Κατασκευές από κουρελάκια - παλιά ρούχα

Ανακύκλωση παλιών ρούχων - υφασμάτων


Απλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε κουρελάκια από παλιά ρούχα - υφάσματα, δημιουργώντας ξεχωριστά και πολύχρωμα διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι.  Ο πιο απλός τύπος κατασκευής με κουρελάκια κομμένα από παλιά ρούχα είναι η δημιουργία πολύ ιδιαίτερων πολύχρωμων κασπώ, βάζων, καλαθιών κλπ. "ντύνοντας" με ύφασμα απλά αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.   

Η αισθητική των αντικειμένων αυτών είναι πολύ ιδιαίτερη και απόλυτα ταιριαστή ειδικά σε χώρους διακοσμημένους σε Boho και Ethnic στυλ, νεανικά σπίτια κλπ αν και επιλεκτικά 1-2 τέτοια κομμάτια θα προσθέσουν χρώμα και "ζωντάνια" σε κάθε χώρο, ανεξάρτητα από την γενική του διακόσμηση. 
 


Θα χρειαστεί απλώς να κόψετε τα υφάσματα - ρούχα σε λεπτές λωρίδες που ανά τρεις θα τις πλέξετε σε μορφή λεπτής ...κοτσίδας!
Στο τελείωμα κάθε κοτσίδας αφήνετε ένα μικρό κομμάτι με ελεύθερα τα υφάσματα ώστε εκεί να δέσετε την επόμενη τριάδα από λωρίδες, συνεχίζοντας έτσι έως το ενιαίο πλεχτό κομμάτι να επαρκεί για να το τυλίξετε περιμετρικά γύρω από το αντικείμενο που επιθυμείτε.
Για να κολλήσετε το ύφασμα πάνω στο αντικείμενο θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης. 

Αυτός ο τρόπος "επένδυσης" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αντικείμενα κάθε είδους και σχήματος κατασκευασμένα από ξύλο, γυαλί, πλαστικό, ψάθα κλπ. 


Ένας ακόμη πολύ χρήσιμος τρόπος ανακύκλωσης παλιών ρούχων είναι η κατασκευή πολύχρωμων χαλιών από κουρελάκια. 
Δείτε ΕΔΩ βήμα-βήμα πως ακριβώς θα τα φτιάξετε.