25+ Χριστουγεννιάτικες Ιδέες με φυσικά Κλαδιά αντί για δέντρο

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από φυσικά κλαδιά
ιδανικά για μικρούς χώρους

xristougenniatika-dentra-apo-fysika-kladia


Είτε γιατί ο χώρος σας δεν επαρκεί για ένα κανονικού μεγέθους χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε γιατί θέλετε μια διαφορετική από τις παραδοσιακές επιλογές αλλά ακόμη και για να δημιουργήσετε ...ένα ακόμη μικρό "δέντρο " σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, τα φυσικά πράσινα ή αποξηραμένα κλαδιά είναι η πιο απλή λύση. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξερά κλαδιά από οποιοδήποτε δέντρο ή πράσινα κλαδιά κωνοφόρων (έλατο, πεύκο, κυπαρίσσι κλπ) που θα βρείτε ακόμη και σε άλση στο κέντρο της πόλης. 

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια μπορούν να δημιουργηθούν σε όποιο μέγεθος θέλετε από μινιατούρες έως το ύψος ενός κανονικού χριστουγεννιάτικου δέντρου και το μόνο που επιπλέον θα χρειαστεί να κάνετε, σε σχέση με ένα κανονικό δέντρο και ανάλογα με το μέγεθός τους, είναι να βρείτε την σωστή βάση στήριξης.
Τα φυσικά κλαδιά θα χρειαστεί να τοποθετηθούν σε μεγάλα βάζα, γυάλες, γλάστρες κλπ με νερό ενώ τα ξερά μέσα σε γλάστρες, καλάθια, μεταλλικά δοχεία κλπ και για να τα στερεώσετε θα χρησιμοποιήσετε πέτρες, τουβλάκια, χώμα ή οποιοδήποτε βαρύ υλικό-αντικείμενο σας εξυπηρετεί. 


Ένα τέτοιο εναλλακτικό ...έλατο, μπορεί να στολιστεί με τους ίδιους ακριβώς ...αμέτρητους τρόπους όπως και ένα κλασσικό, σε όποιο ύφος-στυλ-αποχρώσεις θέλετε, ενώ τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια ακόμη και ως μοναδικό στολίδι ενός τέτοιου δέντρου θα δώσουν πολύ εύκολα την τελική ...γιορτινή πινελιά. 

Με κλαδιά είτε αποξηραμένα είτε πράσινα, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε συνθέσεις μεγάλου μεγέθους που θα κρεμάσετε από ένα ψηλό σημείο ή και το ταβάνι και θα στολίσετε με λιγοστά στολίδια και οι οποίες οπτικά και λόγω μεγέθους θα λειτουργήσουν μέσα σε έναν χώρο σαν το κεντρικό κομμάτι της χριστουγεννιάτικης διακόσμησής του, ακριβώς και όπως ένα κλασσικό δέντρο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: