Φτιάξτε εντυπωσιακές πολύχρωμες ζαρντινιέρες με Τσιμεντόλιθους & Stencilsdiy-zarntinieres-apo-tsimentolithousΤα stencils εκτός όλων των άλλων εφαρμογών τους σε DIY κατασκευές είναι ένας πολύ απλός τρόπος και για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές ζαρντινιέρες για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας και εκτός από αυτά θα σας χρειαστούν μόνο ακρυλικά χρώματα και απλοί τσιμεντόλιθοι

Χρησιμοποιείστε τουλάχιστον διπλούς οικοδομικούς τσιμεντόλιθους, έτσι ώστε ο ένας να τοποθετηθεί πάνω στους άλλους δύο, αν και φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν να δημιουργηθούν ανάλογες κατασκευές σε όποιο μήκος και ύψος θέλετε.

Για το βάψιμο θα χρειαστείτε απλά ακρυλικά χρώματα (μπορεί να είναι ακόμη και ακρυλικά-πλαστικά για τοίχους που σας έχουν περισσέψει από το βάψιμο του σπιτιού) και Stencils σε 3-4 διαφορετικά σχέδια. 
diy-zarntinieres-apo-tsimentolithous
Stencils θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για DIY-Κατασκευές-Xόμπυ αλλά και μεγάλα χρωματοπωλεία, όμως για την συγκεκριμένη κατασκευή που η επιφάνεια που θα καλύψει το σχέδιό τους είναι μικρή και για να είναι το κόστος μιας τέτοιας ζαρντινιέρας πραγματικά ελάχιστο μπορείτε και να φτιάξετε τα δικά σας με χοντρό χαρτόνι. Κόψτε τετράγωνα χαρτόνια στο ίδιο μέγεθος με την μικρή-πλαϊνή πλευρά ενός τσιμεντόλιθου. Σχεδιάστε πάνω τους το σχέδιο που θέλετε ή τυπώστε από το internet σχέδια stencil, πλαστικοποιήστε το χαρτόνι με διαφανές αυτοκόλλητο σε ρολό και με ένα κοπίδι κόψτε το σχέδιο δημιουργώντας τα κενά που θα γεμίσουν με χρώμα. Είναι μια εύκολη διαδικασία και με τον τρόπο αυτό μπορείτε να φτιάξετε stencil μικρού μεγέθους για οποιαδήποτε εφαρμογή- κατασκευή. 


diy-zarntinieres-apo-tsimentolithousΠλύντε τους τσιμεντόλιθους και αφού στεγνώσουν βάψτε τους αρχικά με λευκό χρώμα. Στερεώστε το stencil διαδοχικά σε κάθε τους πλευρά και με πινέλο ή σφουγγαράκι γεμίστε το σχέδιο με χρώμα. 
Αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο τοποθετήσετε στις εσοχές των τσιμεντόλιθων μικρά γλαστράκια ή αφού τους "ντύσετε" εσωτερικά με χοντρό πλαστικό γεμίστε με χώμα και φυτέψτε. 
Φυσικά οι χρωματικοί συνδυασμοί μπορούν να διαφοροποιηθούν όπως εσείς θέλετε π.χ να βάψετε αρχικά με διαφορετική εκτός του λευκού απόχρωση τους τσιμεντόλιθους, το σχέδιο του stencil να σχηματίζεται στην φυσική απόχρωση του τσιμεντόλιθου κλπ. όπως και να χρησιμοποιήσετε stencils μεγαλύτερου μεγέθους που θα καλύπτουν ολόκληρο το μήκος ενός διπλού τσιμεντόλιθου. 
diy-zarntinieres-apo-tsimentolithous
Εξίσου όμορφη όψη έχουν και κατασκευές αυτής της μορφής με μονούς διακοσμητικούς τσιμεντόλιθους-κυβόλιθους για χρήση σαν γλαστράκια ή κασπώ ακόμη και πάνω στο τραπέζι του μπαλκονιού σας, όπως και οι ζαρντινιέρες που θα φτιάξετε με συνθέσεις τσιμεντόλιθων και απλώς θα τις βάψετε ανά σημεία σε έντονες αποχρώσεις, χωρίς να χρησιμοποιήσετε stencils, με την βοήθεια προστατευτικής ταινία βαψίματος. 
diy-zarntinieres-apo-tsimentolithous