ΚΑΔΡΑ με ΒΟΤΣΑΛΑ


Από τις πιο ιδιαίτερες καλοκαιρινές κατασκευές οι πίνακες με βότσαλα και κόστος μόνο εκείνο της κορνίζας ή του καμβά-τελάρου πάνω στα οποία θα τους δημιουργήσετε με βασικό υλικό βότσαλα-πετρούλες πλαισιωμένα, ανάλογα με το θέμα-σχέδιο, με κάποια ακόμη φυσικά υλικά όπως κλαδιά, θαλασσόξυλα, γυαλάκια της θάλασσας ή μικρά στοιχεία από σύρμα, σκοινί κλπ.
Η περισσότερη δουλειά σε αυτού του τύπου τις δημιουργίες στην πραγματικότητα έχει γίνει ...πριν τις ξεκινήσετε, αφού το πιο βασικό είναι να έχετε μαζέψει τα κατάλληλα σε μέγεθος βότσαλα και  κυρίως όσο πιο λεπτά-πλατιά. 

Ξεκινήστε συνθέτοντας το σχέδιο που έχετε επιλέξει πάνω σε ένα χαρτόνι ίδιων διαστάσεων με την κορνίζα-καμβά που θα χρησιμοποιήσετε, αναζητώντας το κατάλληλο βότσαλο για κάθε αντικείμενο που θέλετε να αναπαραστήσετε με τις πέτρες. Εκμεταλλευτείτε το έτοιμο σχήμα κάποιων ή συνθέστε κάθε σχηματισμό με πολλά μικρότερα. 


Όταν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί και έχετε οριστικοποιήσει που ακριβώς θα τοποθετηθεί κάθε τι σε έναν πίνακα τέτοιας μορφής μεταφέρετε την σύνθεση στην κορνίζα ή το τελάρο-καμβά όπου κάθε στοιχείο θα το κολλήσετε με θερμοκολλητικό πιστόλι σιλικόνης. 


Τόσο το "φόντο" ενός τέτοιου πίνακα, είτε χρησιμοποιήσετε μια κορνίζα είτε ένα απλό τελάρο-καμβά ζωγραφικής όσο και κάποια από τα βότσαλα μπορούν να βαφτούν με ακρυλικά χρώματα σε όποιες αποχρώσεις θέλετε ανάλογα με το θέμα που έχετε επιλέξει, ενώ μπορείτε απλώς να τονίσετε το φυσικό χρώμα στις πέτρες αλλά και στα ξύλινα στοιχεία που πιθανόν περιλαμβάνει μια τέτοια σύνθεση με ένα απλό διαφανές βερνίκι.


Για να αξιολογήσετε αν χρειάζεται κάτι τέτοιο, ειδικά στα βότσαλα που θα χρησιμοποιήσετε, απλώς συγκρίνετε την όψη-απόχρωσή τους όταν είναι βρεγμένα με εκείνη όταν στεγνώσουν. 

Το βερνίκι θα δώσει στα βότσαλα αυτήν ακριβώς την πιο ζωηρή απόχρωση και γυαλάδα που δίνει στις πέτρες το νερό.


Λεπτομέρειες από μεταλλικά στοιχεία (πολύ λεπτό σύρμα) αλλά και κάποιες "πινελιές" με πολύ λεπτό πενάκι ή πινέλο θα σας βοηθήσουν να δώσετε, ειδικά στις ανθρώπινες φιγούρες,τις μορφές ζώων, πουλιών κλπ.  απόλυτη πειστική όψη.


Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό, ανάλογα με το θέμα τους μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε χώρο του σπιτιού από το καθιστικό έως ένα παιδικό δωμάτιο, ενώ ο καλύτερος τρόπος να αναδειχθούν είναι να δημιουργήσετε 2-3 τέτοιους πίνακες διαφορετικών μεγεθών που θα τοποθετήσετε συγκεντρωμένους στο ίδιο σημείο.

Εξαιρετική ιδέα και για δώρα, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάζουν όπου και αν τα προσφέρετε. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: