε πολλά πλέον είδη χαλιών, εκτός των παραδοσιακών χειροποίητων, αλλά και περισσότερο περίπλοκη την απόφαση για το ποιο είναι το πιο κατάλληλο για την χρήση που θα εξυπηρετήσει σε κάθε χώρο.


Aν και  για τους περισσότερους, σ΄αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, το "καλύτερο" για το σπίτι μας χαλί είναι απλά το ..."φτηνότερο" όπου το πετύχουμε :) η αλήθεια είναι ότι ακόμη και διαθέτοντας το ίδιο ποσό μπορούμε ή να προμηθευτούμε ένα πρακτικό αλλά και όμορφο χαλί ή το εντελώς λάθος για το σημείο που το προορίζουμε.

Οι πολλές λύσεις  της σύγχρονης αγοράς, έχουν  κάνει ευκολότερη την επιλογή ανάμεσα σε πολλά πλέον είδη χαλιών, εκτός των παραδοσιακών χειροποίητων, αλλά και περισσότερο περίπλοκη την απόφαση για το ποιο είναι το πιο κατάλληλο για την χρήση που θα εξυπηρετήσει σε κάθε χώρο.
Κι αν και  για τους περισσότερους, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, το "καλύτερο" για το σπίτι μας χαλί είναι απλά το ..."φτηνότερο" όπου το πετύχουμε, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και διαθέτοντας το ίδιο ποσό μπορούμε ή να προμηθευτούμε ένα πρακτικό αλλά και όμορφο χαλί ή το εντελώς λάθος για το σημείο που το προορίζουμε.


Ακόμη κι αν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε το κόστος αγοράς  π.χ ενός χειροποίητου χαλιού, δεν είναι πάντα καθόλου σίγουρο ότι αυτό είναι που μας χρειάζεται, αν η καθημερινή ζωή μέσα στο χώρο που θα το τοποθετήσουμε δεν εξασφαλίζει ότι μπορούμε να του φερθούμε όπως πραγματικά του ...αξίζει και να το διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση.

Για παράδειγμα για χώρους που καθημερινά τα δάπεδα ταλαιπωρούνται εκτός από τα παπούτσια και από ...την  στράτα του μωρού, κατοικίδια, λάσπες από την αυλή κλπ. ένα τέτοιο χαλί  σε πολύ λίγο χρόνο θα χάσει ένα μεγάλο μέρος από την εξαιρετική του εμφάνιση κι εκτός από καθόλου χρηστικό θα έχει και απλώς μια ...ταλαιπωρημένη όψη. 

Για να αποφασίσετε βεβαίως ποιο είναι το σωστό χαλί, θα πρέπει να γνωρίζετε ...ποια είναι γενικώς τα βασικά είδη που κυκλοφορούν στην αγορά και πόσο περίπου το καθένα κοστίζει: 
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΧΑΛΙΑ
Αληθινά χειροποίητα κι όχι "τύπου" και σε αυτό δήθεν το στυλ αλλά συνθετικά χαλιά που θα βρείτε να πουλούν σε λαϊκές αγορές και τα παζάρια. 
Μάλλινα, μεταξωτά ή  βαμβακερά ή και πολλές φορές σύμμικτα από μαλλί, μετάξι και βαμβάκι και  κατασκευασμένα  στο χέρι στον αργαλειό, συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας. 
Η αντοχή και η αξία τους καθορίζεται από την χώρα κατασκευής, την ποιότητα των υλικών, την πυκνότητα των κόμπων, το πλήθος των χρωμάτων και την ιδιαιτερότητα των σχεδίων, στοιχεία που όλα ανεβάζουν ανάλογα και την ακριβή, έτσι κι αλλιώς, τιμή τους.
Υπάρχουν περιπτώσεις που για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο χαλί, με πολλά χρώματα και περίτεχνα σχέδια, απαιτούνται παραπάνω από 4-5 χρόνια και είναι ακριβώς εκείνες οι περιπτώσεις χειροποίητων χαλιών που θα συναντήσετε και που η τιμή αγοράς τους είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ...σπιτιού σας, όμως αν τα γυρίσετε από την ανάποψη όψη τους ίσως  καταλάβετε γιατί. Δεν υπάρχει σχεδόν καμιά διαφορά στην εμφάνιση απ΄ότι στην κανονική τους πλευρά


Όσο λοιπόν πιο πιστό ...αντίγραφο της καλής όψης είναι η ανάποδη, αποτέλεσμα των τέλεια δημιουργημένων και σφιχτών κόμπων, τόσο πιο τέλεια η δουλειά σ΄ένα χειροποίητο χαλί, όσο πιο χαμηλό το πέλος του τόσο καλύτερη η ποιότητα και η αντοχή του, όσο πιο σπάνιο και περίπλοκο το σχέδιο και πιο πολλά τα χρώματα τόσο μεγαλύτερη η συλλεκτική αξία του  κι όσο περισσότερο ...όλα αυτά μαζί, τόσο πιο ακριβό.

Γενικά η μέση τιμή για ένα μέσου μεγέθους τέτοιο χαλί ξεκινά από μερικές χιλιάδες ευρώ και δεν τελειώνει ..πουθενά, αφού υπάρχουν συλλεκτικά χειροποίητα χαλιά που κοστίζουν εκατομμύρια. Ωστόσο σε τόσο σε φυσικά όσο και on line καταστήματα αλλά και σε περιόδους εκπτώσεων θα βρείτε πάντα ιδιαίτερα συμφέρουσες προσφορές και φυσικά η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε το οποιοδήποτε χαλί οικονομικότερα, είναι το καλοκαίρι. 

Πάντως για να μην έχετε αυταπάτες και κουράζεστε άδικα ψάχνοντας, ακόμη κι αν  ένα τέτοιο χαλί σας κοστίσει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες "φτηνότερα", πουθενά και ποτέ δεν θα το βρείτε "φτηνό", στο ίδιο δηλαδή κόστος μ΄ένα συνθετικό χαλί. Εκτός βεβαίως και αν δεν είναι αυθεντικό.



Ένα τέτοιο χαλί ότι κι αν ισχυρίζονται οι πωλητές τους,  στην πραγματικότητα για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση απαιτεί ...ξυπόλητα πόδια, τακτικό σχολαστικό σκούπισμα ώστε η σκόνη να μην καταστρέφει με τον καιρό τους κόμπους του, ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης μέσα σε πάνινες θήκες, σε χώρο χωρίς καθόλου υγρασία και πολύ καλό αερισμό, δεν αντέχει το καθάρισμα παρά κάθε 3-4 χρόνια κι αυτό μόνο από ειδικά ταπητοκαθαριστήρια και γενικώς πριν αποφασίσετε να αγοράσετε τέτοιου τύπου χαλιά βεβαιωθείτε ότι πραγματικά θα σας εξυπηρετήσουν.

