Χριστουγεννιάτικες Συνθέσεις με Κεριά

Μια σύνθεση με κεριά είναι από τους  πιο γρήγορους και απλούς τρόπους για να προσθέσετε χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές πινελιές στον οποιοδήποτε χώρο. 

Επιλέξτε χρώματα και υλικά που να ταιριάζουν με την συνολική  ατμόσφαιρα που έχετε δημιουργήσει και διαλέξετε κάποια τέτοια σύνθεση και σαν κεντρικό κομμάτι για τον στολισμό του γιορτινού σας τραπεζιού. 


xristougenniatikes-syntheseis-me-keriaΑπλά κεριά, ρεσώ, φρούτα, μπαχαρικά, φυσικά κλαδάκια έλατου, πεύκου ή κάθε είδους πρασινάδας συνδυασμένα με υφασμάτινες κορδέλες, μπάλες, ξύλινα και μεταλλικά στολίδια και τοποθετημένα σε διαφανείς γυάλες, βάζα, ποτήρια, δίσκους ή ξύλινα κουτιά μαζί με αρκετή ....φαντασία είναι αρκετά για να στολίσετε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού με τρόπο εύκολο, οικονομικό και κυρίως αληθινά καλαίσθητα ή για να κατασκευάσετε μια τέτοια χριστουγεννιάτικη σύνθεση για δώρο. Η ασφάλεια, σε όλες αυτού του τύπου τις συνθέσεις, είναι πολύ πιο σημαντική από την αισθητική τους. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά που πλαισιώνουν τα κεριά βρίσκονται στην σωστή απόσταση από τις ...φλόγες και μην αφήνετε ποτέ αναμμένα τα κεριά  τις νύχτες ή ώρες που δεν βρίσκεστε στον χώρο. 

Διαλέξτε κεριά καλής ποιότητας έστω κι αν είναι λίγο πιο ακριβά. Τα πολύ φθηνά να είστε σίγουροι ότι δεν καούν σωστά, θα "τρέξουν" και θα λιώσουν πολύ πιο γρήγορα και κυρίως "άγαρμπα", καταστρέφοντας την συνολική εικόνα της σύνθεσης. 

Στις συνθέσεις με γυάλες, βάζα ή ποτήρια η καθαριότητα δεν είναι μόνο ....μισή αρχοντιά αλλά και ...ολόκληρη αισθητική. Αν για παράδειγμα συνηθίσετε να στολίζετε το σπίτι από τον Νοέμβρη, είναι σίγουρο ότι μέχρι την ημέρα των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς η ...σκόνη θα έχει προστεθεί σαν ....βασικό υλικό της κάθε σύνθεσης. :) γι΄αυτό και προτιμήστε να τις φτιάξετε τις τελευταίες ημέρες ώστε οτιδήποτε γυάλινο να είναι πραγματικά ...λαμπερό. 


Κλαδιά έλατου για να χρησιμοποιήσετε σε τέτοιας μορφής συνθέσεις, που έχουν κοπεί και τους είναι άχρηστα, θα σας προμηθεύσουν οπουδήποτε πωλούν φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα τις περισσότερες φορές δωρεάν.


    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
    pinterest.com/soulouposeto