Διακοσμητικά Λουλούδια από Χάρτινες Αυγοθήκες
Το χαρτόνι από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι χάρτινες συσκευασίες αυγών είναι ένα είδος χαρτιού αρκετά χοντρό αλλά μαλακό, εύπλαστο αν το βρέξετε, κόβεται, κολλιέται και τρυπιέται εύκολα, είναι δηλαδή ιδανικό για χάρτινες κατασκευές που εκμεταλλεύονται τόσο την υφή του όσο και το συγκεκριμένο σχήμα - βαθουλώματα των θηκών. 

Κόβοντας με κοπίδι ή ψαλίδι μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια από τις χάρτινες αυτές θήκες και κολλώντας τα με κόλλα ή θερμοκολλητικό πιστόλι, θα φτιάξετε  χάρτινα λουλούδια σε πάρα πολλά διαφορετικά σχέδια που στην συνέχεια μπορείτε να βάψετε με οποιοδήποτε είδος μπογιάς, να τους προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία όπως κουμπιά, χάντρες ύφασμα κλπ. και να τα χρησιμοποιήσετε είτε σαν τεχνητά λουλούδια σε ένα βάζο, είτε για να διακοσμήσετε αντικείμενα όπως καθρέφτες, κορνίζες, να φτιάξετε χάρτινα στεφάνια κλπ. 


Μια πολύ όμορφη κατασκευή είναι και τα fairy lights από τέτοια χάρτινα λουλούδια, το μόνο που θα χρειαστεί να τρυπήσετε κάθε λουλούδι στο κέντρο, όπου και θα στερεώσετε από ένα λαμπάκι μιας απλής σειράς από φωτάκια led. 

Ξεκινήστε κάνοντας μερικές δοκιμές για να δείτε στην πράξη ποιο σχήμα λουλουδιού σας αρέσει και πως ακριβώς φτιάχνεται και στην συνέχεια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φτιάξτε όσα ίδια λουλούδια χρειάζεστε ανάλογα με το που θα χρησιμοποιήσετε. Στο κέντρο των λουλουδιών με βελόνα και κλωστή ή με κόλλα, μπορείτε να προσθέσετε χάντρες, κουμπιά ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα δώσει στην όλη κατασκευή ακόμη πιο πειστική εμφάνιση αληθινού λουλουδιού. 

Αν βρέξετε τα χέρια σας και στην συνέχεια "δουλέψετε" το συγκεκριμένο είδος χαρτονιού, το χαρτί στις άκρες θα "λιώσει" ελαφρά, θα λεπτύνει και θα αποκτήσει μια διαφορετική "ξεφτισμένη" όψη και υφή κι όταν στεγνώσει θα σταθεροποιηθεί σε όποιο σχήμα θα του έχετε δώσει με τα χέρια σας.

Δεν θα χρειαστείτε παρά χάρτινες αυγοθήκες, ψαλίδι και κόλλα, για τα σύνθετα σχέδια, ενώ κοτσάνια αν θέλετε να είναι εύκαμπτα θα φτιάξετε από λεπτό σύρμα που θα ντύσετε με κορδέλα, χαρτί ή ύφασμα και θα κολλήσετε με κόλλα χειροτεχνίας ή με ένα ξυλαράκι, καλαμάκι κλπ. που επίσης θα επενδύσετε με τον ίδιο τρόπο.


Είναι από τις διασκεδαστικότερες κατασκευές με χαρτί και με πολύ ιδιαίτερο και εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα.