40+ Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με Ύφασμα

Από τις γιορτινές κάρτες στις οποίες μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποια διακοσμητικά στοιχεία τους με ύφασμα αντί για χαρτί, τα στεφάνια φτιαγμένα από υφασμάτινα κουρελάκια σε γιορτινές αποχρώσεις, τις μπάλες που μπορείτε να φτιάξετε τυλίγοντας σε κάθε είδους υφάσματος ακόμη και τις πιο ...κακόγουστες πλαστικές οικονομικές μπάλες, τα γιορτινά μαξιλάρια, ράνερ, τραπεζομάντηλα κλπ. φτιαγμένα ακόμη και μόνο με μερικά γιορτινά υφασμάτινα μοτίβα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια από τσόχα ή λινάτσα που απλώς θα γαζώσετε ή και θα κολλήσετε πάνω σε οποιοδήποτε διακοσμητικό μαξιλάρι, σε ένα απλό ράνερ κλπ. έως τα κάθε λογής χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο, συνθέσεις, γιρλάντες, διακοσμητικά στοιχεία για χρήση σε αμπαλάζ δώρων κλπ. οι χριστουγεννιάτικες ιδέες για κατασκευές που ως βασικό υλικό έχουν μόνο μερικά κομμάτια υφάσματος είναι απλώς  ...άπειρες. 
Για όλες τις κατασκευές που χρειάζεστε ένα "πατρόν" σε οποιοδήποτε γιορτινό σχέδιο και δεν σας είναι εύκολο να το σχεδιάσετε σε ένα χαρτόνι, ώστε σύμφωνα με αυτό να κόψετε τα κομμάτια υφάσματος στο σχήμα και την διάσταση που σας χρειάζεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εκτύπωση οποιασδήποτε εικόνας σε ανάλογο σχήμα που θα βρείτε στο internet


Oι κατασκευές με τσόχα είναι ιδανικές για όσους δεν θέλουν ή δεν έχουν την δυνατότητα χρήσης ραπτομηχανής αφού είναι πολύ ωραιότερες αν αντί για γάζωμα απλώς ράψετε τα κομμάτια με χοντρή κλωστή-λεπτό σπάγγο.


Σε κατασκευές-στολίδια που απαιτούν γέμισμα για να αποκτήσουν τον σωστό όγκο θα χρησιμοποιήσετε απλό βαμβάκι ή μικρά υφασμάτινα κουρελάκια, ενώ κάποια είδη υφασμάτων όπως π.χ η λινάτσα και ειδικά σε δημιουργίες που δεν σας ενδιαφέρει να αντέξουν για ...πάντα, την δουλειά της ραπτομηχανής ή της βελόνας μπορεί να κάνει εξίσου καλά ...μια ισχυρή κόλλα γενική χρήσης :)