50+ Διακοσμήσεις Σαλονιού με Γωνιακούς Καναπέδες

Γωνιακοί καναπέδες 

Οι γωνιακοί καναπέδες κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια κορυφαία θέση στις διακοσμητικές τάσεις και διατίθενται πλέον στην αγορά επίπλων σε πάρα πολλές μορφές, τύπους, διαστάσεις και σε οποιοδήποτε στυλ από το εντελώς κλασσικό έως το απολύτως μοντέρνο.

Σε μεγάλους χώρους, δημιουργούν μια αίσθηση μεγαλύτερης "ζεστασιάς", σε σχέση με μικρότερα ή μεμονωμένα καθίσματα, αν και πρακτικά δεν είναι και πάντα βέβαιο πως θα χωρέσουν περισσότερους απ΄όσους πχ ένας τριθέσιος και ένα διθέσιος καναπές, εκτός φυσικά κι αν πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μεγάλο γωνιακό καναπέ και με πλάτη σε ολόκληρο το μήκος του, αφού το σαν ανάκλιντρο τμήμα ορισμένων δεν είναι και το ...βολικότερο κάθισμα για αρκετή ώρα.
Αντίθετα είναι ο ιδανικός καναπές για καθημερινή χρήση, αφού θα σας επιτρέψει να ...απλωθείτε και να ξαπλώσετε με την άνεσή σας. 

Θα τον συνδυάσετε, ανάλογα και με το μέγεθός του, με ένα ή δύο ακόμη καθίσματα, καρέκλες, μικρές πολυθρόνες, σκαμπώ κλπ. που μπορεί να είναι του ίδιου ή και εντελώς διαφορετικού χρωματισμού και με ένα τραπέζι σε μέγεθος που να μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο όσων κάθονται στον καναπέ ή με 2-3 μικρότερα τοποθετημένα κατά μήκος του που θα μπορούν να μετακινηθούν κατά περίπτωση.

Πολύ συχνά είναι η ιδανική λύση για μικρούς χώρους, αφού αν τοποθετήσετε στην πιο "ευρύχωρη" γωνία ενός δωματίου έναν τέτοιο καναπέ, στις σωστές διαστάσεις και με όσο πιο "ωφέλιμο" χώρο-σχεδιασμό (χωρίς δηλαδή μεγάλα-φαρδιά μπράτσα, πλάτη κλπ) μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένα 4-5 καθίσματα στον ίδιο χώρο που δύο μικροί καναπέδες ή πολυθρόνες δεν θα χωρούσαν, ενώ και με τις δύο ή με την μία μόνο πλευρά τους τοποθετημένη σε "ελεύθερη" διάταξη και όχι εφαπτόμενη ενός τοίχου, μπορούν να λειτουργήσουν ως διαχωριστικά απομονώνοντας π.χ το καθιστικό σε ενιαίους χώρους με κουζίνα, το σημείο της τραπεζαρίας ή του γραφείου κλπ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: