70+ Διακοσμήσεις με Συλλογές αντικειμένων


Δεν ενδιαφέρει το είδος και το μέγεθος των αντικειμένων που δημιουργούν μια συλλογή, μπορεί να πρόκειται από νομίσματα, γραμματόσημα, κάρτες, ασημένιους δίσκους και πορσελάνινα κομμάτια έως παλιές δαντέλες, κοχύλια, βινύλια, μπουκάλια αρωμάτων, φωτογραφίες, χειροποίητες μινιατούρες, παλιά παιχνίδια κλπ. όπως ούτε και ο αριθμός τους που είναι λογικό σε μικροαντικείμενα να είναι κατά βάση μεγαλύτερος.  

"Συλλογή"  αντικειμένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην διακόσμηση του σπιτιού θεωρούνται π.χ ακόμη και μερικά ψάθινα καπέλα, μια εξάδα από τα ασημένια κουταλάκια της γιαγιάς σας ή οι δύο-τρεις παλιές φωτογραφικές σας μηχανές, αντικέ μεταλλικά ή ξύλινα κουτιά που σας αρέσει να μαζεύετε κλπ. 
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
Οι περισσότεροι διαθέτουμε κλεισμένα σε ντουλάπια και συρτάρια ή διασκορπισμένα μέσα στο σπίτι ομοειδή αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια "συλλογή" είτε πρόκειται για παλαιά είτε για νεώτερα και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικό να πρόκειται για ακριβά αντικείμενα. 
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
Η συναισθηματική αξία των πραγμάτων που γενικά βρίσκονται και διακοσμούν τους χώρους μας  αποτελεί ή οφείλει να αποτελεί την πιο ακριβή "τιμή" τους και με αυτό το σκεπτικό συλλογή είναι και ...οι βώλοι, οι κούπες, οι μινιατούρες αυτοκινήτων, μικροί και μεγαλύτεροι καθρέφτες, ρολόγια, αναμνηστικά από ταξίδια, βότσαλα ή ο,τιδήποτε άλλο σας αρέσει να ...μαζεύετε.
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
Το να συγκεντρώσετε όλα αυτά τα αντικείμενα κατά είδος σε συγκεκριμένα σημεία, δεν είναι μόνον μια ιδέα για επιτοίχιες ή επιτραπέζιες διακοσμήσεις με ό,τι ήδη διαθέτετε στο σπίτι αλλά και ο μοναδικός τρόπος ώστε πραγματικά να τα χαίρεσθε και να απολαμβάνετε την "παρουσία" τους καθημερινά, αντί να βρίσκονται κρυμμένα σε συρτάρια και ντουλάπια.
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
Το σημαντικότερο σε αυτού του είδους τις ομαδοποιήσεις αντικειμένων, ανεξάρτητα από τον συγκεκριμένο τρόπο που θα επιλέξετε για να "εκθέσετε" συλλογές στο σπίτι, είναι να μην αναμείξετε αντικείμενα διαφορετικου ύφους αισθητικής και παλαιότητας στην προσπάθεια να αυξήσετε τον αριθμό των αντικείμενων μιας συλλογής.
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
Αν π.χ θέλετε να τοποθετήσετε σε ένα σημείο κάποια αυθεντικά ασημένια κομμάτια μην βάλετε δίπλα τους και ο,τιδήποτε απλώς ...ασημί ή ανοξείδωτο διακοσμητικό υπάρχει στο σπίτι. Ο τρόπος να αναδειχθούν τέλεια μερικά πορσελάνινα πιάτα είναι να τα τοποθετήσετε στον τοίχο ή σε μια βιτρίνα μόνα τους και όχι μαζί με μερικά ...πήλινα, αν θέλετε να κορνιζάρετε μερικά παλιά σεμέν-κεντήματα επίσης θα το κάνετε μόνο για αυτά και όχι μαζί με ό,τι άλλο δαντελένιο ύφασμα βρήκατε κάπου οικονομικό. Ο βασικός αυτός κανόνας σε ό,τι αφορά την παλαιότητα των αντικειμένων ισχύει και ακριβώς αντίστροφα.
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
Αν π.χ τοποθετήσετε συγκεντρωμένες σε μια ραφιέρα όλες τις κούπες σας σε διάφορα χρώματα και σχέδια, επειδή σας αρέσουν και σε κάθε ταξίδι σας αγοράζετε και από μία μην τοποθετήσετε μαζί και μερικά αντικέ παλιά φλυτζανάκια, γιατί με αυτόν τον τρόπο αδικείτε συνολικά τα αντικείμενα, ενώ το κάθε είδος ξεχωριστά μπορεί να παίξει σωστά τον δικό του διακοσμητικό ρόλο μέσα στο σπίτι.
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
Απλά ράφια, κλειστές κορνίζες και κλειστές βιτρίνες, ειδικά για όσα αντικείμενα θέλετε να προστατέψετε από φθορές και σκόνη, τραπεζάκια με γυαλί, δίσκοι και γυάλες μέσα στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε μικρού μεγέθους αντικείμενα, είναι κάποιες από τις πιο απλές επιλογές για τοποθέτηση πολλών ομοειδών αντικειμένων, εκτός από την απευθείας "έκθεσή" τους είτε πάνω σε τοίχους, τραπέζια κονσόλες, μπουφέδες κλπ. 

COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
Τα ξύλινα πλαίσια που μοιάζουν με πολύ μικρού βάθους συρτάρια με δεκάδες μικρά μικρά χωρίσματα και που πολύ συχνά θα δείτε να προτείνονται ως "τύπος ραφιέρας" για συλλογές μικρών αντικειμένων είναι όντως πολύ καλαίσθητα αλλά και πρακτικά για αντικείμενα όπως νομίσματα, κοχύλια, σπιρτόκουτα, αυτοκινητάκια, μικρά διακοσμητικά κλπ.  
Θα τα βρείτε σε παλιατζίδικα και μαγαζιά με αντίκες, πρόκειται για παλιά τυπογραφικά συρτάρια (κάσες) μέσα στα οποία γινόταν η στοιχειοθεσία με το χέρι με την τοποθέτηση μέσα στα χωρίσματα (στοιχειοθήκες)  όσων στοιχείων (γράμματα, αριθμοί, σημεία στίξης) περιελάμβανε μια γραμματοσειρά.  Τέτοιας μορφής βεβαίως θήκες, με μικρά ή μεγαλύτερα χωρίσματα, μπορείτε να φτιάξετε και με απλό ξύλο ή να παραγγείλετε κάτι ανάλογο στις διαστάσεις που σας χρειάζονται σε κάποιο ξυλουργείο και στην συνέχεια με βερνίκι ή και χρώμα να τους δώσετε παλαιωμένη όψη.  
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS
COLLECTIONS DISPLAY IDEAS