Σουβέρ από Σελίδες ΠεριοδικώνΑπό τις πιο πρωτότυπες κατασκευές  με χαρτί και με σχεδόν μηδενικό κόστος, αφού εκτός από σελίδες περιοδικών θα χρειαστείτε μόνον κόλλα. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους κόλλα για χαρτί, αν και το ευκολότερο και με τελειότερο αποτέλεσμα είναι το θερμοκολλητικό πιστόλι.  


Τα σουβέρ αυτά μπορεί να έχουν στρογγυλό, τετράγωνο ή όποιο άλλο σχήμα εσείς θέλετε ανάλογα με τον τρόπο που θα τυλίξετε τις σελίδες και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής θα πρέπει απαραίτητα να περαστούν με 3-4 χέρια προστατευτικό βερνίκι  το οποίο θα αδιαβροχοποιήσει το χαρτί και θα το προστατέψει από φθορές και νερό.  H γενική ...φιλοσοφία είναι ίδια με εκείνη του γενικού τρόπου κατασκευής διακοσμητικών αντικειμένων από σελίδες χαρτιούΚόβετε κάθε σελίδα περιοδικού κατά μήκος σε κομμάτια πλάτους περίπου 4-5 εκατοστών. 
Γυρίζετε τις άκρες κάθε κομματιού προς τα μέσα, ισιώνετε εντελώς το χαρτί με έναν χαρτοκόπτη, ένα κέρμα ή όποιο άλλο αντικείμενο σας εξυπηρετεί και διπλώνετε μία ή δύο φορές το χαρτί ώστε να προκύψει μια χάρτινη λωρίδα με φάρδος περίπου ενός εκατοστού. Φτιάχνετε όσες τέτοιες λωρίδες σας χρειάζονται ανάλογα με το μέγεθος του σουβέρ που θα κατασκευάσετε και ξεκινάτε να διπλώνετε το χαρτί για να του δώσετε το επιθυμητό σχήμα.  

Τυλίγετε σφιχτά την άκρη της πρώτης χάρτινης λωρίδας 2-3 φορές γύρω από ένα καλαμάκι, ξυλάκι κλπ. για να δημιουργηθεί το "κέντρο" της κατασκευής και συγκρατώντας γερά με το χέρι σας τραβάτε το καλαμάκι, απλώνετε κόλλα στο χαρτί και συνεχίζετε να το τυλίγετε κυκλικά. 


Το τύλιγμα θα πρέπει να είναι όσο πιο σφιχτό. Λίγο πριν το τέλος της πρώτης λωρίδας απλώνεται κόλλα στο τελείωμα και κολλάτε την επόμενη συνεχίζοντας την κατασκευή με τον ίδιο τρόπο έως η χάρτινη σπείρα να αποκτήσει το μέγεθος - διάμετρο που θέλετε. 


Στην κάτω όψη ενός τέτοιου χάρτινου σουβέρ, αφού απλώσετε ατλακόλ ή οποιοδήποτε είδος διαφανούς κόλλας γενικής χρήσης μπορείτε να κολλήσετε ένα χαρτόνι ή ένα κομμάτι τσόχα ακριβώς στο μέγεθος του σουβέρ που θα το κάνει πιο σταθερό, ενώ και στο εξωτερικό τους μέρος μπορεί στο τέλος της κατασκευής να κολληθεί κορδέλα, σκοινί, σπάγγος κλπ. 


Για να φτιάξετε τετράγωνα σουβέρ από σελίδες περιοδικών η μόνη διαφορά ότι θα πρέπει σε αυτόν τον σχηματισμό να τυλιχτούν οι χάρτινες λωρίδες. 
Τις ισιώνετε εντελώς με χαρτοκόπτη ή ένα κέρμα και ξεκινάτε να δημιουργείτε συνεχόμενα τετράγωνα με όσο πιο "ξεκάθαρες" γωνίες στερεώνοντας τμηματικά τις χάρτινες σειρές μεταξύ τους με κόλλα.


Εκτός από το κεντρικό κομμάτι που τα τετράγωνα είναι πολύ μικρά και ίσως σας δυσκολέψουν ελαφρά, οι τετράγωνες κατασκευές αυτού του τύπου είναι στην πραγματικότητα ευκολότερες από τις στρογγυλές αφού δεν έχετε να προσέξετε τόσο το σφιχτό τύλιγμα αλλά αποκλειστικά το πάχος όλων των χάρτινων λωρίδων που θα δημιουργήσετε να είναι ακριβώς το ίδιο ώστε σε όλα τα σημεία της η κατασκευή να είναι ομοιόμορφη. 


Τετράγωνα χάρτινα σουβέρ από σελίδες περιοδικών μπορείτε βεβαίως να δημιουργήσετε και σε άλλους σχηματισμούς όπως π.χ από κυλίνδρους χαρτιού ίδιου μεγέθους που θα συνθέσετε δημιουργώντας τετράγωνο σχήμα, ενώ ειδικά στα τετράγωνα σουβέρ πολύ πρακτικό είναι να δουλέψετε χρησιμοποιώντας ως "οδηγό" ένα οποιοδήποτε σουβέρ ανάλογου σχήματος που πάνω του θα κολλήσετε τις λωρίδες χαρτιού και στο τέλος θα αποτελεί και την έτοιμη βάση που θα κάνει την όλη κατασκευή πιο σταθερή. Tip: Για να δώσετε ομοιόμορφη εμφάνιση σε ένα σετ τέτοιων σουβέρ, επιλέξτε  ίδιες ακριβώς σελίδες ή και χαρτί περιτυλίγματος και φτιάξτε με αυτές την τελευταία εξωτερική σειρά της κάθε κατασκευής έτσι ώστε είτε όλα τα κομμάτια είτε π.χ ανά 2-3 μεταξύ τους να έχουν την ίδια όψη-απόχρωση στην εξωτερική τους πλευρά.