Βεβαίως δεν είναι όλα τα χειροποίητα χαλιά  της ίδιας κατηγορίας, υπάρχουν αμιγώς μάλλινα είδη όπως για παράδειγμα τα gabbeh ή τα oλόμαλλα  κιλίμια που βλέπετε στις ταινίες να στρώνουν οι ...βεδουϊνοι τις σκηνές τους, που και αντέχουν τις ταλαιπωρίες, δεν τα ...απασχολεί ιδιαίτερα η βρωμιά και η σκόνη και βεβαίως είναι μεν ακριβότερα από τα βιομηχανοποιημένα συνθετικά αλλά πιο οικονομικά σε σχέση με άλλες κατηγορίες μάλλινων ή μεταξωτών χειροποίητων χαλιών. 

Διακοσμητικά ένα χειροποίητο χαλί αποτελεί από μόνο του "στολίδι" για έναν χώρο, αν το μέγεθος και τα χρώματά του είναι τα κατάλληλα και ταιριαστά με το ύφος της γενικής διακόσμησης και με την προϋπόθεση βεβαίως ότι ένας ενιαίος χώρος θα είναι ολόκληρος στρωμένος με τέτοιας ποιότητας χαλιά και σε καμιά περίπτωση εκεί που τελειώνει μια  αυθεντική ...bukhara δεν θα ξεκινά το  πατάκι που αγοράσαμε ...κοψοχρονιά σε μια υπαίθρια αγορά.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ  ΧΑΛΙΑ


Μάλλινα ή κυρίως συνθετικά και ο πιο συνηθισμένος και κατάλληλος τύπος χαλιού για καθημερινούς χώρους.

Κυκλοφορούν πλέον στην αγορά σε ανεξάντλητη ποικιλία σχημάτων, σχεδίων, χρωμάτων και τιμών για να επιλέξετε ανάλογα με τα γούστα και τις  ανάγκες σας.

Κατάλληλα για όλους τους χώρους ενός σπιτιού από το καθιστικό μέχρι το ...πατάκι του μπάνιου και όσο πιο πολύ έχετε φροντίσει να είναι πραγματικά τα κατάλληλα, τόσο πιο  πρακτικά θα αποδειχθούν.
Τα μονόχρωμα χαλιά είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ πιο εντυπωσιακά και ταιριαστά, ειδικά σε minimal διακόσμησης χώρους ή και αντίθετα εκεί που υπάρχει ήδη αρκετό χρώμα και πολυμορφία στα υπόλοιπα στοιχεία όπως έπιπλα, υφάσματα κλπ. Θα στολίσουν τέτοιους χώρους χωρίς όμως να τους "επιβαρύνουν" με μοναδικό μειονέκτημα ότι, δυστυχώς, και το παραμικρό σκουπίδι ανάλογα βεβαίως και με την απόχρωσή τους θα διακρίνεται σαν την ...μύγα μέσα στο γάλα.
Για δωμάτια λοιπόν με έντονη καθημερινή χρήση προτιμήστε ένα χαλί με ταιριαστά στον χώρο σας σχέδια και σε απόχρωση που δεν θα απαιτεί να το σκουπίζετε καθημερινά.
Πολλά απ΄αυτά τα χαλιά μπορείτε να τα πλύνετε κι εσείς με σαπουνάδα ή ένα ειδικό για χαλιά καθαριστικό, αν διαθέτετε τον απαιτούμενο εξωτερικό χώρο ή διαφορετικά με όχι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, σε σχέση με τα χειροποίητα, να απευθυνθείτε σ΄ένα καθαριστήριο και για το καθάρισμα ή και την φύλαξή τους.
Μια λεπτομέρεια που πολλές φορές αγνοούμε αγοράζοντας τέτοια χαλιά είναι το αν και πόσο γλιστρούν. Κάποια, τοποθετημένα ειδικά πάνω σε ξύλινα παρκέ, μετατρέπονται σε πραγματικές ...τσουλήθρες γι΄αυτό και θα πρέπει πριν την τοποθέτησή τους να προηγηθεί το στρώσιμο του δαπέδου με το ειδικό προστατευτικό-αντιολισθητικό που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα εμπορίας χαλιών.

Οι τιμές σε αυτά τα χαλιά, ανάλογα φυσικά με το μέγεθος αλλά και το υλικό τους, είναι γενικά προσιτές  και  από τις πιο οικονομικές στο είδος, ξεκινώντας από μερικές δεκάδες ευρώ για μικρά χαλιά και φτάνοντας τις μερικές εκατοντάδες για τα μεγαλύτερα και πολύ καλής ποιότητας. 

ΜΟΚΕΤΕΣ
Aπό τις πιο ...ζεστές επιλογές οπτικά για έναν χώρο, επειδή καλύπτει το δάπεδο εντελώς από άκρη σ΄άκρη.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, η ιδανική λύση για να "κρύψετε" φθαρμένα παλιά παρκέ, ξεθωριασμένα μάρμαρα, φθαρμένα παλιά μωσαϊκά κλπ.

Εκτός από "ζεστασιά" η μοκέτα προσφέρει στα σημεία  που θα στρωθεί και μια "ενιαία" αίσθηση που κάνει μικρούς χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι, ειδικά αν χρησιμοποιηθεί μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση.


Τοποθετούνται στο δάπεδο πάνω από ένα προστατευτικό υπόστρωμα με την βοήθεια κολλητικής ταινίας διπλής όψης και το σοβαρότερο ίσως μειονέκτημά τους, ότι το να τις ...ξεκολλάτε το καλοκαίρι για να τις επαναφέρετε τον χειμώνα είναι μάλλον ...αδύνατον.

Γι΄αυτό και επιλέγοντας, προτιμήστε μια ποιότητα που να μπορεί να "σταθεί" και τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να δημιουργεί εικόνα και αίσθηση "εκτός εποχής" στον χώρο που θα τοποθετηθεί. Ιδανικές απ΄αυτήν την άποψη οι μοκέτες σε στυλ ψάθας ή σκοινιού.

Εναλλακτική λύση, να τις χρησιμοποιήσετε ρελιασμένες με την μορφή χαλιού ώστε να μπορείτε να τις αποσύρετε και να τις αποθηκεύσετε όπως ακριβώς θα κάνατε με ένα οποιοδήποτε χαλί.  Αυτή είναι μια ιδιαίτερα οικονομική λύση, γενικά, για το στρώσιμο του σπιτιού. Σε περιόδους εκπτώσεων και προσφορών θα βρείτε μονόχρωμες αλλά και με σχέδια χρωματιστές μοκέτες σε πολύ καλές τιμές που αν ζητήσετε να σας τις μετατρέψουν σε μορφή χαλιού, σε όποια διάσταση και σχήμα εσείς θέλετε, σε αρκετές περιπτώσεις θα σας κοστίσουν λιγότερο από το να αγοράσετε για τους ίδιους χώρους κανονικά χαλιά. 

