100 Χρωματικές Παλέτες για να επιλέξετε διακοσμητικούς συνδυασμούς


Aπό οποιαδήποτε εικόνα γύρω μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και όταν βλέπουμε έναν πίνακα ζωγραφικής,  "κρατάμε" την γενική οπτικά εντύπωση χωρίς να συνειδητοποιούμε πόσα διαφορετικά χρώματα χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμη και εκεί που με μια δεύτερη ματιά οι περισσότεροι δεν βλέπουμε παρά δύο ή τρεις αποχρώσεις, πάντα υπάρχουν περισσότερες.
Η εκπαίδευση του ματιού στις λεπτομέρειες είναι μια διαδικασία που θα σας βοηθήσει να συνδυάζετε εύκολα τα χρώματα είτε για να επιλέξετε αποχρώσεις για τους τοίχους, είτε για να αποφασίσετε πως θα συνδυάσετε υφάσματα, είτε και επιμέρους συνδυασμούς μεμονωμένα κατά αντικείμενο πως π.χ θα βρείτε τα σωστά χρώματα για διακοσμητικά μαξιλάρια ενός καναπέ που δεν θέλετε να είναι μονόχρωμα κλπ.


Κάθε διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού αποτελεί εν δυνάμει έναν μικρό ή μεγαλύτερο ...καμβά που περιμένει από εσάς να τον γεμίσετε με χρώμα, ανάλογα με το γούστο σας και ποια χρώματα σας αρέσουν αλλά και τι ταιριάζει συνολικά, αφού δεν πρέπει να ξεχνάτε πως δίπλα πχ στον ...πίνακα του καναπέ θα υπάρχει εκείνος της ...κουρτίνας, του ...χαλιού κλπ. κι όλοι αυτοί θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους πάνω στο κεντρικό φόντο ...δωμάτιο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
design-seeds.com