IΔΕΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ για Χριστουγεννιάτικα BAZAAR


Όλο και περισσότερα σωματεία, όμιλοι, οργανισμοί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και μικρότεροι σύλλογοι διαφόρων ενδιαφερόντων, σχολεία κλπ. εντάσσουν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων και της εξοικονόμησης ενός μέρους των χρημάτων για τους κοινωφελείς σκοπούς τους ή την γενικότερη λειτουργία τους κάποιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, διαθέτοντας προς πώληση είτε προϊόντα συναφή με την δραστηριότητά τους είτε διάφορες χειροποίητες κατασκευές, με γιορτινό κυρίως θέμα,  φτιαγμένες από μέλη και φίλους τους.Ειδικά στις δύσκολες για όλους μας σημερινές συνθήκες η επιλογή τέτοιου είδους χειροποίητων κατασκευών προσανατολίζεται κατά βάση σε οικονομικά αντικείμενα όπως στολίδια, μικρά είδη δώρων, διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα και τα οποία για να μπορούν να διατεθούν σε καλές τιμές, ώστε να είναι προσιτά σε όσο περισσότερους από τους επισκέπτες τέτοιων αγορών, θα πρέπει πρωταρχικά να έχουν δημιουργηθεί από όσο γίνεται οικονομικότερα υλικά, ενώ ακριβώς το γεγονός διενέργειας πάρα πολλών τέτοιων Bazaar και μοιραία της ...σύγκρισης, ως πετυχημένα προϊόντα-αντικείμενα για αυτήν την χρήση θεωρούνται όσα διαθέτουν κάποια πρωτοτυπία  ενώ ταυτόχρονα η αξία των υλικών δεν στερεί το παραμικρό από την γενικότερη αισθητική τους. 

Στην πραγματικότητα ένας "πάγκος" τέτοιου Bazaar μπορεί θαυμάσια να στηθεί και μόνο με αντικείμενα-κατασκευές  φτιαγμένα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υπό την ευρεία έννοια υλικά, από "σκουπίδια" και "άχρηστα" που όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας, πλαισιωμένα και με κάποιες δημιουργίες από υλικά που η φύση μας παρέχει εντελώς ...δωρεάν μαζί με κάποια πολύ οικονομικά  έτοιμα αντικείμενα του εμπορίου τα οποία με μικρό σχετικά κόπο και πολύ περισσότερη ...φαντασία μπορούν να αποκτήσουν μια εντελώς διαφορετική "καλλιτεχνική" ή και γιορτινή όψη. 


Κονσερβοκούτια, γυάλινα βάζα, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, ξυλαράκια - κλαδιά, κομμάτια από παλιά υφάσματα, χαρτιά από εφημερίδες-περιοδικά, απλά πήλινα γλαστράκια, αντικείμενα όπως π.χ μανταλάκια, κουτάλες, κούπες, απλά κεριά κλπ. που θα βρείτε σε πολύ φτηνή τιμή ακόμη και στα 1 euro shops, μπορούν να συνδυαστούν και με την προσθήκη λίγης μπογιάς, σκοινιού, κορδέλας κλπ. να ...μεταμορφωθούν σε πολύ όμορφες και ιδιαίτερες κατασκευές  που και μόνο το στοιχείο του χειροποίητου και της "ιδέας" όχι απλώς θα δικαιολογούν το έτσι κι αλλιώς χαμηλό κόστος αγοράς τους αλλά ταυτόχρονα θα τα κάνει να υπερτερούν ως επιλογή ακόμη και από ακριβότερα ανάλογα έτοιμα είδη της αγοράς, ώστε εύκολα κάποιος να τα προτιμήσει ενισχύοντας ταυτόχρονα τον σκοπό διενέργειες κάθε τέτοιας χριστουγεννιάτικης αγοράς.  

1. Κατασκευές από αποξηραμένα φρούτα - μπαχαρικά

Οικονομικές και εύκολες κατασκευές, που σε ένα Bazzar μπορούν να διατεθούν είτε μεμονωμένα, είτε σε συσκευασίες 3-6 τεμαχίων για τα μικρά αντικείμενα π.χ κρεμαστά στολίδια για το δέντρο. 

Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί, μπορούν ταυτόχρονα να μετατραπούν και σε "αρωματικά" διακοσμητικά κομμάτια χρησιμοποιώντας κυρίως πορτοκάλι και κανέλες, ενώ κάθε ιδέα με κανέλες μπορεί, για μείωση του κόστους, να πραγματοποιηθεί τοποθετώντας στην θέση τους απλά ξυλαράκια-κλαδάκια δέντρων. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τα φτιάξετε.  


2. Στολίδια από ζύμη

Ζύμη με πολύ μικρό κόστος και αποτέλεσμα εξαιρετικά ιδιαίτερο και όμορφο. 

Μικρά κρεμαστά στολίδια ή και μεγαλύτερες κατασκευές που είτε στην φυσική λευκή μορφή τους με την προσθήκη σκοινιού ή κορδέλας είτε βαμμένα, μεμονωμένα ή σε συσκευασίες είναι σίγουρο ό,τι θα εντυπωσιάσουν. 

Η συγκεκριμένη ζύμη, που δίνει ένα τελικό αποτέλεσμα που προσομοιάζει πολύ με λευκό πηλό ή πορσελάνη, είναι η οικονομικότερη πρώτη ύλη για αυτήν την χρήση και ο πρακτικότερος τρόπος για να κατασκευάσετε και γούρια, με την ίδια ακριβώς διαδικασία όπως για τα κρεμαστά στολίδια προσθέτοντας απλώς κάποια στοιχεία όπως μικρά διακοσμητικά, κορδέλες, σκοινάκι κλπ. αλλά και ...πρωτοχρονιάτικα φλουριά στα οποία θα χαράξετε πριν  στεγνώσει εντελώς η ζύμη την χρονολογία, ευχές κλπ. 

Δείτε εδώ πως ακριβώς θα φτιάξετε. 3. Χριστουγεννιάτικα κεριά

Κλασσική βεβαίως επιλογή, όμως ο τρόπος που μπορείτε να διακοσμήσετε απλά άσπρα κεριά που σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε ακόμη και με λιγότερο από 1 euro μπορεί να κάνει την διαφορά, αν φυσικά δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία να φτιάξετε εξ΄αρχής χειροποίητα κεριά σε όποιο μέγεθος, χρώμα και σχέδιο θέλετε. 


Με κάθε είδους χαρτί - χαρτοπετσέτα και την τεχνική του decoupage, κομμάτια υφάσματος όπως λινάτσα, αυτοκόλλητες διακοσμητικές ταινίες κλπ. μπορείτε να τους αλλάξετε εντελώς όψη. 
Απλώνοντας μια στρώση απλή ατλακόλ και κυλώντας τα στην συνέχεια σε γκλίτερ, συνθετικό χιόνι κλπ. θα αλλάξετε θα τα κάνετε να μοιάζουν ...χιονισμένα, απλώς κολλώντας περιμετρικά της επιφάνειάς τους κανέλες ή ξυλαράκια και προσθέτοντας ένα μικρό στολίδι γίνονται τα ...απόλυτα χριστουγεννιάτικα κεριά κλπ. 

Ειδικά τo decoupage μπορεί πανεύκολα να μεταμορφώσει και απλά ρεσώ κεράκια που σε Bazaar μπορούν να διατεθούν σε συσκευασίες 3-6 τεμαχίων και σε αυτά μπορεί να προστεθεί γκλίτερ ή χιόνι κλπ.  
4. Σημειωματάρια - Hμερολόγια

Εκτός από τα κατά παραγγελία τέτοια προϊόντα με χρονολογία, τα λογότυπα του συλλόγου, σωματείου κλπ. πολύ  ιδιαίτερα είναι τα χειροποίητα που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας απλά έτοιμα ημερολόγια ή απλά ρολό χαρτιού αποδείξεων που θα βρείτε σε βιβλιοχαρτοπωλεία. 


Αρκεί σε μια βάση από ξύλο ή και σκληρό χαρτόνι επενδυμένη με κάθε είδους ύφασμα ή χαρτί  να κολλήσετε με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης ένα μικρό επιτραπέζιο ή επιτοίχιο ημερολόγιο ή να προσαρμόσετε ένα ρολό αποδείξεων για χρήση ως σημειωματάριο.


Απλώς περνάτε ένα σκοινάκι-κορδέλα στο ενδιάμεσο κενό του ρολό, το δένετε στις άκρες και το πιάνετε στο πίσω μέρος με ένα κλιπ-συνδετήρα μεγάλου μεγέθους το οποίο ταυτόχρονα πιάνει και συγκρατείται και πάνω στην ξύλινη ή χαρτονένια βάση


Όλες οι κατασκευές αυτού του είδους μπορούν να εμπλουτιστούν με πρόσθετα υφασμάτινα ή χάρτινα στοιχεία, με την προσθήκη ενός απλού στυλό που θα κολλήσετε σε ένα λαστιχάκι και θα προσαρμόσετε πάνω στο βασικό μέρος της κατασκευής κλπ. ενώ με την χρήση διαφορετικού χαρτιού ή υφάσματος για κάθε κομμάτι, το κάθε τέτοιο ημερολόγιο - σημειωματάριο γίνεται πραγματικά ...μοναδικό


5. Στολίδια-διακοσμητικά από ξυλαράκια-κορμούς

Όχι μόνον τα μικρά στολίδια τέτοιας μορφής αλλά και μεγαλύτερες συνθέσεις από λίγο μεγαλύτερους κορμούς που απλώς θα καρφώσετε μεταξύ τους ή θα τους κολλήσετε μια μια ισχυρή κόλλα μπορούν να μετατραπούν με πολύ ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από τα οποία όταν αφαιρεθούν τα επιμέρους εποχιακά στοιχεία (που μπορεί να είναι και μόνο φυσική πρασινάδα ή λουλούδια) μετατρέπονται σε κάδρα, καλάθια κλπ. για κάθε εποχή. 
Δείτε εδώ πολλές παρόμοιες ιδέες και πως θα τα φτιάξετε. 

6. Χιονόμπαλες σε απλά βαζάκια

Στις περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές θα βρείτε τις γνωστές "φασόν" χιονόμπαλες και όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο να τις φτιάξετε με όποιου είδους διακοσμητικά εσείς θέλετε, βάφοντας - διακοσμώντας και τα καπάκια των βάζων με όποιον τρόπο σας αρέσει ή γράφοντας στο κάτω μέρος τους με έναν απλό ανεξίτηλο μαρκαδόρο (σαν αυτούς που γράφουμε πάνω σε cd) την χρονολογία, το όνομα του συλλόγου-σωματείου κλπ. 
Είναι μια εύκολη και οικονομική κατασκευή, μπορεί να πραγματοποιηθεί με βαζάκια μικρά ή και μεγαλύτερου μεγέθους και ιδιαίτερα κατάλληλη για Bazaar συλλόγων, σωματείων με αντικείμενο σχετικό με παιδιά, είναι σίγουρο ότι θα τα ενθουσιάσουν.
Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τις φτιάξετε.
7. Κηροπήγια - φαναράκια από γυάλινα βάζα

Όλες οι παρόμοιες κατασκευές είναι κατάλληλες για να μετατραπούν και σε γιορτινές, και ανάλογα με την τιμή που θα τις διαθέσετε μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος των βάζων αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. Με ένα μικρό κομματάκι δαντέλας, δύο κουκουνάρια και λίγο συνθετικό χιόνι ή αλάτι, ένα απλό γυάλινο "σκουπίδι" μπορεί να μετατραπεί σε ένα εκπληκτικής αισθητικής κομμάτι που αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο.
Δείτε εδώ και εδώ δύο πολύ εντυπωσιακές για την ...απλότητά τους τέτοιες κατασκευές.
Αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους και πολύ απλά υλικά όπως χαρτί, "κουρελάκια" υφάσματος, χρώμα, χαρτί περιοδικών κλπ. τα γυάλινα βάζα κουζίνας ή αυτά από συσκευασίες τροφίμων μπορούν να μετατραπούν σε πολύ όμορφα κηροπήγια - φαναράκια σε χριστουγεννιάτικα ή όχι σχέδια. Δείτε εδώ πολλές ακόμη παρόμοιες κατασκευές από γυαλινα βάζα.  
8. Decoupage-επεξεργασία σε ξύλινα -γυάλινα αντικείμενα

Σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, στα 1 euro shop, λαϊκές αγορές κλπ. θα βρείτε σε πολύ φτηνές τιμές απλά ξύλινα ή γυάλινα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. 


