ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ: ΖΕΛΕ ...μωσαϊκό



Α


πλούστατο και εξαιρετικά εντυπωσιακό στην εμφάνιση ζελέ

Θα χρειαστεί να φτιάξετε 3 συκευασίες κανονικού ζελέ σε διαφορετικές γεύσεις και χρώματα με τον συνηθισμένο τρόπο που αναγράφετε στην συσκευασία (ανακάτεμα της σκόνης αρχικά με ζεστό και στην συνέχεια κρύο νερό) απλώς θα χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερο νερό (ώστε να γίνουν σφιχτά πολύ) και θα προσθέσετε σε κάθε μείγμα 1-2 σταγόνες από το αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να κάνετε την απόχρωσή τους εντονότερη




Βάζετε τα χρωματιστά μείγματα του ζελέ σε 3 διαφορετικά ρηχά σκεύη και τα αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν ολόκληρη την νύχτα

Την επόμενη κόβετε τα χρωματιστά ζελέ σε μικρά κομμάτια, τετράγωνα, τρίγωνα ή όποιο σχήμα θέλετε, τα  ανακατεύετε ελαφρά μεταξύ τους και ρίχνετε μέσα στο σκεύος που τα έχετε τοποθετήσει ένα μείγμα όπου θα έχετε ανακατέψει καλά:

- 2 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη 

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό 

και το αφήνετε στο ψυγείο ώσπου να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά. 


Είναι πραγματικά ιδιαίτερα νόστιμο και πολύ εντυπωσιακό στην εμφάνιση όπου κι αν επιλέξετε να παγώσετε το τελικό μείγμα και να το σερβίρετε, σε απλά κομμάτια, σε ποτήρια, σε φόρμα ή δημιουργώντας μικρά ατομικά ...παστάκια από ζελέ. 

Παραλλαγή, για τους ...αγαπησιάρηδες του αγίου βαλεντίνου :)

Φτιάξτε 3 συσκευασίες ζελέ κόκκινου χρώματος, προσθέστε 1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Όταν πήξει κόψτε το με κουπ κουατ μπισκότου σε καρδούλες τοποθετείστε τες με την σειρά σε ένα σκεύος ή φόρμα, ρίξτε από πάνω το ίδιο μείγμα (ζαχαρούχο, ζελατίνη, νερό) και βάλτε στο ψυγείο έως ότου παγώσει.  




















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

pinterest.com














Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,