Χρώμα & Οικονομική Διακόσμηση σε 65m²

Διαμέρισμα σε μοντέρνο - νεανικό ύφος με την διακόσμησή του να βασίζεται σε δύο κύρια χαρακτηριστικά. Το λευκό που έχει χρησιμοποιηθεί για όλους τους τοίχους όπως και σχεδόν για το σύνολο των επίπλων μεγάλης επιφάνειας και τις γενικά απλές και οικονομικές επιλογές στο είδος επίπλωσης.
Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος ιδιαίτερα ...πολύχρωμος, λόγω των έντονων αποχρώσεων σε μικρότερα αντικείμενα και υφάσματα και που οπτικά δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι κατά πολύ πιο ευρύχωρος από 65
m².  


Ο χώρος του καθιστικού έχει υποδειγματικά "διαιρεθεί" σε δύο αυτόνομες περιοχές καθιστικό-γραφείο, με το σύνολο των επίπλων μεγάλου  όγκου σε λευκό χρώμα συνδυασμένα με κάποια μικρότερα σε απόχρωση φυσικού ξύλου, όμως τα συγκεντρωμένα ανά σημεία χρωματιστά διακοσμητικά-χρηστικά αντικείμενα όπως και τα υφάσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ιδιαίτερα πολύχρωμου δωματίου.
Καναπές, τραπεζάκια, γραφείο σε απόλυτα λιτές γραμμές-φόρμες και από τους τύπους επίπλων που θα βρείτε στην σύγχρονη αγορά ειδών σπιτιού σε ποικιλία σχεδίων και οικονομικές τιμές, αρκεί να μην φοβάστε την συναρμολόγηση :)


Με τον ίδιο διακοσμητικά τρόπο έχει διαμορφωθεί και η πολύ άνετη τραπεζαρία σε απόλυτα μοντέρνο αλλά ιδιαίτερα "ζεστό" ύφος. Λευκό εντελώς απλό τραπέζι με διαφορετικές καρέκλες, επίσης λευκά και απλής γραμμής μπουφές και ντουλάπα-ραφιέρα, πλαισιωμένα με μικρότερα αντικείμενα έντονων αποχρώσεων, ενώ αξιοπρόσεκτη είναι η απουσία κάδρων στους τοίχους σε ολόκληρο το σπίτι. Όμως λόγω του χρώματος που διαθέτει συνολικά ο χώρος και μερικών ψηλών διακοσμητικών αντικειμένων τοποθετημένα σε επιλεγμένα σημεία το αποτέλεσμα είναι απόλυτα εξισορροπημένο και πραγματικά μερικά κάδρα απλώς θα "φόρτωναν" υπερβολικά το σύνολο.  

Tα περισσότερα μικρά και μεγαλύτερα έπιπλα όπως και πολλά από τα διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους από την ΙΚΕΑ
 
Επανάληψη της διακοσμητικής επιλογής "Λευκοί τοίχοι - Πολύχρωμοι χώροι" και στην εντελώς απλού σχεδιασμού λευκή κουζίνα με τα χρωματιστά σκεύη-αντικείμενα να προσθέτουν όσο ακριβώς χρώμα ...αντέχει ο μικρός της χώρος, που τελικά στο σύνολό του χάρη στις μικρές λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερα "χρωματιστός".   
Το κρεβάτι-στρώμα με κεφαλάρι από σανίδες και τα κομοδίνα "σκάλες" χαρακτηρίζουν την κρεβατοκάμαρα, τον εξοπλισμό της οποίας συμπληρώνουν μια επίσης εντελώς απλής γραμμής συρταριέρα και μεταλλική κρεμάστρα δαπέδου αντί για ...ντουλάπα, ενώ τόσο ο μεγάλος καθρέφτης όσο και ο μικρότερος πάνω από την συρταριέρα συμβάλλουν στο να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος.  
Στο σύνολο του σπιτιού ένα σχετικά μεγάλο κόστος, αναλογικά με εκείνο των επίπλων, έχει δαπανηθεί για την επιλογή των κατάλληλων για κάθε χώρο χαλί και αυτή είναι πραγματικά μια "ευφυέστατη" διακοσμητική επιλογή αφού ένα τραπέζι, μια ραφιέρα, ένα έπιπλο τηλεόρασης κλπ. οικονομικά και κατασκευασμένα από mdf μπορούν να είναι το ίδιο όμορφα με αντίστοιχα ξύλινα έπιπλα, όμως ένα "φτηνό" αισθητικά χαλί είναι ικανό πανεύκολα να ...καταστρέψει την συνολική εικόνα ενός δωματίου.  

Και ο χώρος του μικρού μπάνιου διαμορφωμένος εντελώς απλά με τα εντελώς αναγκαία, όπως και όλοι ο χώροι του συγκεκριμένου διαμερίσματος, το οποίο έχει τελικά στο σύνολό του διαμορφωθεί λειτουργικά και αισθητικά με τρόπο που θα ...ζήλευαν πολλά σπίτια πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων και για οποία έχουν δαπανηθεί πολύ μεγαλύτερα ποσά για έπιπλα ...ίδιας ακριβώς χρήσης. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: