Χριστουγεννιάτικα ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ από ΒΑΖΑ και ΠΗΛΟΠολύ εύκολα, πολύ όμορφα. 

Θα χρειαστείτε:


* Άδεια βάζα
* Λευκό πηλό 
* Φόρμες μπισκότων ή χριστουγεννιάτικες σφραγίδες 
* Σπάγγο  


1. Ανοίξτε ένα κομμάτι λευκό πηλού σαν να ήταν ...ζύμη σε φύλλο και σε μέγεθος που να καλύπτει περιμετρικά ολόκληρη την επιφάνεια του βάζου. 

Ο λευκός πηλός, δεν χρειάζεται ψήσιμο, στεγνώνει στον αέρα, είναι πολύ εύπλαστος σαν πλαστελίνη και δουλεύεται πολύ εύκολα. Θα τον βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για χόμπυ - κατασκευές αλλά και βιβλιοχαρτοπωλεία και είναι πολύ οικονομικός, κοστίζει από 1,50-2,00 ευρώ το πακέτο του 1/2 κιλού, ποσότητα αρκετή για να φτιάξετε πολλά τέτοια βάζα. 2. Με μια σφραγίδα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια, που θα βρείτε σε βιβλιοχαρτοπωλεία, καταστήματα με παιχνίδια ή με είδη χόμπυ - κατασκευών ή με φόρμες μπισκότων σε σχήμα αστέρι, δημιουργείστε πάνω στον πήλο αστεράκια, ακριβώς σαν να ήταν ζύμη.
Χρησιμοποιήστε σχήματα σε διαφορετικά μεγέθη, το ένα μέσα στο άλλο κλπ. φροντίζοντας η φόρμα να "κόβει" τον πηλό έως την επιφάνεια του γυαλιούΓια να είναι το κηροπήγιο περισσότερο φωτεινό, μπορείτε και να αφαιρέσετε ορισμένα κομμένα αστεράκια ή και όλα αν σας αρέσει. 


3. Τυλίξτε στο πάνω μέρος του βάζου ένα κομμάτι σπάγγου δένοντας την άκρη του σε φιογκάκι ή αν το προτιμάτε διακοσμείστε τα βάζα με υφασμάτινη κορδέλα. 

Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά φωτισμένα με ένα κεράκι και πολύ όμορφη ιδέα και για χριστουγεννιάτικο δώρο

Να πως...Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,