50+ Ιδέες για DIY κατασκευές ΡΟΛΟΓΙΩΝ τοίχου

Η  αλήθεια πλέον είναι ότι εκείνο του υπολογιστή, του κινητού ή της τηλεόρασης είναι εκείνο που συνήθως μας θυμίζουν το πόσο γρήγορα τρέχει ο χρόνος, όμως ένα ρολόι τοίχου σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού εκτός από χρηστικό μπορεί να αναδειχθεί και ως ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο διακοσμητικό στοιχείο σε σχέση με ένα απλό κάδρο.  
Ειδικά αν το φτιάξετε μόνοι σας επιλέγοντας με φαντασία τόσο την συνολική μορφή του όσο και στα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να το δημιουργήσετε. 

Μηχανισμούς
 και δείκτες κάθε τύπου και μεγέθους, που προσαρμόζονται σε οποιαδήποτε κατασκευή θα βρείτε σε πολλά eshop όπως αυτό αλλά και σε καταστήματα με ρολόγια, σε πολύ οικονομικές τιμές και ασφαλώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εκείνα που θα βγάλετε από ένα παλιό ρολόι τοίχου που έχετε βαρεθεί την όψη του.  
Φροντίστε απλώς, σε κάθε περίπτωση,  να πρόκειται για μηχανισμό που εμπεριέχει ενσωματωμένη και την θέση για τις μπαταρίες γιατί κάποια ρολόγια τοίχου δεν τις έχουν στο ίδιο με τον μηχανισμό αλλά σε διαφορετικό σημείο στην βάση της πίσω τους πλευράς. 


Η κεντρική επιφάνεια ενός τέτοιου ρολογιού μπορεί να αποτελείται από κάθε είδους αντικείμενο που σας εξυπηρετεί το σχήμα του ή να δημιουργηθεί από υλικά όπως χοντρό χαρτόνι, ξύλο κλπ. που φυσικά μπορείτε να βάψετε να επεξεργαστείτε με decoupage, να ντύσετε με χαρτί, ύφασμα, φελλό κλπ. δίνοντας όποια τελική μορφή-απόχρωση θέλετε. 


Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, εκτός από την δυνατότητα να τους σχεδιάσετε-σχηματίσετε με όποιον τρόπο-αντικείμενο θέλετε, στην αγορά θα βρείτε και αυτοκόλλητα νούμερα σε ποικιλία μεγεθών-σχεδίων για να επιλέξετε μια επιλογή ιδιαίτερα πρακτική π.χ σε ρολόγια πολύ μεγάλου μεγέθους στα οποία θέλετε να δώσετε αντικέ ύφος. Εκεί είναι πολύ πρακτικό, αφού δώσετε στην κεντρική επιφάνεια όποια όψη - χρωματισμό σας αρέσει στην συνέχεια να κολλήσετε έτοιμους π.χ λατινικούς αριθμούς σε αντίστοιχο ύφος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,