Τέχνη με ...ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Σε πολλούς φαίνονται απλώς ...αστεία και η αλήθεια πως είναι, όταν φυσικά δεν πρόκειται για αληθινά έργα τέχνης από επαγγελματίες σεφ, γιατί υπάρχουν και τέτοια και θα τα συναντήσετε κυρίως σε μπουφέδες μεγάλων ξενοδοχείων και κρουαζιερόπλοιων.
Αλλά ακόμη κι αν δεν είναι παρά μόνο αστεία τι μ΄αυτό; Μήπως δεν μας λείπει γέλιο, ασήμαντες αφορμές για να "ξεχάσουμε" την γενική ...μαυρίλα που μας περιβάλει. Εμπνευστείτε λοιπόν και στο επόμενο φιλικό ή οικογενειακό τραπέζι ...καταπλήξτε τα πλήθη την ώρα του φρούτου. :)

Οι ενώσεις των κομματιών -εμφανείς και μη- γίνονται με οδοντογλυφίδες και το πιο απλό και εύκολο είναι να "δημιουργήσετε" χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φρούτο π.χ καρπούζι ή πεπόνι, στο οποίο θα δώσετε τέτοιο σχήμα που θα επιτρέπει το εσωτερικό του μέρος να χρησιμοποιηθεί ως "πιατέλα σερβιρίσματος για κομμένα κομμάτια φρούτου ή μπαλίτσες που θα βγάλετε από την σάρκα του καρπουζιού ή του πεπονιού με το ειδικό εργαλείο που αδειάζουμε κολοκυθάκια. Δείτε και εδώ τέτοιες ιδέες αποκλειστικά με καρπούζια. 

Επίσης, μερικές απλές ιδέες στο τρόπο σερβιρίσματος με μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ είναι ένα τρόπος να προσελκύσετε ίσως την ...προσοχή των παιδιών που συνήθως τα φρούτα δεν είναι και το ...καλύτερό τους.   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/  Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,