Συνθέσεις λουλουδιών με Σφουγγάρια ΑνθοδετικήςΤo μοναδικό μυστικό που στην 

κυριολεξία ...κρύβεται κάτω από κάθε ανθοδέσμη - σύνθεση λουλουδιών που θαυμάζετε γι α την συμμετρία και τον σχηματισμό της, δεν είναι παρά ένα σφουγγάρι ανθοδετικής. 

Πρόκειται για σφουγγάρια κατασκευασμένα από ειδικού τύπου αφρώδες υλικό, με την ιδιότητα να συγκρατεί στο εσωτερικό του το νερό και με αποτέλεσμα να λειτουργεί περίπου σαν ένα "βάζο"  διατηρώντας φρέσκα για αρκετές ημέρες τα λουλούδια που απλώς θα στερεώσετε στην επιφάνειά τους. Βασικό τους πλεονέκτημα ότι, αφού ποτιστούν με νερό, μπορούν να κοπούν σε όποιο σχήμα-μέγεθος θέλετε και να τοποθετηθούν σε κάθε είδους δοχείο - βάση στήριξης, δίνοντάς σας με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα να δημιουργήσετε συνθέσεις στην τελική όψη των οποίων δεν είναι εμφανή τα δοχεία που χρησιμοποιήσατε, ούτε φυσικά και το σφουγγάρι, παρά μόνο τα λουλούδια.
Εκτός από τις απλές συνθέσεις που μπορείτε να φτιάξετε για το σπίτι, για μια ειδική γιορτινή περίσταση κπλ. τα σφουγγάρια ανθοδετικής είναι το βασικό ...εργαλείο για την δημιουργία εντυπωσιακών στολισμών σε γάμους-βαφτίσεις. 


Εκτός από το κλασσικό σφουγγάρι σε παραλληλόγραμμο σχήμα, το οποίο αφού κοπεί μπορεί να τοποθετηθεί και σε στρογγυλά ή κάθε σχήματος δοχεία, στην αγορά θα βρείτε σφουγγάρια ανθοδετικής σε πάρα πολλούς σχηματισμούς αλλά και για ειδικές χρήσεις όπως π.χ για να δημιουργήσετε γιρλάντες λουλουδιών, στεφάνια, μπάλες κλπ. ενώ ένας ιδιαίτερα πρακτικός τύπος τέτοιων σφουγγαριών είναι αυτός που διαθέτουν βάση ή και ενσωματωμένη βεντούζα ώστε να προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε ειδικούς στολισμούς πχ αυτοκινήτων για γάμους, για λαμπάδες, για επιτραπέζιες κεντρικές συνθέσεις μεγάλου μεγέθους κλπ. 

Στο είδος των λουλουδιών για χρήση σε συνθέσεις με σφουγγάρι ανθοδετικής δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, θεωρητικά μπορείτε να το κάνετε με κάθε λουλούδι-πρασινάδα, όπως και σε ένα απλό βάζο, συνυπολογίζοντας απλά ότι είδη ή κομμένα λουλούδια χωρίς μίσχο που και μέσα στο νερό δεν θα άντεχαν παραπάνω από μερικές ώρες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα ...συμπεριφερθούν και σε μία σύνθεση με σφουγγάρι, ενώ αντίστοιχα λουλούδια που διατηρούνται αρκετές μέρες, το ίδιο φρέσκα θα παραμείνουν. 

Σφουγγάρια ανθοδετικής θα βρείτε σε όλα τα ανθοπωλεία, αλλά και καταστήματα - eshops με σχετικά είδη, οι δε τιμές τους ειδικά για το απλό σφουγγάρι είναι ιδιαίτερα προσιτές, περίπου 1,50 ευρώ/τεμ. Δείτε ενδεικτικά εδώ

Αν χρειάζεστε κάτι σε ειδικό σχήμα που δεν μπορείτε εύκολα να βρείτε στην αγορά, αποτανθείτε σε ένα μεγάλο ανθοπωλείο. Ακόμη και αν δεν το διαθέτουν τα περισσότερα έχουν την δυνατότητα να σας το παραγγείλουν

Επίσης στα ανθοπωλεία θα βρείτε και όποιο άλλο υλικό σας είναι απαραίτητο για συνθέσεις λουλουδιών όπως π.χ συρματάκια ανθοδετικής για να τοποθετήσετε σε όποιο ύψος μιας σύνθεσης επιθυμείτε μεμονωμένα λουλούδια χωρίς μίσχο ή να ενισχύσετε λουλούδια με πολύ τρυφερό βλαστό π.χ ζέρμπερες, ταινία ανθοδετικής για να στερεώσετε εσωτερικά, αν φυσικά χρειάζεται, τα σφουγγάρια που θα χρησιμοποιήσετε κλπ. 

Εκτός από επιτραπέζιες συνθέσεις, στολισμούς γάμου-βάφτισης κλπ. με τον συγκεκριμένο τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ εντυπωσιακές εποχιακές συνθέσεις π.χ χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις με φυσικό πράσινο,  ενώ για να κάνετε κάτι ανάλογο όχι όμως με φρέσκα αλλά με αποξηραμένα λουλούδια-φυτά, προμηθευτείτε από ένα μεγάλο ανθοπωλείο το ειδικό σφουγγάρι για αυτήν την χρήση, που λειτουργεί ως βάση στήριξης για να δημιουργήσετε συνθέσεις με αποξηραμένα σε όποιον σχηματισμό θέλετε.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: