Βάψτε πήλινες γλάστρες με Ethnic σχέδιαΙδιαίτερα εντυπωσιακές και "φωτεινές" και φυσικά κατάλληλες για κάθε κήπο και μπαλκόνι, αφού το γεγονός ότι τα σχέδια παραπέμπουν σε ethnic Μεξικάνικο ύφος σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι και το ...μοναδικό τέτοιου είδους στοιχείο στον χώρο που θα τις τοποθετήσετε.  

Χρησιμοποιήστε απλές πήλινες και με εντελώς ματ επιφάνεια πήλινες γλάστρες που θα βρείτε σε φυτώρια αλλά και καταστήματα ειδών σπιτιού σε πολύ οικονομικές τιμές.
Με στενή προστατευτική ταινία ή και σελοτέιπ χωρίστε την γλάστρα σε οριζόντιες λωρίδες, διαφορετικού πάχους. 

Βάψτε μερικές σειρές - λωρίδες με  ακρυλικό χρώμα για κατασκευές, χρώματα ζωγραφικής κλπ. σε έντονες αποχρώσεις και αφήστε και κάποιες στην φυσική απόχρωση της γλάστρας. Όταν στεγνώσει εντελώς το χρώμα, ξεκολλήστε με προσοχή τις ταινίες και με άσπρη μπογιά και λεπτό πινελάκι ζωγραφίστε πάνω σε κάθε λωρίδα (και σε εκείνες που έχετε βάψει και σ΄αυτές που έχουν το φυσικό χρώμα της γλάστρας) απλά γεωμετρικά σχέδια που θα επαναλάβετε σε ολόκληρη της περίμετρο της γλάστρας.  

Για τελειότερο αποτέλεσμα, αν δεν τα καταφέρνετε ιδιαίτερα στην "ζωγραφική", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε stencil ή να τυπώσετε σε απλό χαρτί τέτοια σχέδια από οπουδήποτε τα βρείτε στο internet, περιοδικά κλπ. και να τα χρησιμοποιήσετε για να ...ξεπατικώσετε το περίγραμμά τους πάνω στην γλάστρα με ένα μολύβι και στην συνέχεια να γεμίσετε το εσωτερικό τους με άσπρο χρώμα.