Οι ποιότητες και οι τιμές τους πολλές και εξαρτώνται κυρίως από το πάχος και το ύψος του πέλους που όσο πιο μεγάλα, τόσο πιο ακριβές. Υπολογίστε κατά μέσον όρο ένα κόστος της τάξης από 10-30 ευρώ ανά μέτρο, εκτός φυσικά κι αν θέλετε κάτι πολύ ιδιαίτερο ή αν πετύχετε την σούπερ προσφορά.

Γενικά στο κόστος του να στρώσετε ένα σπίτι ή ένα δωμάτιο  με μοκέτα, συνυπολογίστε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα χαλί, αλλά για μια "παρέμβαση" που αλλάζει συνολικά την αίσθηση και την εικόνα του και  φυσικά τίποτα δεν σας απαγορεύει τους χειμερινούς μήνες, πάνω από την μοκέτα και σε επιλεγμένα σημεία να στρώσετε ένα εντυπωσιακό χαλί, αντίθετα είναι μια ιδιαίτερα "στυλάτη" επιλογή που θα προσθέσει ύφος και ...διακοσμητικούς πόντους στον χώρο. 



ΨΑΘΙΝΑ ΧΑΛΙΑ



Από τις πιο καινούργιες στην αγορά ιδέες τα χαλιά από ψάθα που η μόδα τους επιτρέπει να μένουν στην θέση τους και τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να είναι καθόλου αταίριαστα.


Πολύ πιο ελαφρά  και ευκολότερα  στην μετακίνηση και το καθάρισμα από ένα υφασμάτινο χαλί.


Εκτός από την ηλεκτρική πολλά απ΄αυτά σκουπίζονται τέλεια και με απλή σκούπα, καθαρίζονται εύκολα ακόμη και μ΄ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τα μικρά τους μεγέθη, είτε στο φυσικό είτε σε οποιοδήποτε σχέδιο και χρώμα είναι πολύ πιο κομψά από τα  πατάκια για την είσοδο, την κουζίνα, αλλά και το μπάνιο με την προϋπόθεση ότι δεν τα ...πνίγετε στο νερό.



Τα μεγάλου μεγέθους κόβονται στις διαστάσεις που επιθυμείτε και ρελιάζονται με ύφασμα σε χρώμα επίσης της αρεσκείας σας. Το μεγάλο φάρδος και ένας έντονος χρωματισμός σ΄αυτήν την φάσα στο τελειωμά τους, θα τα κάνει ακόμα πιο όμορφα και ταιριαστά με τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΧΑΛΙΑ


Και αυτά από τις πιο σύγχρονες ...ανακαλύψεις και από τις πλέον κομψές πρακτικές, αλλά και οικονομικές επιλογές ειδικά για συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού.

Πρόκειται για χαλιά φτιαγμένα είτε από κουρελάκια δέρματος ή από γαζωμένες δερμάτινες λουρίδες που δίνουν την εικόνα μιας ...δερμάτινης κουρελούς. 

Τα περισσότερα συνδυάζουν 2-3 κοντινούς χρωματισμούς και  αντέχουν απίστευτα στη βρωμιά, αφού με δυσκολία θα διακρίνετε πάνω τους το οτιδήποτε. 
Ο ιδανικότερος τρόπος να καθαρίζουν είναι το τίναγμα, αλλά ακόμα κι αυτά με τα κουρελάκια σκουπίζονται (με λίγη ταλαιπωρία βέβαια) και με την ηλεκτρική αλλά και με μια  απλή σκληρή σκούπα.

Ιδανική επιλογή για χώρους μπροστά στο τζάκι αφού δεν καίγονται και μοναδικό τους μειονέκτημα ότι δεν πλένονται με νερό. Θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σ΄ένα ειδικό ταπητοκαθαριστήριο  τουλάχιστον κάθε 2-3 χρόνια πληρώνοντας λίγο ...τσιμπημένα είναι η αλήθεια, ενώ για να τα αγοράσετε από ένα ειδικό κατάστημα ή κι ένα πολυκατάστημα με είδη σπιτιού που επίσης θα τα βρείτε, δεν θα δαπανήσετε κατά βάση παραπάνω από εκατό ευρώ, για ένα μεσαίο προς μεγάλο τέτοιο χαλί.

ΦΛΟΚΑΤΕΣ

Η απόλυτη χειμωνιάτικη ...αίσθηση, δυστυχώς όμως καθόλου πρακτική για χώρους καθημερινής χρήσης, αφού δεν σκουπίζονται και το τίναγμά τους λόγω του βάρους τους είναι ιδιαίτερα διαίτερα δύσκολο.

Επιλέξτε τέτοιου τύπου χαλιά  για λόγους κυρίως ...οπτικής ζεστασιάς σε κάποια σημεία που πιθανόν δεν ...πατιούνται ιδιαίτερα ή περιοριστείτε σε μικρά κομμάτια για την κρεβατοκάμαρα ή έναν διάδρομο, ώστε και οι φλοκάτες σας να  παραμένουν καθαρές και η μέση σας στην ...θέση της. 

Ανήκουν στην κατηγορία των χειροποίητων μάλλινων χαλιών γι΄αυτό και οι τιμές τους δεν είναι καθόλου χαμηλές.  Γενικά, για μια αυθεντική φλοκάτη θα πληρώσετε αρκετά περισσότερα απ΄όσο για ένα βιομηχανοποιημένο χαλί ή μοκέτα στις αντίστοιχες διαστάσεις και αν το αποφασίσετε κάντε το σε κάποιο ταξίδι σας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, θα βρείτε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων και τιμών απ΄όσο σ΄ένα κατάστημα με χαλιά της πρωτεύουσας, που  στα περισσότερα πιθανόν και να μην τις βρείτε πλέον καθόλου.
Γενικά, απαλλαγμένοι από κόμπλεξ του τύπου "να πάρω κι εγώ ένα ακριβό χαλί, σαν της κουμπάρας...." :) κινηθείτε έξυπνα και πρακτικά, αναζητείστε τις εκτός εποχής προσφορές στα ειδικά καταστήματα αλλά και στις on line αγορές  και κυρίως αγοράστε τα πιο κατάλληλα για τους χώρους σας χαλιά όχι μόνο σε χρώματα και σχέδια όσο κυρίως λειτουργικά, ώστε να ομορφαίνουν  και να ζεσταίνουν το  σπίτι σας αλλά χωρίς να σας δυσκολεύουν τη ζωή...

Και...
  • Το σωστό μέγεθος για το χαλί είναι το ίδιο σημαντικό με την εμφάνισή του για την συνολική εικόνα ενός χώρου. Μεγάλα έπιπλα όπως καναπέδες, τραπέζια κπλ. θα πρέπει ή να ακουμπούν ολόκληρα πάνω στο χαλί ή εκείνο να τελειώνει στο σημείο που αρχίζουν.
  • Για μεγάλους χώρους που δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μόνο χαλί θα πρέπει αυτά που θα τοποθετηθούν να ταιριάζουν εμφανισιακά και ποιοτικά.  
  • Ο ...κατακερματισμός ενός δαπέδου, με το να το ντύσετε με πολλά μικρά χαλιά θα κάνει τον χώρο να φαίνεται μικρότερος. 
  • Τα στρογγυλού σχήματος χαλιά είναι ιδανικά για να "οριοθετήσετε" οπτικά μια περιοχή μέσα στον ίδιο χώρο, όπως για παράδειγμα να "διαχωρίσετε" τον χώρο της τραπεζαρίας από εκείνον του καθιστικού. 
  • Με λίγο νερό και ξύδι αλλά χωρίς έντονο τρίψιμο, θα καθαρίσετε εύκολα έναν λεκέ ακόμα και από ένα χειροποίητο χαλί, αρκεί να το κάνετε αμέσως με το που θα συμβεί το ...ατύχημα, σκουπίζοντας προς την φορά του πέλους μ΄ένα μαλακό πανί. 
  • Τα ιδιαίτερης αξίας χαλιά που φιλοξενούνται σε χώρους με βαριά έπιπλα θα πρέπει συχνά να αλλάζουν θέση, ώστε να μην καταστρέφονται κατά τόπους στα σημεία που ακουμπούν επάνω τους τα έπιπλα. 
  • To χρώμα των τοίχων και των υφασμάτων ενός δωματίου, είναι τα κυρίαρχα κριτήρια για να ταιριάξετε το σωστής απόχρωσης χαλί και σίγουρα ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακού σχεδίου και χρωματισμού κομμάτι, θα αναδειχθεί πολύ καλύτερα σ΄έναν "ουδέτερο" ή χωρίς έντονα υπόλοιπα στοιχεία χώρο.
  • Την κλασσική ...ιστορία σετ κρεβατοκάμαρας,  αν πρόκειται για τρία χαλάκια που μπερδεύονται διαρκώς στα πόδια σας, αφήνοντας ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου "γυμνό" και παγωμένο, αφήστε την για τους ...άλλους. Ένα μεγάλο χαλί και περισσότερο πρακτικό αλλά και πιο όμορφο θα αποδειχθεί, όπως και μια ρελιασμένη χοντρή μοκέτα που θα την παραγγείλετε κομμένη στο ακριβές σχήμα του δαπέδου που μένει κενό από έπιπλα. 
  • Αν πάνω από ένα ακριβό χαλί για να μην το "λερώσετε" έχετε διαρκώς αραδιασμένους πρόχειρους διαδρόμους και κουρελούδες, πάρτε την απόφαση να το σηκώσετε και να το αντικατταστήστε απευθείας με την ...κουρελού. :)  Πολύ πιο όμορφη θα είναι η εικόνα και θα γλυτώσετε και από το ...άγχος. Γενικά, να θυμάστε ότι και τα χάλια όπως και οτιδήποτε μέσα στο σπίτι δεν τα διαλέγουμε ούτε για να τα "φυλάμε" για να τα βλέπουν καθαρά και περιποιημένα οι ..επισκέπτες. Τα πάντα μέσα στο σπίτι είναι για να τα "ζούμε" εμείς κάθε μέρα, γι΄αυτό και ή ...λερώστε επιτέλους και το χαλί ή βάλτε στη θέση του ένα που δεν θα χρειάζεται τόση προσοχή.
  • Σας αρέσει δεν σας αρέσει :) θέλετε δεν θέλετε,  κανένας δεν θα σας πει περισσότερα για ένα χειροποίητο χαλί, κανένας δεν διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία σε τέτοια χαλιά και πουθενά, ειδικά το καλοκαίρι και περιόδους εκπτώσεων/προσφορών, δεν θα τα βρείτε σε χαμηλότερες τιμές από ότι εδώ
  • Aναζητώντας δε ιδέες για το "σωστό" χαλί σε περιοδικά, στο internet κλπ είναι από απίθανο έως αδύνατο να βρείτε αυτό ακριβώς που θέλετε σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς και το ταίριασμα με τα συγκεκριμένα έπιπλα, υφάσματα και γενικός ύφος που επικρατούν στον δικό σας χώρο.  Το μόνο που εύκολα θα αποκομίσετε ως ...γενική γνώση, είναι πόσο έντονο στοιχείο για την συνολική όψη ενός χώρου αποτελεί ένα ειδικά μεγάλων διαστάσεων χαλί και πόσο πόσο πολύ επηρεάζει χρωματικά την όλη εικόνα, γι΄αυτό και σε χώρους που ήδη διαθέτουν αρκετό "χρώμα" επιλέξτε κάτι "διακριτικό" και κυρίως σε ένα κλίμα σαν το δικό μας που τα χαλιά μένουν για λίγους μόνο μήνες στην θέση τους, μην "επενδύετε" διακοσμητικά σε αυτά με τρόπο που όταν τα απομακρύνετε ή το συνολικό χρώμα του χώρου να χάνεται ή να μένουν ..."ξεκρέμαστα" βασικά υφασμάτινα στοιχεία π.χ καλύμματα επίπλων ή μεγάλης επιφάνειας αντικείμενα που ταίριαζαν αποκλειστικά και μόνο με το χαλί που βρισκόταν στον χώρο. 
Μερικές διευθύνσεις/καταστήματα, ενδεικτικά, για να έχετε μια γενική ιδέα για το κόστος, ανάλογα βεβαίως με είδη-ποιότητες χαλιών: 
carpetvista.gr -   e-tapis.gr  - carpetu2.gr - flycarpet.gr/  xalia.com

