Πως θα φτιάξετε Ντουλάπια με Καθρέφτη

Ιδιαίτερα οικονομική και απλή κατασκευή, ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες, για να δημιουργήσετε ντουλάπια με καθρέφτη σε όποιο μέγεθος-σχήμα θέλετε, ανάλογα με τα αντίστοιχα του έτοιμου καθρέφτη τοίχου που θα χρησιμοποιήσετε.  
Τα στενά ντουλάπια αυτής της μορφής είναι ιδιαίτερα πρακτικά για μικρούς χώρους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κρεβατοκάμαρα για οργάνωση αποθήκευση κοσμημάτων-καλλυντικών κλπ. αλλά και στην είσοδο καταλαμβάνοντας τον ίδιο χώρο με έναν απλό καθρέφτη τοίχου ή ακόμη και σαν ντουλάπια μπάνιου

Θα χρειαστείτε:
- Καθρέφτη τοίχου με πλαίσιο.
Θα βρείτε στην αγορά πολύ οικονομικούς απλούς καθρέφτες κατάλληλους για την συγκεκριμένη χρήση, δείτε ενδεικτικά εδώ

- Δύο κομμάτια ξύλινης τάβλας-σανίδας ίδιου μήκους με το το ύψος του καθρέφτη και 3-4 μικρότερα ίδιας διάστασης με το πλάτος του. 
- Απλούς μεντεσέδες, κούμπωμα ντουλαπιού και μεταλλικά στηρίγματα για να το κρεμάσετε στον τοίχο, βιδωτά κρεμαστράκια ξύλου.
Όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα θα τα βρείτε σε καταστήματα ειδών κιγκαλερίας-χρωματοπωλεία. 

- Χρώμα για ξύλο, αυτοκόλλητη ταπετσαρία 

Αυτό που της ουσίας θα κάνετε είναι να δημιουργήσετε με τα ξύλα ένα πλαίσιο σαν πόρτα του οποίου θα χρησιμοποιηθεί ο καθρέφτης. 
Βιδώστε-ενώστε τα ξύλα μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας από δύο μικρές βίδες σε κάθε σημείο ένωσης, ώστε το ξύλινο πλαίσιο να είναι απολύτως σταθερό. 
Βάψτε τα ξύλα και προσαρμόστε στο πίσω μέρος τα στηρίγματα στήριξης απ΄όπου θα κρεμάσετε την κατασκευή στον τοίχο. Εναλλακτικά και για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλές μεταλλικές γωνιές. 
Κολλήστε την ταπετσαρία στο πίσω μέρος του καθρέφτη και ενώστε τον με το ξύλινο πλαίσιο βιδώνοντας τους μεντεσέδες. 
Βιδώστε το κούμπωμα του ντουλαπιού και τα εσωτερικά βιδωτά κρεμαστράκια για κρεμαστά αντικείμενα. Ιδιαίτερα πρακτικά για τέτοια χρήση είναι και τα μαγνητικά κουμπώματα ντουλαπιών που επίσης θα βρείτε σε καταστήματα ειδών κιγκαλερίας. 


ΠΗΓΗ: