10 σίγουροι τρόποι για να τα ...ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΟΛΑ


Ανεξαρτήτως του στυλ και ύφους του σπιτιού σας αλλά και των λιγοστών ή περισσότερων γνώσεών σας επί του αντικειμένου, ιδού δέκα "δοκιμασμένες" μέθοδοι, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τους χώρους σας πραγματικά..... "μοναδικούς". :)

1. Τα αληθινά λουλούδια είναι ακριβά και προκαλούν αλλεργίες. 

Γεμίστε τα βάζα με εντυπωσιακά πλαστικά κλαριά, που καταλήγουν σε σπάνια, εξωτικά άνθη. Επιλέξτε τα σε χρωματισμούς λίγο πιο έντονους από το γούστο σας, η σκόνη σε λίγες μέρες θα τα μεταμορφώσει σ΄αυτό ακριβώς που ονειρευτήκατε.2. Όσοι ισχυρίζονται ότι τα δεκάδες σεμεδάκια είναι άκομψα και ντεμοντέ, σας φθονούν και  θέλουν το κακό του σπιτιού σας. 

Καλύψτε λοιπόν οποιαδήποτε επιφάνεια επίπλου ή ηλεκτρικής συσκευής με παρόμοια κομψοτεχνήματα, κρατώντας τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια για τις περίοπτες θέσεις πάνω στα σώματα καλοριφέρ και στα μπράτσα του καναπέ.

3. Πάνω σε κάθε σεμεδάκι και δίπλα από κάθε βάζο με πλαστικά λουλούδια, θα αναδειχθούν τέλεια πορσελάνινα μπιμπελό, αναμνηστικά από όλους τους γάμους και τα βαφτίσια που πήγατε τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες. 

Το κιτρινισμένο τούλι με τα κουφέτα προσθέτει κι αυτό το κατιτίς του, αφήστε το δεμένο πάνω τους. 4.H ομοιομορφία είναι πληκτική.


Γι΄αυτό και για κάθε καρέκλα, πολυθρόνα, καναπέ, διαλέξτε διαφορετικό εμπριμέ υφασμα και τοποθετείστε τα έπιπλα, όσο γίνεται το ένα πιο κοντά στο άλλο. Προσοχή!! Μην βαρύνετε το σύνολο με πρόσθετο χρώμα. Τα σεμεδάκια, σ΄αυτή την περίπτωση, αποκλειστικά λευκά.


5.Aν όμως πετύχετε κάπου ένα εκπληκτικό ρετάλι σε απίστευτη προσφορά, εκμεταλλευθείτε την σπάνια ευκαιρία και ντύστε τα πάντα με το ίδιο ύφασμα αλλά σε καμιά περίπτωση μονόχρωμο.

Σε όσο περισσότερα δωμάτια και αντικείμενα το κατορθώσετε, τόσο πιο σίγουρη η επιτυχία σας. Και σε ταπετσαρία τοίχου αν βρείτε  το ίδιο ντεσέν, μην διστάσετε στιγμή.6. Τα υφασμάτινα τραπεζομάντηλα είναι μπελάς. Αντικαταστήστε τα με υπέροχα πλαστικά, που δεν χρειάζονται πλύσιμο και σιδέρωμα. 
Όσο πιο χοντρά, πιο γυαλιστερά, πιο εμπριμέ και πιο κοντά σε σχέση με το τραπέζι τόσο πιο πρακτικά, τόσο πιο κομψά. 7. Οι κουρτίνες τρελλαίνονται για ...μίνι. Μην τους χαλάτε τα γούστα, κρίμα να τις αφήνετε να σέρνονται μέχρι τα πατώματα.

Κρεμάστε σε όλα τα παράθυρα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κοντά κουρτινάκια. Και αυτά κατά προτίμηση εμπριμέ και σε χρωματισμούς που καμιά σχέση δεν θα έχουν με ότι τα περιστοιχίζει, για να δώσετε στη συνολική εικόνα ...πρόσθετο ενδιαφέρον.
8. Οι καθρέφτες, δυστυχώς, δεν λένε ποτέ ψέμματα αλλά ευτυχώς, τουλάχιστον, μεγαλώνουν τους χώρους ειδικά αν μέσα τους αντικατοπτρίζεται το ταβάνι ή ο θεός.

Κρεμάστε τους λοιπόν όσο πιο ψηλά, περίπου στην ευθεία του ταβανιού, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας πληγώσουν ποτέ.

9. Tα βαλσαμωμένα ζώα είναι πιο πρακτικά και οικονομικά, δεν θέλουν φαγητό και νερό και δεν αφήνουν τρίχες. 

Όπου τα πετύχετε, πληρώστε όσο όσο και βρείτε το σωστό σημείο για να αναδείξετε το γούστο και το πραγματικό μεγαλείο σας ως άνθρωπος. Πάνω από το τζάκι, στο μπαρ κι όπου αλλού σας λείπει ένα κάδρο, αναρτήστε νεκρά κεφάλια εκτός κι αν τα προτιμάτε μαζί με ολόκληρο το τομάρι του δύστυχου ζωντανού, απλωμένο στο πάτωμα ως χαλί.10. Η κορνίζα κάνει τον ζωγράφο. 
Διαλέξτε τις πιο φαρδιές, σκαλιστές, βαριές κι ασήκωτες, για να αναδείξετε ένα σπάνιο, κλασσικό έργο ανώνυμου καλλιτέχνη, κληρονομιά από τη θεία, την γιαγιά σας ή την μαμά σας, αγορασμένα στην λαϊκή της παιδικής σας γειτονιάς. Σκηνές από τη ζωή των πρωτόπλαστων το πιο must θέμα αλλά και ο γέρος ναυτικός με το τσιμπούκι και η γυμνή Αφροδίτη, θα διακοσμήσουν τέλεια τους τοίχους σας.Ακόμα κι αν η θεία, η γιαγιά ή η μαμά σας αποδείχθηκαν ανίδεες από τέχνη και πρόλαβαν να πετάξουν παρόμοια κελεπούρια πριν συντάξουν τη διαθήκη τους, στο κυριακάτικο παζάρι του Σχιστού, θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία και ασυναγώνιστες τιμές.  

Τέλος αν, πέρα από ...τέρατα καλαισθησίας, είστε και άνθρωποι της λεπτομέρειας και θέλετε πριν από την κάθε σας διακοσμητική παρέμβαση να είστε απόλυτα σίγουροι για το αποτέλεσμα, μην έχετε κανέναν ενδοιασμό. 


Ακολουθώντας πιστά τα παραπάνω βήματα θα κατορθώσετε να δημιουργήσετε στο σπίτι σας ...εκπληκτικές γωνιές, ανώτερες κατά πολύ ακόμη κι από αυτήν. 
Οι φωτογραφίες ΔΕΝ ΜΕΓΕΝΘΥΝΟΝΤΑΙ  
έχει και η αντοχή μας στην κακογουστιά τα όριά της....

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,