Κουτάλες, σουβέρ, πολύ μικρά γουδιά, αλατοπίπερα, πιατέλες, πινέλα κλπ. 
Ακόμη και μόνο με ανεξίτηλους μαρκαδόρους αν όχι με stencil, decoupage, ακρυλικά χρώματα, ζωγραφική κλπ. μπορείτε να παρέμβετε στην επιφάνειά τους με  κάθε μορφής σχέδια μοτίβα, χριστουγεννιάτικα ή μη. 


Προσθέστε μια ταιριαστή κορδέλα, σκοινάκι ή όποιο άλλο διακοσμητικό από ύφασμα  και δημιουργείστε ένα πολύ όμορφο δωράκι, που μπορεί να διατεθεί είτε μεμονωμένο είτε σε συσκευασία πολλών τεμαχίων ανάλογα με το είδος του αντικείμενου. 
Πολύ ιδιαίτερη τέτοια ιδέα είναι τα απλά ξύλινα πινέλα βαψίματος στα οποία μπορείτε να δώσετε όψη ...άγιου βασίλη ή ...χιονάνθρωπου, αφού τα βάψετε-διακοσμήσετε και κολλήσετε στο κεντρικό μέρος τους ένα σημειωματάριο ή ημερολόγιο κλπ. 9.Διακοσμητικά μανταλάκια-μαγνήτες

Θα είναι από τα οικονομικότερα του "πάγκου" σας, γι΄αυτό και σίγουρο ότι θα διατεθούν πολλά,  θα σας έχουν κοστίσει σχεδόν ...τίποτα και η διαδικασία για να τα φτιάξετε είναι και πολύ εύκολη και διασκεδαστική. 

Θα χρειαστείτε ξύλινα μανταλάκια (προμηθευτείτε τα απ΄όπου βρείτε τα πιο φτηνά αφού η ποιότητα για την συγκεκριμένη χρήση δεν ενδιαφέρει) και αφού ή τα ζωγραφίσετε ή τους κολλήσετε ένα κομμάτι ύφασμα ή χαρτί, κολλήστε στο πίσω μέρος τους και ένα μικρό μαγνητάκι.
Τέτοιου είδους ξύλινα μανταλάκια μεγάλου μεγέθους χωρίς μαγνήτη μπορείτε να φτιάξετε και ως χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο, βαμμένα ή ντυμένα με ύφασμα-χαρτί, για χρήση ως σελιδοδείκτες, πιάστρες για κουρτίνες, για αμπαλάζ πακέτων και κάθε είδους διακοσμητική χρήση. 10. Δέντρα - κατασκευές από χαρτί - ύφασμα 

Ένας απλός χάρτινος κώνος πάνω στον οποίο θα κολλήσετε ή θα καρφιτσώσετε λωρίδες χαρτιού περιτυλίγματος ή κουρελάκια υφάσματος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο ...μινιατούρα


Ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε να "συνθέσετε" ένα τέτοιο διακοσμητικό και τα χρώματα χαρτιού - υφάσματος που θα επιλέξετε η κατασκευή μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές ενώ ανάλογα με το μέγεθος του κώνου που θα φτιάξετε από απλό χαρτόνι μπορεί να δημιουργηθούν και μεγαλύτερα δέντρα κατάλληλα, εκτός από να τα διαθέσετε σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά και για να διακοσμήσετε τον χώρο του Bazaar με πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο. 

