Φτιάξτε Ζαρντινιέρες με πολλά επίπεδα φύτευσης από σανίδες

Xρησιμοποιείστε σανίδες - χοντρά πηχάκια ή παλετόξυλα για να φτιάξετε ζαρντινιέρες με ένα ή περισσότερο επίπεδα φύτευσης.
Τέτοιου τύπου κατασκευές, αν χρησιμοποιήσετε ξύλα από παλέτες, θα σας κοστίσουν ελάχιστα και η όλη διαδικασία δημιουργίας τους δεν είναι καθόλου δύσκολη ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες σε ξύλινες κατασκευές. 


ftiaxte-eykola-kai-oikonomika-xylines-zardinieres


diy-zarntiniera-apo-paletes
Για τη δημιουργία του βασικού σκελετού της κατασκευής στην ουσία θα χρειαστεί, αφού κόψετε τα ξύλα στο κατάλληλο μέγεθος, απλώς να τα ενώσετε μεταξύ τους ανά 4 με βίδες και απλό τρυπάνι, σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα όποιου μεγέθους θέλετε. 
diy-zarntiniera-apo-sanides
Δημιουργείτε όσα τέτοια ξύλινα "πλαίσια" χρειάζονται, ανάλογα με το ύψος που θέλετε να έχει το κάθε επίπεδο της ζαρντινιέρας και με τον ίδιο τρόπο τα βιδώνετε και αυτά μεταξύ τους. 
mple-zardiniera-apo-paletoxyla
Όποιου είδους ξύλα και αν χρησιμοποιήσετε αυτά θα πρέπει αρχικά να περαστούν με βερνίκι εμποτισμού προστασίας από νερό-σαράκι και στην συνέχεια αν θέλετε μπορείτε να βάψετε τις κατασκευές και με χρώμα
kitrinh-zardiniera-apo-paletoxyla
Στο επίπεδο-πλαίσιο που θα εφάπτεται του εδάφους, καρφώστε-βιδώστε και εσωτερικά σανίδες στην σειρά και πάνω από αυτές όπως και σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα τοποθετείστε πριν το χώμα χοντρό νάϋλον. Θα βρείτε πλαστικό για αυτήν την χρήση σε φυτώρια-καταστήματα με είδη κήπου. Θα το καρφώσετε πάνω στα ξύλα στο εσωτερικό μέρος με καρφάκια. 
diy-xylines-zardinieres
Οι σχηματισμοί και το μέγεθος μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να είναι όποια εξυπηρετούν καλύτερα τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε και εκτός από φύτευση μπορούν βεβαίως να χρησιμοποιηθούν και για να τοποθετήσετε έτοιμες φυτεμένες γλάστρες. 
zardinieres-apo-sanides
Σε μικρά μπαλκόνια ή αυλές με περιορισμένο χώρο κατασκευές αυτού του τύπου μπορούν να δημιουργηθούν τοποθετώντας διαγώνια το ένα πάνω στο άλλο πλαίσια-κουτιά που θα φτιάξετε βιδώνοντας σανίδες μεταξύ τους, ενώ σε μεγαλύτερους κήπους μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος έτσι που να δημιουργηθούν μεγαλύτερου μεγέθους "παρτέρια" ιδανικά και για φύτευση λαχανικών
zardiniera-me-polla-epipeda-apo-paletes


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: