Κατασκευές από Χαρτί με Όψη ΨάθαςΣε μικρού μεγέθους αντικείμενα, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκοινί, μπορείτε να δώσετε "ψάθινη" όψη και με έναν ακόμη τρόπο. 

Καλύψτε την επιφάνεια του αντικειμένου με κολλητική ταινία διπλής όψης και στην συνέχεια όπως ακριβώς θα κάνατε με σκοινί ή σπάγγο, χρησιμοποιείστε χαρτί συσκευασίας σε μπεζ-καφέ χρώμα ή όποιου τύπου παρόμοιο ανθεκτικό χαρτί. 


Απλώς κόψτε μεγάλες λουρίδες χαρτιού, στρίψτε με το χέρι για να αποκτήσουν όψη κοτσίδας-σχοινιού και τυλίξτε το γύρω γύρω πιέζοντας και σφίγγοντας ώστε να σταθεροποιηθεί πάνω στην ταινία.
Το αποτέλεσμα οπτικά δεν έχει σχεδόν καμιά διαφορά από ψάθα, ένα τέτοιο πχ βαζάκι για λουλούδια, μια μολυβοθήκη ή ένα κηροπήγιο κλπ.   δεν θα μπορέσετε φυσικά να τα πλύνετε εξωτερικά, αλλά αν και όποτε λερωθούν απλώς ξεκολλάτε το χαρτί και ...τα φτιάχνετε ξανά, από ένα άδειο βάζο ή ένα κονσερβοκούτι. Είναι πανεύκολο και το κόστος σχεδόν μηδενικό.

Φυσικά αν σας αρέσει αυτή η χάρτινη υφή, μπορείτε να ...πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας και διαφορετικού είδους και απόχρωσης χαρτί όπως εφημερίδες, σελίδες περιοδικών κλπ.