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για χαλιά





    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

    pinterest.com/soulouposeto
    Όνομα

    10 must,8,3D ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ,2,3D DECOUPAGE,1,αγορές on line,4,αερόστατα από κολοκύθες,1,ΑΕΡΟΦΥΤΑ,1,ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΑ,2,αλλαγή ταπετσαρίας,3,αλλαγή υφάσματος πολυθρόνας,1,αλλαγή χρήσης αντικειμένων,1,αλόη,1,αλουμινόχαρτο,3,άμμος,4,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,4,ανακύκλωση,4,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ,19,ανακυκλώσιμα υλικά,13,αναρριχώμενα φυτά,1,ανθοδέσμες με σφουγγάρι,1,ΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,1,ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,5,αντικέ γραφεία,1,αντικέ έπιπλα,1,αντικέ πίνακες,1,αντικείμενα σχέδια Decoupage,1,ΑΝΥΔΡΟΙ ΚΗΠΟΙ,2,αποθήκη,1,αποκριάτικα μακιγιάζ,1,αποκριάτικες κατασκευές,5,αποκριάτικες μάσκες,3,αποκριάτικες στολές,6,αποκριάτικη διακόσμηση,2,ΑΠΟΚΡΙΕΣ,15,αποξηραμένα λουλούδια,1,αποξηραμένες κολοκύθες,2,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,25,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ,1,ασπρόμαυρες διακοσμήσεις,1,αυλές μπαλκόνια σε παραδοσιακό στυλ,1,αφρολέξ,1,βάζα,1,Βασιλικός,1,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,1,βάψιμο,1,βάψιμο γενικά,20,βάψιμο γυαλί,3,βάψιμο γυαλιού,1,ΒΑΨΙΜΟ ΕΠΙΠΛΩΝ,73,ΒΑΨΙΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,30,βάψιμο με βερνίκια νυχιών,1,βάψιμο με τεχνοτροπίες,3,βάψιμο μέταλλο,1,βάψιμο μέταλλο σίδερο,1,βάψιμο ξύλου,1,βάψιμο πασχαλινών αυγών,1,βάψιμο πλακάκια,1,βάψιμο τοίχου με σχέδια,2,ΒΑΨΙΜΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ,1,βάψιμο υφασμάτων,1,ΒΑΨΙΜΟ-ΧΡΩΜΑΤΑ,13,ΒΕΛΟΥΔΟ,1,βιβλία,1,βιβλία ευχών,1,ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ,2,βιβλιοθήκες,9,Βιεννέζικη Ψάθα,2,ΒΙΤΡΩ,2,βιτρώ,1,ΒΟΤΣΑΛΑ,4,βότσαλα,10,ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ,1,ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΙ,1,βρεφικά αναμνηστικά,1,γάμος βάφτιση,6,ΓΑΜΟΣ-ΒΑΦΤΙΣΗ,12,ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,5,ΓΛΑΣΤΡΕΣ,39,γλάστρες με πλακάκια,1,ΓΛΥΠΤΙΚΗ,1,γλυπτική ζωγραφική,1,ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ,2,γραφεία για μικρούς χώρους,1,ΓΡΑΦΕΙΟ,15,γραφείο στο σπίτι,2,γυαλί,16,γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες,1,γυαλότουβλα,1,ΓΥΨΟΣ,1,γύψος,3,γυψοσανίδες,1,γωνιακά έπιπλα,1,ΔΑΠΕΔΑ ΒΙΝΥΛΙΟΥ,1,ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ,1,δέρμα,1,διάδρομοι κήπου από παλέτες,1,διακοσμήσεις για την είσοδο του σπιτιού,1,διακοσμήσεις με καναπέδες από παλέτες,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΕΡΙΑ,2,διακοσμήσεις σε γκρι χρώμα,1,διακοσμήσεις σε κόκκινο χρώμα,1,διακοσμήσεις σε μπλε πορτοκαλί,1,διακοσμήσεις σε μωβ χρώμα,1,διακοσμήσεις σε παστέλ αποχρώσεις,2,διακοσμήσεις σε πράσινο και ροζ-μωβ,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΩΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,141,διακόσμηση,1,διακόσμηση βιτρίνας,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,368,διακόσμηση καθιστικού σε εθνικ στυλ,1,διακόσμηση κόκκινο,1,διακόσμηση κονσόλες,1,διακόσμηση κουζίνας,17,διακόσμηση κρεβατοκάμαρας,8,διακόσμηση με γωνιακά έπιπλα,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,5,διακόσμηση με πουά,1,διακόσμηση με ταπετσαρία,1,διακόσμηση μικρών χώρων,1,διακόσμηση παιδικού δωματίου,2,διακόσμηση πιάτου,1,διακόσμηση σε άσπρο μαύρο γκρι,1,διακόσμηση σε τραπέζια μπουφέδες,1,διακόσμηση σπιτιού,80,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΙΧΩΝ,18,διακόσμηση τοίχων,8,διακόσμηση τούρτας,1,διακόσμηση χαλιά,1,διακοσμητικά από πηλό,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ,13,διακοσμητικά μαξιλάρια,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,1,διακοσμητικά στεφάνια,4,διακοσμητικά στεφάνια από αλουμίνιο,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛ,37,διακοσμητικά φωτάκια,1,διακοσμητικά φωτάκια από ξερά κολοκύθια,1,διακοσμητικά mobiles,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ,1,διακοσμητικός κανόνας 60-30-10,1,διαμόρφωση γραφείου,2,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΗΠΟΥ,31,διαμόρφωση κήπου,2,διαμόρφωση μικρού μπαλκονιού,2,διαμόρφωση μικρών σπιτιών,1,διαμόρφωση μικρών χώρων,1,διαμόρφωση παραθαλάσσιων σπιτιών,1,διαμόρφωση χώρου για νηπιαγωγεία παιδικούς σταθμούς,1,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,182,διάτρητοι πίνακες,1,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,1,ΔΙΑΦΟΡΑ Εποχιακά,5,ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΩΝ,1,διαχωριστικά χώρου,1,ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ,1,ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ,2,ΕΔΑΦΟΚΑΛΥΨΗ,1,εδαφοκάλυψη κήπων,1,έθνικ διακοσμήσεις,7,ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ,1,είδος χρώματος ανά υλικό,1,ΕΙΣΟΔΟΣ,9,ΕΛΑΤΟ,1,ΕΛΛΑΔΑ,1,εξοχικό,3,έξυπνες λύσεις για μικρούς χώρους,1,ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ,116,ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,1,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ,4,επαγγελματικοί χώροι,1,ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,1,ΕΠΙΠΛΑ,55,έπιπλα από βαρέλια,1,ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ,10,έπιπλα από παλέτες,7,έπιπλα από παλιά παράθυρα-πόρτες,1,ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ,1,έπιπλα κουζίνας,2,έπιπλα μπάνιου,1,ΕΠΙΠΛΑ RATTAN,1,επισμάλτωση μπανιέρας,1,ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ,1,ΕΠΟΧΙΑΚΑ,4,ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ,1,έτοιμα καλύμματα επίπλων,1,έτοιμος πηλός,8,εύκαπτη πέτρα-πλακάκι,1,ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,43,εύκολες κατασκευές για