ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ: Τσουρέκι ΕΛΑΤΟ με σοκολάταEντυπωσιακό και νοστιμότατο τσουρέκι, για το οποίο θα χρειαστείτε μια κανονική ζύμη για τσουρέκι για την οποία απλώς θα χρησιμοποιήσετε την μισή ποσότητας μαγιάς από την ενδεδειγμένη, αφού η επιτυχία του, εν αντιθέσει με τα συνήθη τσουρέκια, είναι ...να μην φουσκώσει πολύ και χάσει το σχήμα του χριστουγεννιάτικου ...δέντρουΧωρίζετε την ζύμη σε 2 κομμάτια και τα ανοίγετε σε χοντρό φύλλο.

Σε κάθε κομμάτι ζύμης θα δώσετε κωνικό σχήμα έλατου. 

Τοποθετείτε το πρώτο κομμάτι σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και το αλείφετε με μερέντα ή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Η ποσότητα σοκολάτας είναι θέμα προσωπικού γούστου. 
Τοποθετείτε το 2ο κομμάτι ζύμης πάνω στην σοκολάτα. 


Με μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας χαράζετε τα πλαινά του τσουρεκιού σε λουρίδες, τόσο από την δεξιά όσο και από την αριστερή πλευρά, φροντίζοντας στην μέση να παραμένει ένα ενιαίο κομμάτι, σε σχηματισμό "κορμού" του δέντρου. 

Πατήστε με τα δάχτυλά σας κάθε διπλή λωρίδα ζύμης στις άκρες και στρίψτε την 1-2 φορές ώστε να αποκτήσει όψη "πλεξούδας". 

Το ψήνετε όπως ένα κανονικό τσουρέκι, απλώς παρακολουθώντας το λίγο παραπάνω γιατί είναι λεπτότερο και πιθανόν, ανάλογα και με τον φούρνο, να χρειαστεί λιγότερο από τον αναμενόμενο χρόνο. 

Μπορείτε πριν το ψήσιμο να το πασπαλίσετε με σουσάμι αφού το αλείψετε με αυγό  και γενικά στα της συνταγής του τσουρεκιού ακολουθείστε όσα θα κάνατε για ένα συνηθισμένο τσουρέκι, πλην της λιγότερης μαγιάς και του σχήματος που θα δώσετε στην ζύμη.

Το πρώτο φύλλο ζύμης, για ευκολία ανοίξτε το και σχηματίστε το κατευθείαν μέσα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα, για το δεύτερο που θα σκεπάσει την σοκολάτα χρησιμοποιείστε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να διευκολυνθείτε στην μεταφορά της ζύμης στο ταψί. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,