Διακοσμητικά κακτάκια από Πέτρες-Βότσαλα


Πρωτότυπα, απλά στην κατασκευή τους, οικονομικά,  τα μοναδικά καλοκαιρινά γλαστράκια σας που δεν θα χρειάζονται ...πότισμα. :) και θα διακοσμήσουν εξαιρετικά το τραπέζι του μπαλκονιού ή της αυλής αλλά και όποιο άλλο σημείο θέλετε.
Για να φτιάξετε διακοσμητικούς κάκτους θα χρειαστείτε μόνο πέτρες - μεγάλα βότσαλα και ακρυλικά χρώματα. 
DIY PAINTED STONE CACTUS
Διαλέξτε πέτρες με κατάλληλο σχήμα και μέγεθος που αρχικά θα τις βάψετε σε πράσινο, κίτρινο ή όποιο άλλο χρώμα προτιμάτε. 
Αφού στεγνώσει το χρώμα με άσπρη ή μαύρη μπογιά και πολύ λεπτό πινελάκι σχεδιάστε πάνω στην επιφάνειά τους τελίτσες, λοξές γραμμούλες, Χ ή σταυρουδάκια ώστε να αποκτήσουν όσο πιο πειστική όψη κάκτων. 


DIY PAINTED STONE CACTUS
Αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν εντελώς και περάστε ένα προστατευτικό βερνίκι.
"Σφηνώστε" τις ζωγραφισμένες πέτρες σε γλαστράκια και καλύψτε την επιφάνεια του χώματος με χαλίκι.
Για να δημιουργήσετε τέτοια κακτάκια σε σχήματα που αποτελούνται από περισσότερες πέτρες, θα τις κολλήσετε μεταξύ τους με πιστόλι σιλικόνης ή μια διάφανη ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.  

DIY PAINTED STONE CACTUS

Πέτρες ή βότσαλα με όχι εντελώς λεία αλλά ελαφρά "άγρια" επιφάνεια, θα δώσουν πιο πειστική όψη στο τελικό αποτέλεσμα. 


DIY PAINTED STONE CACTUS
Αναμειγνύοντας μικρές ποσότητες πράσινου χρώματος με λίγες σταγόνες άσπρου ή μαύρου, θα δημιουργήσετε πολύ εύκολα σκουρόχρωμες ή πιο απαλές πρασινωπές αποχρώσεις.

DIY PAINTED STONE CACTUS
Ενώ η διαδικασία κατασκευής είναι πολύ απλή, το τελικό αποτέλεσμα αισθητικά εξαρτάται κυρίως από τον συνδυασμό των αποχρώσεων σε πέτρες και γλαστράκια όπως και τα σχήματα στις πέτρες. 

DIY PAINTED STONE CACTUS

Tip: Όπως συχνά συνηθίζουμε να λέμε στο Soulouposeto και όσο ακόμη είστε αρχάριοι σε έναν συγκεκριμένο τύπο κατασκευών το μυστικό της επιτυχίας είναι αρχικά να ...αντιγράψετε σε κάθε λεπτομέρεια  αυτό που είδατε και σας άρεσε. Στην πορεία και όσο όχι μόνο το χέρι αλλά και το ...μάτι αποκτά την εμπειρία μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ελεύθερα πάνω στην γενική τεχνική με δικά σας επιμέρους σχέδια σε ό,τι αφορά σχήματα, αποχρώσεις κλπ. 
DIY PAINTED STONE CACTUS
OUTDOOR STONE CRAFTS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: