Ιδέες για να καλύψετε τραπέζια με ύφασμα

Λειτουργικά η λύση κάλυψης μικρών ή μεγαλύτερων τραπεζιών με ύφασμα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε χωρίς κανένα πρόβλημα παλιά, φθαρμένα ή πολύ οικονομικά αλλά μειωμένης αισθητικής έπιπλα, αφού κανένα σημείο του τραπεζιού δεν θα διακρίνεται.
Διακοσμητικά είναι μια επιλογή που ανάλογα με το ύφασμα και το σχέδιο που θα επιλέξετε μπορεί πραγματικά να προσθέσει μια πολύ ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο.


Για να είναι απολύτως λειτουργικά τα εξ΄ολοκλήρου "ντυμένα" τραπέζια χρησιμοποιείστε τζάμι στην κεντρική τους επιφάνεια, ώστε το ύφασμα να διατηρείται καθαρό και να μην ταλαιπωρείστε με συχνά πλυσίματα. 

idees-gia-kalymmata-trapeziou
Ο πιο απλός τρόπος. Να αντικαταστήσετε το κλασσικό τραπεζομάντηλο από ένα αντίστοιχο, πολύ μακρύ, και φτιαγμένο από χοντρό ύφασμα επίπλωσης, μονόχρωμο ή εμπριμέ.
Στο κάτω μέρος του μπορεί να προστεθεί μια έτοιμη τρέσα, κρόσσια κλπ. που θα βρείτε έτοιμα με το μέτρο σε καταστήματα με είδη ραπτικής. 
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Όχι σαν τραπεζομάντηλο αλλά σαν ...κάλυμμα.
Εξαιρετικά ιδιαίτερος και κομψός τρόπος για να καλύψετε στρογγυλά τραπέζια δημιουργώντας επί της ουσίας ένα "κάλυμμα" που στο περιμετρικό του τραπεζιού μέρος θα αποτελείται από επιμέρους κομμάτια, ανοιχτά ελαφρά στο κάτω μέρος τους, ή ραμμένα σαν κουφόπιετα.  Μια ταιριαστή τρέσα γύρω γύρω στο κάθε κομμάτι υφάσματος θα δώσει στο τελικό αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη. 
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να καλυφθούν και παραλληλόγραμμα τραπέζια κάθε είδους, με την πιέτα στις γωνίες ή και στο κέντρο κάθε πλευράς. 
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία όπως κουμπιά, υφασμάτινες φάσες ή κορδέλες κλπ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τέτοιου τύπου "κάλυμμα" τραπεζιού σε όποια σημεία θέλετε. 
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Η έντονη παρουσία υφασμάτινων στοιχείων σε έναν χώρο είναι, γενικά, μια επιλογή ταιριαστή περισσότερο με κλασσικές διακοσμήσεις, όμως το στυλ ενός τέτοιου τραπεζιού μπορείτε να το καθορίσετε τόσο με το είδος-σχέδιο του υφάσματος που θα χρησιμοποιήσετε όσο και με τα διακοσμητικά αντικείμενα που θα το πλαισιώσετε. 

idees-gia-kalymmata-trapeziou
Το χοντρό λινό και η λεπτή λινάτσα είναι δύο επιλογές κατάλληλες για κάθε στυλ διακόσμησης ακόμη και για χώρους διακοσμημένους σε πιο μοντέρνο στυλ. 
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Εκτός από κανονικά τραπέζια και με κάθε είδους "κάλυμμα" που σας εξυπηρετεί ανά περίπτωση μπορείτε να καλύψετε και μικρά-χαμηλά έπιπλα-ραφιέρες, δημιουργώντας έτσι έναν επιπλέον κλειστό αποθηκευτικό χώρο για κάθε χρήση. idees-gia-kalymmata-trapeziou
Η επιλογή να καλύψετε ένα μικρό ή μεγαλύτερο τραπέζι με ύφασμα μπορεί φυσικά να υιοθετηθεί σε κάθε χώρο π.χ ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Ένα κομοδίνο τέτοιας μορφής μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο, ειδικά σε μικρούς χώρους, και να δημιουργηθεί ακόμη και από ένα πολύ οικονομικό πλαστικό τραπέζι και ένα ...ριχτάρι. 
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί ασφαλώς να σεταριστεί με όποιο άλλο υφασμάτινο στοιχείο του χώρου θέλετε π.χ μαξιλάρια, κουρτίνες κλπ. 
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Όσο πιο χοντρό το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο καλύτερα θα "στέκεται" το κάλυμμα του επίπλου.
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Ο ίδιος τρόπος κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μεγαλύτερα τραπέζια φαγητού, στα οποία επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τζάμι στην κεντρική επιφάνεια ή ένα δεύτερο ταιριαστό και από πιο λεπτό ύφασμα τραπεζομάντηλο. 
idees-gia-kalymmata-trapeziou
Ακόμη και ένα φθαρμένο ή πολύ οικονομικό τραπέζι-γραφείο, ακόμη και ένας απλός πάγκος εργασίας, μπορούν να αποκτήσουν εντελώς διαφορετική όψη αν τα καλύψετε εξ΄ολοκλήρου με ύφασμα, αρκεί αυτό να είναι το κατάλληλο για τον χώρο που βρίσκεται το τραπέζι. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
pinterest.com/soulouposeto