Χριστουγεννιάτικα Κηροπήγια - Φαναράκια από Κονσερβοκούτια


Πολλές από τις γενικές ιδέες για διακοσμήσεις- κατασκευές, μπορούν να προσαρμοστούν - μετατραπούν σε χριστουγεννιάτικες αν απλώς αλλάξτε ορισμένες λεπτομέρειες στον βασικό τρόπο δημιουργίας τους.

Τα φαναράκια - κηροπήγια από κονσερβοκούτια είναι μια τέτοιου τύπου κατασκευή, αρκεί το σχέδιο που θα αποτυπωθεί πάνω στο κονσερβοκούτι να είναι ένα οποιοδήποτε γιορτινό μοτίβο, για να μετατραπούν σε χριστουγεννιάτικα.
Όλη η υπόλοιπη διαδικασία δεν έχει την παραμικρή διαφορά.

Γεμίζετε τα κονσερβοκούτια με νερό και τα αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να δημιουργηθεί πάγος. Με μια πρόκα κι ένα σφυράκι "κεντάτε" πάνω στην επιφάνειά τους το σχέδιο που έχετε επιλέξει, τα αδειάζετε από τον πάγο, αφήνετε να στεγνώσουν και τα βάφετε με πινέλο ή μπογιά σε σπρέϋ σε όποια απόχρωση θέλετε.


Ένας εύκολος τρόπος για να διευκολυνθείτε στην χάραξη του σχεδίου, είναι να ακουμπήσετε στο παγωμένο κονσερβοκούτι ένα χαρτί ή λεπτό πανάκι, να σχεδιάσετε εκεί με μαρκαδόρο το μοτίβο που σας αρέσει με μορφή κουκίδων και να το αφαιρέσετε αφού ολοκληρώσετε το σχέδιο.


Σε αντίθεση με τα καλοκαιρινά τέτοια τύπου φαναράκια, που προορίζονται κατά βάση για εξωτερικούς χώρους, τα χριστουγεννιάτικα αναδεικνύονται πολύ όμορφα βαμμένα σε όσο πιο σκούρο χρώμα, ώστε τοποθετημένα σε ένα σκοτεινό σημείο από μακριά να διακρίνεται σχεδόν αποκλειστικά το έλατο, το αστέρι ή όποιο άλλο σχέδιο επιλέξετε και όσο το δυνατόν λιγότερο το ίδιο το κονσερβοκούτι. 


Είναι πραγματικά πολύ όμορφα και εκτός από εσωτερικές διακοσμήσεις, το ίδιο εντυπωσιακά θα στολίσουν και ένα περβάζι παραθύρου ή οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο, αν τοποθετήσετε μερικά τέτοια μεγάλου μεγέθους κονσερβοκούτια στην σειρά και στο εσωτερικό τους μια σειρά χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Φυσικά εκτός από τα διάτρητα σχέδια μπορείτε αφού σχεδιάσετε-τρυπήσετε οποιοδήποτε σχέδιο πάνω στην επιφάνεια του κουτιού με αυτόν τον τρόπο, να κόψετε τελικά το κομμάτι του μετάλλου δημιουργώντας πάνω στο κονσερβοκούτι ένα κενό σημείο στο σχήμα που έχετε διαλέξει απ΄όπου και θα διαχέεται το φως. 

Να πως...