Καλοκαιρινές Συνθέσεις-Διακοσμήσεις για το Τζάκι με φυσικά υλικά

Καλοκαίρι γύρω από το ...τζάκι

Λόγω και του μεγέθους  αλλά και του σημείου που συνήθως είναι τοποθετημένο, με τρόπο που να κυριαρχεί οπτικά στον χώρο, το σημείο του τζακιού είναι από τα κατ΄εξοχήν κατάλληλα για εποχιακές διακοσμήσεις. 

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους ειδικά ένα μεγάλου όγκου τζάκι που δεν καταφέρνει αισθητικά να "μεταμορφωθεί" για το διάστημα που παραμένει σβηστό, είναι ένα παράταιρο διακοσμητικό στοιχείο, ενώ δεν είναι καθόλου δύσκολο από ...κομπάρσο να το κάνετε ...πρωταγωνιστή και στην διάρκεια του καλοκαιριού.
Αποσύρετε λοιπόν όσα "βαριά" και χειμωνιάτικα διακοσμητικά το περιστοιχίζουν και δημιουργείστε στο σημείο αυτό, ανάλογα και με τον συνολικά διαθέσιμο χώρο, μια καλοκαιρινή σύνθεση βασισμένη σε φυσικά υλικά και στοιχεία που παραπέμπουν σε καλοκαίρι. Ξύλο, γυαλί, πηλός, σκοινί, κοχύλια, άμμος, ψάθα και λίγο ...χρώμα, οι βασικοί σας σύμμαχοι σε αυτού του τύπου τις διακοσμήσεις και οι ιδέες για να τα συνδυάσετε ανεξάντλητες. Βότσαλα, φυσικά ή διακοσμητικά κοχύλια, γυάλες και μπουκάλια με άμμο ή λουλούδια, ψάθινα καπέλα και καλάθια, καλοκαιρινά καραβάκια, σανίδες από παλέτες για να φτιάξετε ...πίνακες ζωγραφικής, ξύλινες κορνίζες που θα βάψετε και θα γεμίσετε με ...θάλασσα, άδεια βάζα από συσκευασίες τροφίμων κλπ. είναι κάποια μόνο από τα ιδιαίτερα οικονομικά υλικά για χρήση σε τέτοιου τύπου καλοκαιρινές συνθέσεις/διακοσμήσεις.  Οι εποχιακές αυτές διακοσμήσεις, βασισμένες σε απλά και φυσικά υλικά, είναι κατάλληλες ακόμη και για ιδιαίτερα κλασσικά διακοσμημένους χώρους, εκεί θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο γυαλί (γυάλες, βάζα κλπ) και απλώς στα ξύλινα στοιχεία θα δώσετε το ανάλογο ύφος.  

Ακόμη όμως και αν δεν διαθέτετε τζάκι μπορείτε θαυμάσια να ...μιμηθείτε αυτού του ύφους τις διακοσμήσεις με φυσικά καλοκαιρινά στοιχεία για να διακοσμήσετε π.χ ένα μεγάλο ράφι και το κομμάτι τοίχου που το περιστοιχίζει, τον χώρο πάνω και γύρω από ένα χαμηλό τραπέζι, μια συρταριέρα κλπ. δημιουργώντας έτσι στον χώρο του καθιστικού ένα κεντρικό σημείο με έντονη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto