Εντυπωσιακές τούρτες με CupcakesAπλός και ιδιαίτερα πρακτικός τρόπος για να φτιάξετε τούρτες με βάση από ...μικρά κεκάκια - cupcakes αντί για παντεσπάνι. 
Η τελική τους όψη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε όποιο σχέδιο θέλετε, ανάλογα με το σχήμα που θα δημιουργήσετε τοποθετώντας τα cupcakes σε σειρές και την τελική διακόσμηση της εξωτερικής επιφάνειας του γλυκού, ενώ ένα σημαντικό τους πλεονέκτημα σε σχέση με ένα αντίστοιχο κλασσικό γλύκισμα με βάση από παντεσπάνι, μπισκότα κλπ. είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κόψετε το γλυκό κατά το σερβίρισμα αφού κάθε cupcake απ΄όσα το αποτελούν θα είναι ένα ...ήδη έτοιμο κομμένο κομμάτι. 


Φτιάξτε τα cupcakes με όποια συνταγή και σε όποια γεύση εσείς θέλετε και αφού κρυώσουν τοποθετήστε τα σε δίσκο ή βάση για τούρτες με τρόπο που να δημιουργούν όσο πιο πειστικά το τελικό σχήμα που θέλετε να έχει το γλυκό σας. 


Τοποθετείστε με κορνέ ή κουτάλι μια ποσότητα κρέμας της αρεσκείας σας πάνω σε κάθε cupcake, ισιώστε την κρέμα με σπάτουλα έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως τα κεκάκια και τα πιθανά κενά ανάμεσά τους και ολοκληρώστε την τελική διακόσμηση του γλυκού με όποιο τρόπο υλικά θέλετε π.χ σαντιγύ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, ζαχαρόπαστα κλπ στα οποία μπορείτε να δώσετε όποια απόχρωση θέλετε με χρώματα ζαχαροπλαστικήςΔείτε στο video πως ακριβώς θα το κάνετε. Eίναι ένα τρόπος και για δημιουργήσετε πολύ εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά σε αντίστοιχα γιορτινά σχέδια.
Μπορείτε ασφαλώς να χρησιμοποιήσετε και παραπάνω από ένα είδος κρέμας ή να γεμίσετε και τα cupcakes με κρέμα πριν ξεκινήστε το στήσιμο της τούρτα σας, να χρησιμοποιήσετε κεκάκια με διαφορετικές γεύσεις κλπ,  ενώ η τελική όψη ενός τέτοιου γλυκού θα διαφοροποιηθεί ανάλογα με τον τρόπο που θα δουλέψετε με τις κρέμες στην κεντρική του επιφάνεια, αν δηλαδή θα στρώσετε αρχικά την κρέμα ώστε το σύνολο να είναι ενιαίο όπως σε μια κλασσική τούρτα ή θα γεμίσετε με κρέμα το κάθε κεκάκι ξεχωριστά.  
Το ότι δεν θα χρειαστεί να κόψετε το γλυκό για να σερβιριστεί κάνει αυτού του τύπου τις τούρτες ιδιαίτερα πρακτικές σε ειδικές περιστάσεις όπως π.χ τραπέζια-μπουφέδες, για γλυκά που θέλετε να σερβίρετε σε επαγγελματικούς χώρους κλπ.  
Φυσικά αντί για στρογγυλά cupcakes μπορείτε να φτιάξετε γλυκά με τετράγωνα κεκάκια όποια γεύσης και συστατικών εσείς θέλετε, ενώ ένας πρακτικός τρόπος ειδικά για γλυκά που θα χρειαστείτε μεγάλο αριθμό από κεκάκια είναι να ψήσετε κανονικό κέικ ή παντεσπάνι με μεγάλο ταψί  το οποίο και θα κόψετε με μαχαίρι ή μεταλλικά κουπατ μπισκότων σε στρογγυλά ή τετράγωνα μικρά κομμάτια. 
Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε μεγάλα κομμάτια κανονικό παντεσπάνι με cupcakes για την δημιουργία ιδιαίτερα εντυπωσιακών γλυκισμάτων. 
Ένα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του τύπου γλυκισμάτων όταν πρόκειται να προσφερθούν σε εκδηλώσεις, επαγγελματικούς χώρους κλπ. είναι ότι γνωρίζετε εξ΄αρχής πόσα κομμάτια θα βγάλουν. Ακριβώς όσα και τα cupcakes που θα χρησιμοποιήσετε. 
Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός τρόπος, εκτός των άλλων, και για να φτιάξετε τούρτες γενεθλίων σε όποιο μέγεθος-σχέδιο θέλετε. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
pinterest.com/soulouposeto