στεφάνια,1,ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,9,ζωγραφική σε τοίχους,1,ζωγραφική σε έπιπλα,1,ζωγραφική σε πέτρες,2,ΗΛΙΑΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,1,ηλιακά φωτιστικά,7,ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΗΠΟΥ,12,ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ,5,θαλασσόξυλα,13,ΘΕΡΜΑΝΣΗ,1,ιδέες βάψιμο,7,ιδέες για βάψιμο επίπλων,2,ιδέες για διαδρόμους μονοπάτια κήπου,1,ιδέες για διαμόρφωση κήπου,1,ιδέες για δώρα σε μετρητά,1,ιδέες για έθνικ διακοσμήσεις,1,ιδέες για έπιπλα ως διαχωριστικά,1,ιδέες για καλύμματα επίπλων,1,ιδέες για κήπο μπαλκόνι,1,ιδέες για κιόσκια σε κήπους αυλές,1,ιδέες για κρεμαστές γλάστρες,1,ιδέες για μικρά μπάνια,1,ιδέες για μικρούς κήπους αυλές,1,ιδέες για μπαλκόνια,2,ιδέες για να φτιάξετε κεφαλάρια,3,ιδέες για παιχνιδοκατασκευές,1,ιδέες για παρτέρια,2,ιδέες για πολύχρωμες κουζίνες,1,ιδέες για ραφιέρες,1,ιδέες για στολισμό καλοκαιρινής βιτρίνας,1,ιδέες για τεχνοτροπίες τοίχου,1,ιδέες για την είσοδο χωλ,2,ιδέες για τούρτες γενεθλίων,1,ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα,1,ιδέες για ψηφιδωτά σε κήπο,1,ιδέες για decoupage,1,ιδέες για Diaper Cakes,1,ιδέες διακόσμησης πιάτου,1,ιδέες διαμόρφωσης κήπου,2,ιδέες έπιπλα,21,ιδέες επίπλωσης AirBNB,2,ιδέες λύσεις για μικρά καθιστικά,2,ιδέες με πουά υφάσματα,1,ΙΚΕΑ,52,ΙΣΤΟΡΙΑ,1,ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ,1,ΚΑΔΡΑ,2,κάδρα,23,κάδρα από αλουμινόχαρτο,1,ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,9,καθρέφτες,12,καθρέφτες με θαλασσόξυλα,1,ΚΑΚΤΟΙ,2,καλάθια από κουρελάκια,1,καλάθια με σκοινί,1,καλάμι,3,καλαμωτές,1,καλέντουλα,1,ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΥΤΩΝ ΣΕ ΝΕΡΟ,1,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,81,καλοκαιρινά τραπέζια,1,καλοκαιρινά χαλάκια εισόδου,1,καλοκαιρινές ιδέες για κάδρα,1,καλοκαιρινές κατασκευές,41,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,45,καλοκαιρινή διακόσμηση,19,ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΝ,2,καλύμματα επίπλων,3,ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,1,κάμπινγ,2,ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,4,καναπέδες,9,καναπέδες από παλέτες,2,καπέλα μινιατούρες,1,καρούλια καλωδίων,1,ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΚΕΑ,1,κατασκευέ από σκοινί,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,170,κατασκευές από ανακλυκλώσιμα υλικά,1,κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά,1,κατασκευές από βαρέλια,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΙ - ΛΥΓΑΡΙΑ,1,κατασκευές από καφάσια,1,κατασκευές από κολοκύθες,5,κατασκευές από κονσερβοκούτια,3,κατασκευές από κουτάκια αναψυκτικών,1,κατασκευές από λάστιχα αυτοκινήτων,1,κατασκευές από μεταχειρισμένα παλιά αντικείμενα,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ,18,κατασκευές από παλέτες για καταστήματα,1,κατασκευές από παλιά παράθυρα-πόρτες,1,κατασκευές από ρολό χαρτιού,1,κατασκευές από συρτάρια,1,κατασκευές για κατοικίδια,2,κατασκευές για κατοικίδια από παλέτες,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ,38,κατασκευές για παιδικές κουζίνες,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,52,καΤασκευές επίπλων,1,κατασκευές εφαρμογές πατητής τσιμεντοκονίας,1,κατασκευές κεριά,12,κατασκευές κήπος,23,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΗΠΟΥ,1,κατασκευές με βότσαλα,4,κατασκευές με βότσαλα πέτρες,2,κατασκευές με γλάστρες,1,κατασκευές με γυαλότουβλα,1,κατασκευές με γύψο,3,κατασκευές με γυψοσανίδα,1,κατασκευές με δαντέλες σεμέν,1,κατασκευές με διάτρητα πάνελ,1,κατασκευές με έτοιμο πηλό,5,κατασκευές με θαλασσόξυλα,2,κατασκευές με καλάμια,1,κατασκευές με καλούπι,1,κατασκευές με κεραμίδια,3,κατασκευές με κορμούς,1,κατασκευές με κουκουνάρια,3,κατασκευές με κουμπιά,1,κατασκευές με κοχύλια,1,κατασκευές με λινάτσα,1,κατασκευές με μπουκάλια,3,κατασκευές με ξυλάκια χειροτεχνίας,1,κατασκευές με πλακάκια,1,κατασκευές με σεμέν δαντέλες,4,κατασκευές με σκοινί,3,κατασκευές με σπιρτόκουτα,1,κατασκευές με σύρμα,4,κατασκευές με ταπετσαρία,1,κατασκευές με τσιμέντο,7,κατασκευές με τσιμεντόλιθους,1,κατασκευές με υγρό γυαλί,4,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ,41,κατασκευές με φελιζόλ,2,κατασκευές με φελλό,1,κατασκευές με φύλλα,1,κατασκευές με χαρτί,36,κατασκευές με χαρτί εφημερίδας,1,κατασκευές με χάρτινες αυγοθήκες,1,κατασκευές ρολόγια τοίχου,1,κατασκευές τύπου βιτρώ,1,κατασκευές ψηφιδωτά,1,κατασκευές mobiles,2,κατασκευή αντικέ κάδρα,1,κατασκευή βάσης για κρεμαστής γλάστρας,1,κατασκευή μπωλ από φύλλα,1,κατασκευή παζλ με φωτογραφίες,1,κατασκευή παιδικά κουκλόσπιτα,1,κατασκευή ραφιών από κορνίζες,1,κατασκευή σίτας,1,κατασκευή υφασμάτινων καλαθιών,1,κατασκευή φωτιζόμενο τραπεζάκι,1,κατασκευή φωτιστικών,1,κατασκευή χιονονιφάδες,1,κατασκευή diaper cake,1,κατασκευή diy μελωδών,1,κατασκευή fairy gardens,1,ΚΑΦΕ,1,ΚΕΑ,1,κεραμίδια,1,κερί,11,ΚΕΡΙΑ,14,κεριά,11,κεριά σιτρονέλας,1,κεφαλάρια,7,ΚΗΠΟΣ,79,ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ,274,κηπουρική για παιδιά,1,κηρομπογιές,1,κηροπήγια,6,κηροπήγια από κερί,1,κίτρινοι καναπέδες,1,κλασσικό στυλ,1,κολοκύθες,10,ΚΟΜΟΔΙΝΑ,2,κομοδίνα,5,ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ,20,ΚΟΥΖΙΝΑ,61,κουζίνα,1,ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ,1,κούκλες από ξερές κολοκύθες,1,κουκλόσπιτα,2,κουκουνάρια,4,κουμπιά,1,κουνουπιέρες,1,ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,5,κουρτίνες,13,κουρτίνες ρόμαν,2,κουρτίνες χωρίς ράψιμο,1,κουρτινόξυλα,1,κοχύλια,6,κρακελέ,2,κρεβάτια,3,κρεβατοκάμαρες έθνικ,1,κρέμασμα κάδρων,1,ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΤΟΙΧΟΥ,1,κρεμάστρες τοίχου,3,ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,1,ΚΩΝΟΦΟΡΑ,1,ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ,3,ΛΕΥΚΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,2,λινάτσα,4,μαγνητικοί