Για μεγάλου μεγέθους τέτοια δέντρα χρησιμοποιείστε σκληρό χαρτόνι και αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή δημιουργείστε στο πίσω μέρος μια τρύπα απ΄όπου θα περάσετε σπάγγο για να την δέσετε από κάποιο σταθερό σημείο ώστε να μην κινδυνεύει να πέσει λόγω του μικρού της βάρους ή τοποθετείστε στο εσωτερικό του χάρτινου κώνου οτιδήποτε μπορεί να την σταθεροποιήσει, ενώ μην παραλείψετε να την στολίσετε και με χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Γενικά οι κατασκευές-στολίδια με χαρτί είναι από τις απλούστερες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και κάθε ιδέα μπορεί να ...σμικρυνθεί ή να ...μεγενθυθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Δείτε εδώ πολλές ιδέες για χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί και εδώ χάρτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε πολλές ...εκδοχές και μεγέθη. 11. Γιορτινά γλαστράκια

Σε πολυκαταστήματα αλλά και σε φυτώρια θα βρείτε πολύ οικονομικές απλές πήλινες γλάστρες και αντίστοιχα πιάτα. Επιπρόσθετα θα χρειαστείτε μόνον μπογιά όποιου είδους σας είναι ευκολότερο και οικονομικότερο να προμηθευτείτε.


Το πιο απλό είναι το λευκό πλαστικό για τοίχους το οποίο αναμειγνύοντας με χρώματα σε σύριγγα θα φτιάξετε όποιες βασικές αποχρώσεις σας χρειάζονται. 


Βάψτε αρχικά ολόκληρα τα γλαστράκια (μέσα - έξω) και τα πιάτα τους αν τα χρησιμοποιήσετε με λευκό χρώμα και στην συνέχεια δώστε τους όψη ...χιονάνθρωπου ... άγιου βασίλη ή ζωγραφείστε κάθε είδους σχέδιο.
Οι κατασκευές αυτές μπορούν να διατεθούν μόνες τους ως χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ή μαζί με ένα πολύ μικρό και οικονομικό φυτό π.χ κάθε είδους μυρωδικό είτε και ως "συσκευασία" μέσα στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε διπλωμένα σε μια διάφανη ζελατίνα κάθε είδους γλύκισμα-ζαχαρωτό, αποξηραμένα φρούτα κλπ. 
Εκτός από μπογιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την διακόσμησή τους ύφασμα, χαρτί, σκοινί κλπ. ή και παραπάνω από μία γλάστρα για να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερου μεγέθους σύνθεση, να τις συνδυάσετε με μικρά εργαλεία κηπουρικής σε συσκευασία σετ-δώρου κλπ. 
Και οι ...μισές - σπασμένες γλάστρες μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικής εμφάνισης διακοσμητικά αν τις βάψετε και προσθέσετε ένα οποιοδήποτε σχέδιο με ζωγραφική ή decoupage ενώ πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση θα τους δώσει μια περισσή ποσότητα μπογιάς ή το "ασύμμετρο" πέρασμα με στόκο ή πηλό σε ορισμένα σημεία, πριν το βάψιμο, που θα κάνει τις "ανομοιομορφίες" να μοιάζουν με ..χιόνι. 


12. Koύπες με ζαχαρωτά

Δεν χρειάζεται να είναι ...γαβάθες, σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε μικρές-μέτριου μεγέθους απλές άσπρες κούπες σε διάφορα σχέδια ακόμη και με 0,50-0,70 λεπτά, στην επιφάνεια των οποίων με ειδική μπογιά ή μαρκαδόρους για πορσελάνη απλώς θα  ζωγραφίσετε ή θα ...ξεπατικώσετε ένα όμορφο σχέδιο. Σε ό,τι αφορά τα χρώματα αποφύγετε τις πολύ έντονες χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις που θα τις κάνουν πολύ ...συνηθισμένες και μια ιδέα για να είναι ακόμη πιο ...δελεαστικές για τους επισκέπτες σας είναι με τους ίδιους μαρκαδόρους κατά την διάρκεια του Bazaar να γράφετε πάνω στην κούπα το όνομα που θα επιθυμεί ο κάθε αγοραστής, αν φυσικά το επιθυμεί. 

