50+ Ιδέες για ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ από ΣΥΡΜΑΔ


εν είναι δύσκολο, θέλει απλώς τον τρόπο του και κυρίως το κατάλληλο σύρμα, ανάλογα με το είδος και το σχέδιο της κάθε κατασκευής που θα θελήσετε να φτιάξετε, είτε αφορά ένα καθαρά διακοσμητικό είτε και χρηστικό συρμάτινο αντικείμενο.
Στα καταστήματα με είδη για κατασκευές και ειδικά σε εκείνα με υλικά για κατασκευή κοσμημάτων, θα βρείτε σύρμα σε πολλές διαφορετικές διαμέτρους αλλά και από διάφορα υλικά (από αλουμίνιο, επιμεταλλωμένα, από χαλκό, μπρούτζο κλπ). Η ποιότητα - είδος του σύρματος, πέραν των διαφορών στην όψη, είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας για το πόσο πολύ ή λιγότερο ευλύγιστο είναι,  προκειμένου να του δώσετε το σχήμα που θέλετε. 
Στα ίδια καταστήματα θα βρείτε και κόφτες - πενσάκια για το κόψιμο και λύγισμα είναι.


Απλές συρμάτινες κατασκευές κάθε μεγέθους μπορείτε να δημιουργήσετε και με ένα ενιαίο κομμάτι σύρμα που απλώς κατά σημεία θα δώσετε το σχήμα - σχέδιο που θέλετε και θα συνεχίσετε με το ίδιο κομμάτι, είτε για αντικείμενα με πολλά και πιο περίπλοκα σχέδια κόβοντας κομμάτια στα οποία αφού δώσετε όποιο σχήμα θέλετε θα τα ενώσετε μεταξύ τους.
Φυσικά οι συρμάτινες κατασκευές μπορούν εκ των υστέρων είτε να βαφτούν με χρώμα είτε η επιφάνεια του σύρματος να επενδυθεί με ύφασμα, χαρτί, σκοινί, κλωστές κλπ. όπως φυσικά και να εμπλουτιστούν με στοιχεία από ξύλο, χάντρες ή όποιο υλικό νομίζετε πως ταιριάζει σε αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε. 


Είναι ασφαλώς από το είδος των κατασκευών που το βασικό ...υλικό τους είναι η υπομονή, όμως ξεκινώντας από κάτι εντελώς απλό όπως π.χ ένα συρμάτινο πιαστράκι για φωτογραφίες που θα προσαρμόσετε πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο, ένα κοχύλι κλπ. και που το ιδανικό είναι να δοκιμάσετε να το φτιάξετε με πολλά διαφορετικά είδη σύρματος για να δείτε στην πράξη τις διαφορές, θα διαπιστώσετε πως δεν είναι δύσκολο αντιθέτως είναι εξαιρετικά δημιουργικό και το τελικό αποτέλεσμα αυτού του τύπου των κατασκευών είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Δείτε και στο video μια πραγματικά εξαιρετική κατασκευή συρμάτινου καλαθιού και διαπιστώστε ότι δεν απαιτείται καμιά ...επιστημονική κατάρτιση ούτε και ιδιαίτερος κόπος παρά λίγη υπομονή και ...τρόπος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,