πίνακες,1,ΜΑΚΡΑΜΕ,3,μαξιλάρια,8,μαξιλάρια πατώματος,1,μαύρο,1,μαυροπίνακες,5,μελωδοί,1,ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,1,Μεσογειακό Στυλ,1,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ,2,μετακόμιση,1,μεταλλικά έπιπλα,1,μεταφορά εικόνας,1,ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ,6,ΜΙΚΡΟΙ,1,ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΙ,148,μινιατούρες για νεραϊδόκηπους,1,μοντέρνα έπιπλα από παλέτες,1,μοντέρνο στυλ,8,ΜΠΑΛΚΟΝΙ,25,μπαμπού,1,ΜΠΑΝΙΟ,31,μπάνιο,1,μπατίκ υφάσματα,1,μπλε,2,Μποέμ,1,ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ,1,μπωλ από ρολό χαρτιού,1,μωβ,1,ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,3,νεραγκούλες,1,νεραϊδόσπιτα,1,ΝΗΣΙΔΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ,1,νοικοκυριό,2,Ντίνα Νικολάου,1,ντουλάπες,1,ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ,3,ξερές κολοκύθες,1,ξύλινα βαρέλια,1,ξύλινα κιβώτια,1,ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ,1,ξύλο,40,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,97,οδηγίες κατασκευής κεριών,1,ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ,44,ΟΔΗΓΟΣ για παλαίωση επίπλων,1,ΟΔΗΓΟΣ για camping στην Ελλάδα,2,ΟΔΗΓΟΣ κατασκευής για ΠΟΥΦ,1,οδηγός κατασκευής patchwork,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ,3,οικολογικές πλαστελίνες,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ,1,οργάνωση,24,οργάνωση χώρων εργασίας,1,ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ,31,ΟΡΧΙΔΕΑ,1,πάγκοι εργασίας,1,παζλ,1,ΠΑΙΔΙ,1,παιδικά αναμνηστικά,1,παιδικά αποτυπώματα,1,παιδικά γραφεία,2,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,30,παιδικές κατασκευές,13,παιδικές κατασκευές από αυγοθήκες,1,παιδικές κατασκευές με χαρτί,1,παιδικές κουζίνες από χαρτόκουτα,1,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,1,παιδική πισίνα παιχνίδι,1,ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,34,παιχνιδοκατασκευές,5,παλαίωση επίπλων,2,ΠΑΛΕΤΕΣ,32,παλιά συρτάρια,1,παλιές ραπτομηχανές,1,ΠΑΝΣΕΔΕΣ,1,παπουτσοθήκες,1,παραβάν,1,ΠΑΡΤΕΡΙΑ,9,παρτέρια,14,παστέλ,1,ΠΑΣΧΑ,46,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ,4,πασχαλινά αυγά,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΛΑΘΙΑ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ BAZAAR,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,29,ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,12,ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΙΤΡΙΝΑΣ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΜΠΑΛΑΖ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,3,πατητή τσιμεντοκονία,1,ΠΑΤΙΝΑ,1,πατίνα,1,πάτσγουορκ,1,ΠΑΧΥΦΥΤΑ,25,πέργκολες,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,4,πέτρα,5,πέτρινα κιόσκια,1,πηλός,17,πιάτα με decoupage,1,πίνακες ανακοινώσεων,1,πίνακες κάδρα από βότσαλα,1,ΠΛΑΚΑΚΙΑ,1,πλακάκια,10,ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ,1,πλεχτά από χαρτί εφημερίδας,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,2,πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα,1,ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ,1,πολυθρόνες,3,ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ-ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ,1,πορομπετόν,3,πόρτες,2,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ,21,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ...,6,πουφ,1,πράσινο της ελιάς,1,προβλήματα υγρασίας,1,προζύμι,1,προστασία επίπλων,1,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ,1,προστατευτικές μάσκες DIY,1,πρωτομαγιάτικα στεφάνια,4,πως θα αποξηράνετε λουλούδια,1,πως θα προσθέσετε χρώμα στο σπίτι,1,πως θα φτιάξετε αντικουνουπικά κεριά,1,πως θα φτιάξετε κάλυμμα καλοριφέρ καλοριφέρ,1,πως θα φτιάξετε κεριά,1,πως θα φτιάξετε κουρτίνες,1,πως θα φτιάξετε μαξιλάρια χωρίς γάζωμα,1,πως θα φτιάξετε πλαστελίνες,1,πως θα φτιάξετε τραπέζια από παλέτες,1,πως θα φτιάξετε Diaper Cakes,1,πως θα φτιάξω,9,ΡΑΠΤΙΚΗ,18,ραπτική,5,ράφια,11,ραφιέρες βιβλιοθήκες από παλέτες,1,ράψιμο μαξιλαριών,1,ριγέ,1,ρολόγια τοίχου,3,ΣΑΛΟΝΙ,47,ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,3,ΣΑΛΟΝΙ-ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,108,σαπούνι,1,ΣΕΜΕΝ,2,σεμέν-δαντέλες,9,σιδερώστρες,1,σιδερώστρες για μικρούς χώρους,1,σκάλες,1,Σκανδιναβικό στυλ,13,σκελετοί για στεφάνια,1,ΣΚΙΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ ΧΩΡΩΝ,1,σκοινί,15,σπιρτόκουτα,2,σπιτάκια μινιατούρες,1,ΣΠΙΤΙ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ,27,ΣΠΙΤΙΑ COB,1,σπιτικά αναψυκτικά,1,σπιτικές μαρμελάδες,1,σπιτικό ψωμί,1,ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ,1,ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ,15,στολές κλόουν,1,στολίδια με ζύμη σόδας,1,στολισμός για μπαλκόνια,1,ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ,1,συμβουλές για αλλαγή γλάστρας,1,συμβουλές για Λεβάντα,1,συμβουλές κηπουρικής για Βασιλικό,1,συμβουλές κηπουρικής φτέρη,1,συνθέσεις λουλουδιών,1,συνθέσεις με επιπλέοντα κεριά,1,συνθέσεις με καρπούς φρούτα,1,ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΓΚΑΖΟΝ,1,σύρμα,5,συρμάτινες κατασκευές,1,ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΕΣ,1,σφουγγάρια ανθοδετικής,1,σχέδια για ψηφιδωτά,1,σωστό πότισμα,1,ταινίες Led,2,ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ,2,ταπετσαρίες,1,τάρτες,1,ΤΕΧΝΗ,11,ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ,71,τεχνικές παλαίωσης,8,τεχνική μεταφοράς εικόνας,1,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,3,ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ,1,τεχνοτροπίες,3,ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ,16,ΤΖΑΚΙ,11,ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ,12,ΤΟ ESHOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ,7,ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΑΛΟΝΙΟΥ,11,ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ,21,τραπεζαρίες για κήπο μπαλκόνι,1,τραπέζια,2,τραπέζια από παλέτες,1,ΤΡΑΠΕΖΙΑ-ΚΟΝΣΟΛΕΣ,1,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,1,ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ,1,τσιμέντο,13,τσιμεντόλιθοι,4,τσόχα,5,υγρό γυαλί,5,ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ,47,ύφασμα,37,υφάσματα επίπλωσης,1,φελιζόλ,4,φελλός,2,ΦΕΤΕΣ ΞΥΛΟΥ,1,ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,1,φθινοπωρινή διακόσμηση,6,ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ,8,φλοράλ,1,ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ,1,ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ,4,φροντίδα κατοικίδιων,1,ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ...ΚΟΥΖΙΝΑ,47,φύλλα,5,φυσικά υλικά,1,φυτά,29,ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ,30,ΦΥΤΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ,1,φωτισμός εξωτερικών χώρων,2,φωτισμός εσωτερικών χώρων,2,φωτισμός με ταινίες Led,1,ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,2,φωτιστικά,31,φωτιστικά από θαλασσόξυλα,1,φωτιστικά από κληματόβεργες,1,φωτιστικά από μπουκάλια,1,φωτιστικά με σκοινί,1,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,5,φωτογραφίες,4,ΧΑΛΙΑ,8,χαλιά,12,ΧΑΛΙΑ ΣΙΣΑΛ,1,ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ,1,ΧΑΡΤΕΣ,1,χαρτί,44,ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,1,ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΕΡΙΑ,15,χειροποίητα σαπούνια,2,χειροποίητα στολίδια,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,176,χριστουγεννιάτικα γούρια,1,χριστουγεννιάτικα δέντρα,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,7,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ BAZAAR,2,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,103,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΤΡΙΝΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,58,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ,1,χριστουγεννιάτικη συνταγή για ψωμί,1,χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ για μπουκάλια,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,7,χριστουγεννιάτικο τραπέζι,2,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚH ΔΙΑΚΟΣΜΗΣH,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΚΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΕΝΝΑ,1,χρώμα,2,χρώμα μαυροπίνακα,2,χρώμα σπρέϊ,1,χρώματα για κατασκευές,1,χρώματα κιμωλίας,21,χρώματα σπρέϊ,1,χρώματα σπρέϋ,1,ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ,99,χτιστές κατασκευές για το μπάνιο,1,ΧΤΙΣΤΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,2,χωριάτικο στυλ,2,Χώροι για άτομα με κινητικά προβλήματα,1,χώροι για παιδικές δραστηριότητες,1,ψάθα,6,ΨΑΘΙΝΑ ΧΑΛΙΑ,1,ψηφιδωτά,15,ψηφιδωτά νούμερα για διεύθυνση σπιτιού,1,AirBNB,4,Aithrio.com,1,Annie Sloan,10,anysticker,1,ART,10,avramis,1,bar,1,Bohemian,5,boho style,11,camping,4,camping στην Ελλάδα,2,Chalk of the Town,1,chalk paint,1,collage,1,COTTAGE,1,country στυλ,3,Covid19,10,Deco Tip,1,DECOUPAGE,27,decoupage γενικά,4,decoupage με ύφασμα,1,decoupage σε έπιπλα,2,decoupage σε τσάντες παπούτσια,2,DESIGN,8,DESIGN IS THIS,1,diaper cakes,1,DIY,170,DIY ΕΠΙΠΛΑ,128,DIY έπιπλα,26,DIY ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ,4,DIY ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,29,DIY XALIA,5,DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,629,DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ,1,Driftwood Art,2,DRIVE&LISTEN,1,E-SHOPS,1,Easy DIY,51,ektorp,1,ESHOPS,4,ethnic στυλ,13,fairy gardens,3,fairy lights,1,faiy gardens,1,Fallingwater,1,floral,2,FOOD ARTIST,1,food plating,1,GAMES,1,Garden Answer,1,graffiti,2,GREEN LIVING,15,HOME TOURS,211,HOTELS TOURS,33,HOTELSTOURS,1,Hundertwasser,1,ikea,9,illustradays,1,inart,1,instagram,1,INSTAGRAM HOMES,49,INTERNET,2,JAPANDI,1,Kintsugi,1,KOYZINA,1,laminate,1,led,3,ledokosmos,1,LEGO,3,leroy merlin,5,loft,1,marble ideas,1,minimal στυλ,1,natural christmas,1,nautical στυλ,2,oikianet.gr,1,pakketo.com,1,Paper Wicker,1,patchwork,3,pets,3,pour painting,1,powertex,2,praktiker,4,proofing hyperstone,1,PUZZLE,1,quilting,2,recycle,8,resin,3,retro,3,RETRO ΕΠΙΠΛΑ,1,reuse,37,Royal Design Studio,4,RUSTIC,1,sgraffito,1,shabby chic στυλ,2,Soulouposeto,1,stencils,11,STREET ART,1,SUPER MARKETS ΑΓΟΡΕΣ ONLINE,1,terrarium,2,TikTok,1,upcycling,1,Valentine's Day,1,VELVET,1,video,2,videos,65,vintage,32,vintage κουζίνες,3,WALL ART,1,wall decoration,1,WALL MURALS,2,wall&design.gr,1,WEB,5,windowswap,1,XEIROTEXNIKA,1,xinara house,1,
    ltr
    item
    SOULOUPOSETO: Πως θα διαλέξετε το κατάλληλο για κάθε χώρο Χαλί
    Πως θα διαλέξετε το κατάλληλο για κάθε χώρο Χαλί
    Πληροφορίες για κάθε τύπου χαλί, επιλέξτε το σωστό χαλί
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh58SSFV752Q_x87apzlffu7zJPAzaZxx8qs9jBdL5qsoFKzzvatfY-8fwMMeZ4Rq7w0aYlaCNUEjSBVrQQmOm-voDi7Na4xxD5cK_YEH1UaziaAR-emDw8YZHT8XVS7t0srrtgKHMqQbXU/s320/carpets.jpg
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh58SSFV752Q_x87apzlffu7zJPAzaZxx8qs9jBdL5qsoFKzzvatfY-8fwMMeZ4Rq7w0aYlaCNUEjSBVrQQmOm-voDi7Na4xxD5cK_YEH1UaziaAR-emDw8YZHT8XVS7t0srrtgKHMqQbXU/s72-c/carpets.jpg
    SOULOUPOSETO
    https://www.soulouposeto.gr/2014/09/blog-post_25.html
    https://www.soulouposeto.gr/
    https://www.soulouposeto.gr/
    https://www.soulouposeto.gr/2014/09/blog-post_25.html
    true
    4011188418940387580
    UTF-8
    Loaded All Posts Not found any posts Δείτε τα όλα Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES Άρθρα Δείτε τα όλα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Ιαν Φεβ Μαρ Απρ May Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content