Όπως ακριβώς και τα γλαστράκια και οι κούπες μπορούν να αποτελέσουν "συσκευασία" και να διατίθενται μαζί με κάποιο γλύκισμα, ζαχαρωτό κλπ. 


13. Κατασκευές με τσόχα 

Εξαιρετικά ιδιαίτερα και πολύ όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά από τσόχα που μπορούν, εκτός από μεμονωμένα, να συνδυαστούν σε διάφορων ειδών διακοσμητικές συνθέσεις με ξύλο, κουκουνάρια, σκοινί, κλπ. 


Δεν σας χρειάζεται ραπτομηχανή, η τσόχα είναι από τα υφάσματα που ειδικά σε αυτού του μεγέθους τις μικρές κατασκευές είναι ομορφότερα αν η "ραφή" που θα ενώνει τις δυο όψεις είναι φτιαγμένη από αραιές βελονιές με κλωστή χρώματος που να την κάνει ευκρινή πάνω στο ύφασμα. 
Για να γεμίσετε τέτοια στολίδια χρησιμοποιείστε απλό βαμβάκι και για τον γενικότερο στολισμό κουμπιά, χρωματιστές κλωστές, πρόσθετα κομμάτια τσόχα σε διάφορες αποχρώσεις κλπ.
Αυτού του είδους οι κατασκευές με την προσθήκη στο πίσω μέρος μια απλής παραμάνας μετατρέπονται σε ένα ...κόσμημα καρφίτσα που επίσης είναι από τα είδη που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν σε ένα γιορτινό Βazaar. Δείτε εδώ και εδώ πως ακριβώς θα φτιάξετε κατασκευές από τσόχα. 14.Γιορτινά  ...κονσερβοκούτια 

Εξαιρετική και εντελώς "δωρεάν" πρώτη ύλη για κάθε τύπου/χρήση κατασκευές


Με μπογιά, χαρτί ή ύφασμα θα τους δώσετε όποια μορφή θέλετε και θα τα μετατρέψετε από γλαστράκια, κηροπήγια ή βάζα έως πολύ ιδιαίτερα φαναράκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια, κουτιά αποθήκευσης κλπ. 


Ανάλογα με την επεξεργασία που θα υποστεί η εξωτερική τους επιφάνεια μπορούν να γίνουν από μια απλή μολυβοθήκη έως ένα ιδιαίτερης αισθητικής "παλαιωμένου" ύφους αντικείμενο, αν τα επεξεργαστείτε με decoupage και χρώμα. 
Από τις πιο εύκολες, διασκεδαστικές και εντυπωσιακές κατασκευές τα φαναράκια που μπορείτε να φτιάξετε με κάθε μεγέθους τέτοιο τενεκεδένιο κουτί και δημιουργώντας με τις τρύπες χριστουγεννιάτικα μοτίβα όπως αστέρια, καμπάνες, κεράκια κλπ. ιδιαίτερα εντυπωσιακά και για στολισμούς εξωτερικών χώρων με την προσθήκη μιας σειράς χριστουγεννιάτικα φωτάκια.  Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τα φτιάξετε και εδώ πολλές ακόμη ιδέες για κατασκευές κάθε είδους από κονσερβοκούτια. 


Aυτές είναι φυσικά κάποιες μόνο από τις ...αμέτρητες προτάσεις που μπορεί κανείς να υλοποιήσει και για ένα Bazaar όπως ακριβώς και για κατασκευές για προσωπική χρήση- γιορτινή διακόσμηση και με βασικό κριτήριο επιλογής τα οικονομικά υλικά και την όσο πιο εύκολη διαδικασία κατασκευής, αναλογικά με την αισθητική του αποτελέσματος. 
Όσοι βεβαίως αναζητούν ιδέες για μεγαλύτερες και πιο σύνθετες χειροποίητες κατασκευές αναζητείστε  εδώ πολλές ακόμη ιδέες για κατασκευή - επεξεργασία - μετατροπή κάθε είδους μικρού ή μεγαλύτερου αντικειμένου από ύφασμα, χαρτί, ξύλο, γυαλί, σύρμα, πηλό, φελλό κλπ.