ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ: ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ για το ΜΠΑΝΙΟ


To μπάνιο μαζί με την κουζίνα οι κατ΄εξοχήν χώροι του σπιτιού που και θα πρέπει να είναι πεντακάθαροι  και που ευκολότερα από όλους τους άλλους βρωμίζουν, δίνοντας ...δουλειά στην βιομηχανία χημικών καθαριστικών να γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετς με όλο και περισσότερα προϊόντα, όλο και πιο "ειδικά" για κάθε χρήση.

Η πλειοψηφία των καθαριστικών αυτών όχι μόνο είναι πολύ ακριβά αλλά τα ιδιαίτερα ισχυρά με την πάροδο του χρόνου καταστρέφουν την όψη κεραμικών ή εμαγιέ επιφανειών (μπανιέρες, νιπτήρες κλπ) όσο και αν στις συσκευασίες τους ισχυρίζονται το αντίθετο.

Aν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε να καθαρίσετε το μπάνιο με μη χημικά καθαριστικά, τα μόνο που χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ είναι:

- λευκό ξύδι - μαγειρική σόδα (σκόνη)- λεμόνια  


Προσθήκη λεζάντας
Μπανιέρα - Νιπτήρας - Πλακάκια

Απλώστε
μια ποσότητα σόδας και ψεκάστε με λευκό ξύδι που θα τοποθετήσετε σε ένα οποιοδήποτε παλιό μπουκάλι απορρυπαντικού σε μορφή σπρέϋ. Όταν η σόδα σταματήσει να αφρίζει, τρίψτε ελαφρά το διάλυμα στην μπανιέρα ή τον νιπτήρα μ΄ένα σφουγγάρι και ξεβγάλτε με καθαρό νερό.
Για ιδιαίτερα βρώμικες επιφάνειες, απλώς αυξήστε την ποσότητα της σόδας, φτιάχνοντας μια πιο πηχτή "πάστα" που με αυτήν θα τρίψετε την επιφάνεια του νιπτήρα, της μπανιέρας ή τα πλακάκια. 


Η μυρωδιά του λευκού ξυδιού δεν είναι τόσο έντονη όσο του κόκκινου αν ωστόσο θέλετε να την εξαλείψετε εντελώς κι αφού ολοκληρώσετε το καθάρισμα, περάστε όλες τις επιφάνειες με ένα σφουγγαράκι ποτισμένο σε ελάχιστη ποσότητα οποιουδήποτε απορρυπαντικού που σας αρέσει το άρωμά του και ξεβγάλτε με καθαρό νερό.

Λεκάνη
Θα την καθαρίσετε με το ίδιο διάλυμα σόδα-λευκό ξύδι που θα ρίξετε στο εσωτερικό της και μετά 10-15 λεπτά θα τρίψετε με το ειδικό βουρτσάκι.

Βρύσες - Νίκελ επιφάνειες

Το μόνο που χρειάζεστε για να διώξετε τις αντιαισθητικές κηλίδες από τα άλατα του νερού, είναι ...ένα λεμόνι
Κόψτε το στην μέση, τρίψτε ελαφρά τις βρύσες και σκουπίστε με ένα καθαρό μαλακό πανί.
Αν δεν τις σκουπίσετε και απλώς ξεβγάλετε με νερό, ίσως όταν στεγνώσουν δείτε την επιφάνεια "θολωμένη", απλώς σκουπίστε γερά με ένα στεγνό πανί ώστε να απομακρυνθεί εντελώς ο χυμός του λεμονιού. 


Η αποτελεσματικότητα όλων των φυσικών απορρυπαντικών/καθαριστικών, εξαρτάται πολλές φορές από λεπτομέρειες και μικροδιαφορές τόσο στο είδος, το υλικό και την παλαιότητα των επιφανειών που θα τα εφαρμόσετε όσο και στην ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε.
Κάντε λοιπόν μια δοκιμή και αν μείνετε ευχαριστημένοι το καθιερώνετε γλυτώνοντας και χρήματα αλλά και χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον του σπιτιού με χημικά καθαριστικά, ενώ ένα αρχικό τεστ σε μια κρυφή όψη των επιφανειών είναι αναγκαία έτσι κι αλλιώς όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά και το οποιοδήποτε έτοιμο προϊόν του εμπορίου αλλά και τέτοια φυσικά καθαριστικά γιατί πάντα ενδέχεται ανάλογα με τυχόν ιδικές επιστρώσεις, ποιότητα πορσελάνης και αλουμινίου κλπ. να μην είναι κατάλληλα για τα δικά σας είδη υγιεινής και αντί να τα καθαρίσετε να τα φθείρετε.  


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,