ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣMA ΜΑΞΙΛΑΡΙΩΝ


OIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA

Πολλές φορές "φρένο" στην απόφαση να φτιάξουμε μόνοι μας διακοσμητικά μαξιλάρια για να ανανεώσουμε και να φρεσκάρουμε την όψη του καναπέ, σε κάποιες πολυθρόνες ή και της κρεβατοκάμαρας, βάζει το πρόβλημα με τι θα τα γεμίσουμε, αν δεν διαθέτουμε παλιά μαξιλαράκια ώστε απλώς να αλλάξουμε το κάλυμμά τους. 

Συχνά το γέμισμα  μεγάλων μαξιλαριών κοστίζει παραπάνω από το κάλυμμά τους, ακόμη κι αν αγοράσετε το ύφασμα που θα τα ντύσετε και δεν χρησιμοποιήσετε κάθε είδους ρετάλια/υφάσματα που υπάρχουν στις ...ντουλάπες σας. 

OIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA
Οι βιοτεχνίες τέτοιων ειδών (αφρολέξ, βάτας, πολλών ειδών και τύπων φελιζόλ κλπ) που χρησιμοποιούνται ως γέμισμα και που οι τιμές τους είναι σαφώς χαμηλότερες από τα έτοιμα χωρίς κάλυμμα μαξιλάρια που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού, αφ΄ενός συνήθως βρίσκονται ...ένα μικρό ταξίδι μακριά από τον τόπο κατοικίας μας, σε μικρές επαρχιακές πόλεις δεν υπάρχουν καν, αλλά κυρίως η μικρότερη ποσότητα τέτοιων υλικών που διαθέτουν είναι συνήθως σε συσκευασίες των 10 κιλών, ποσότητα που αν δεν θέλετε να ...γεμίσετε το σπίτι με τέτοια μαξιλάρια σας είναι άχρηστη.  

Αν ανοίξετε το γέμισμα ενός έτοιμου και πολύ φτηνού διακοσμητικού μαξιλαριού θα διαπιστώσετε ότι αποτελείται από ...ό,τι βάλει ο νου σας. Χαρτιά, κουρέλια, τελευταίας ποιότητας βαμβάκι κλπ. Παρ΄όλο που σε ένα μαξιλάρι για αυτήν την χρήση, σε αντίθεση με εκείνα του ύπνου, η ποιότητα του γεμίσματος δεν είναι τόσο ιδιαίτερης σημασίας, με τέτοιου είδους αλλά πιο καθαρά υλικά μπορείτε και μόνοι σας να φτιάξετε γέμισμα για χειροποίητα διακοσμητικά μαξιλάρια. 


OIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA1. Με κάθε είδους υφάσματα

Μπορεί να είναι παλιά ρούχα ή λευκά είδη, σεντόνια, πετσέτες κλπ.  Τυλίξτε τα ανάλογα με το σχήμα του μαξιλαριού πάνω σε ένα κομμάτι οποιουδήποτε παλιού υφάσματος που χωρά να "διπλωθεί" γύρω τους σαν θήκη, πιάστε τις άκρες με παραμάνες και τοποθετήστε το μέσα στο κάλυμμα.
Κάντε μερικές πρόβες πως ακριβώς χρειάζεται να διπλωθούν τα υφάσματα, ειδικά στις άκρες, ώστε να "στρώνουν" ομοιόμορφα και να μην ξεχωρίζουν μέσα από το κάλυμμα και ...έτοιμο.
Αντί για πανί, μπορείτε να τα τοποθετήσετε και μέσα σε μια πλαστική σακούλα, απλώς επιλέξτε μία που δεν θα κάνει θόρυβο κάθε φορά που θα ακουμπάτε το μαξιλάρι. Εναλλακτικά τον μικρό "μπόγο" υφασμάτων μπορείτε και να τον δέσετε με κολλητική ταινία για να συγκρατήσετε τα υφάσματα στην θέση τους. Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για κυλινδρικά μαξιλάρια καραμέλες, δείτε τον εδώOIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA
Με παλιά ρούχα, σεντόνια κλπ. μπορείτε να γεμίσετε διακοσμητικά μαξιλάρια, αφού πριν τα κόψετε σε κουρελάκια. Απλώς κόψτε σε λουρίδες όσα τέτοια σας χρειάζονται ώστε να αποκτήσει το μαξιλάρι τον όγκο που θέλετε και για να είναι εύκολη η διαδικασία πλυσίματος του καλύμματος και να μην ...γεμίζει ο τόπος κουρελάκια κάθε φορά που το αδειάσετε, τυλίξτε τα μέσα σε ένα οποιοδήποτε ύφασμα/πανί και ράψτε το γύρω γύρω  ή πιάστε τις άκρες με παραμάνες.


OIKONOMIKO GEMISMA GIA MAXILARIA
2. Με χαρτί 

Αν εσείς ή κάποιος φίλος έχει πρόσβαση στον επαγγελματικό του χώρο σε "καταστροφέα εγγράφων", έναν μεγάλου μεγέθους "χαρτοκόπτη" δηλαδή που αφού τοποθετήσετε μαζικά φύλλα χαρτιού τα τεμαχίζει σε πολύ μικρές λωρίδες, μπορείτε να φτιάξετε το γέμισμα ενός μαξιλαριού σε ...δευτερόλεπτα.
Αν όχι, απλώς κόψτε με το χέρι και ψαλίδι, κοπίδι ή ό,τι σας εξυπηρετεί περισσότερο χαρτιά από εφημερίδες, περιοδικά κλπ. και τυλίξτε τα σε ένα πανί δίνοντας το σχήμα και το μέγεθος που ταιριάζει στο κάλυμμα που θέλετε να γεμίσετε.