Ξύλινα διακοσμητικά τοίχου σε καλοκαιρινά σχέδια

Εντυπωσιακά ξύλινα διακοσμητικά τοίχου από παλέτες σε καλοκαιρινά σχέδια για το μπαλκόνι σας, τον κήπο, το εξοχικό ή για καλοκαιρινή διακόσμηση επαγγελματικών χώρων, παραθαλάσσιων καταστημάτων κλπ. με πραγματικά ελάχιστο κόστος.
Θα χρειαστείτε μόνο μια παλέτα και μικρή ποσότητα χρώματος σε 2-3 αποχρώσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χρώμα ξύλου, ακρυλικά, αλλά και κάθε είδους χρώματα που σας έχουν περισσέψει από οποιαδήποτε εργασία στο σπίτι. 


Ξεκινείστε αφαιρώντας με σκεπάρνι τις πρόκες που συγκρατούν τα περιμετρικά ξύλα της παλέτας, έτσι ώστε να απομείνει ένα τμήμα αποτελούμενο από παράλληλα ξύλα ενωμένα στο πίσω μέρος.
Τα κενά ανάμεσα στο ξύλα θα τα καλύψετε με κομμάτια που θα κόψετε, στο κατάλληλο πλάτος, από τα παλετόξυλα που αφαιρέσατε. Απλά καρφώστε τα με πρόκες.  

Σχεδιάστε πάνω στο ξύλο το σχέδιο που θέλετε να έχετε η κατασκευή. Το κόψιμο μπορεί να γίνει με σέγα ή ακόμη ευκολότερα με κυκλικό ηλεκτρικό πριόνι. Αν εσείς ή κάποιος φίλος δεν έχετε αυτή την δυνατότητα, αφού σχεδιάσετε πάνω στο ξύλο το σχέδιο με κάθε λεπτομέρεια αποτανθείτε σε ένα ξυλουργείο και ζητείστε απλά να δώσουν στα ξύλα τον σχηματισμό που θέλετε, για έναν επαγγελματία είναι υπόθεση μερικών λεπτών. 
Τρίψτε με γυαλόχαρτο το ξύλο ώστε να αποκτήσει λεία όψη και βάψτε κάθε σανίδα σε διαφορετική απόχρωση ή συνδυάστε όποια χρώματα θέλετε τμηματικά ανά 2-3 σανίδες. Αφού στεγνώσει το χρώμα μπορείτε προαιρετικά να περάσετε ένα προστατευτικό διαφανές βερνίκι ξύλου. 


ΠΗΓΗ: