Vintage ύφος και Παστέλ αποχρώσεις σε ένα απόλυτα ...καλοκαιρινό σπίτι


νας πραγματικά όμορφος "καλοκαιρινός" χώρος, στην Βαρκελώνη,  με απόλυτα ταιριασμένα τα στοιχεία εσωτερικής του αρχιτεκτονικής με την διακόσμηση που έχει επιλεγεί. Φωτεινό, καλαίσθητο και απόλυτα λειτουργικό σύνολο, στο οποίο κυριαρχούν τα vintage και παλαιωμένης όψης έπιπλα-αντικείμενα και το λευκό-γαλάζιο σε συνδυασμό με αποχρώσεις παστέλ και στοιχεία στην φυσική απόχρωση του ξύλου. 

Οι όχι εντελώς λείοι τοίχοι, το ξύλο σε οροφή-δάπεδο, οι συρόμενες ξύλινες πόρτες και γενικά η κυριαρχία των ξύλινων στοιχείων παλαιωμένης όψης, τόσο στα μεγάλης επιφάνειας έπιπλα όσο και σε μικρότερα αντικείμενα, αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου σπιτιού. 

Ένα εντελώς απλό ξύλινο "κουτί" αποτελεί την βάση του γωνιακού καναπέ, που αξιοποιεί πλήρως τον χώρο του καθιστικού, ενώ η χρήση ψάθινων αντικειμένων και υφασμάτων σε παστέλ και φυσικούς τόνους δένουν ιδανικά με το λευκό-γαλάζιο. 
Το εντελώς απλό παλαιωμένης όψης μεγάλο τραπέζι και οι μεταλλικές καρέκλες σε vintage στυλ φιλοξενούν τουλάχιστον οχτώ άτομα και η τοποθέτησή του ακριβώς μπροστά στην μπαλκονόπορτα δημιουργεί την αίσθηση του εξωτερικού χώρου ακόμη και όταν αυτή είναι κλειστή και εξοικονομεί πολύτιμο χώρο στο μπαλκόνι όπου δεν υπάρχει τραπέζι φαγητού. 
Απόλυτα ταιριαστή με το σύνολο και η απλού σχεδιασμού κουζίνα διαμορφωμένη με απλά ντουλάπια σε λευκό-γαλάζιο. 
Το μεγαλύτερο κόστος εξοπλισμού-διαμόρφωσης του συγκεκριμένου χώρου έχει στην πραγματικότητα δαπανηθεί όχι στα έπιπλα, αφού τα περισσότερα είναι δημιουργημένα από ευτελές ξύλο-σανίδες ή έχουν προκύψει από μετατροπή παλιών-μεταχειρισμένων κομματιών,  αλλά στα υφάσματα και κυρίως σε ...χρώμα και φυσικά ...χρόνο αφού σχεδόν το σύνολο των ξύλινων επιφανειών έχει επεξεργαστεί με τεχνικές παλαίωσης.  
Τα όχι πολλά αλλά απόλυτα ταιριαστά με το σύνολο μικρά διακοσμητικά αντικείμενα είναι επίσης επιλεγμένα σε ανάλογο vintage ύφος, αντικείμενα που εύκολα και οικονομικά μπορεί κανείς να βρει σε παλαιοπωλεία-καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών ή και να τα δημιουργήσει από απλό ξύλο-σανίδες.
Στο ίδιο ακριβώς ανεπιτήδευτο ύφος και τα υπνοδωμάτια με τα απλά κρεβάτια τύπου στρώμα-υπόστρωμα, τα κομοδίνα παλαιωμένης όψης και ψάθινα-λινά υφάσματα στις ίδιες αποχρώσεις με αυτές που κυριαρχούν στο σύνολο του σπιτιού.  
Εξαιρετική τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά και η διαμόρφωση του μπαλκονιού με τρόπο που αυτό αποτελεί πραγματικά προέκταση του εσωτερικού χώρου, με την απομίμηση χλοοτάπητα στο δάπεδο και το ψηλό διαχωριστικό από απλό καλάμι  να δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν ...μικρό κήπο. Τα τοποθετημένα περιμετρικά και εφαπτόμενα των τοίχων φυτά αυξάνουν αυτή την ψευδαίσθηση χωρίς όμως σε κανένα σημείο να ενοχλούν ή να "πνίγουν" τον χώρο.  
Οι χτιστοί καναπέδες στο μπαλκόνι, που ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και ως βοηθητικά τραπέζια, πλαισιωμένοι με μερικά μικρότερα μετακινούμενα καθίσματα έχουν αξιοποιήσει πλήρως και "γεμίσει" οπτικά τον χώρο πολύ πιο πετυχημένα σε σχέση με οποιοδήποτε κλασσικό έπιπλο βεράντας. 
______________________


* Ο τύπος παλαίωσης που έχει επιλεγεί για τα ξύλινα έπιπλα-αντικείμενα σε μπλε-καφέ δίνοντάς τους απόλυτα ανεπιτήδευτο ύφος.
* Οι χτιστοί καναπέδες τόσο στο καθιστικό όσο και στο μπαλκόνι που είναι ο πιο ταιριαστός τύπος καναπέ για χώρους διακοσμημένους στο συγκεκριμένο ύφος.
* Το σύνολο της διαμόρφωσης του μπαλκονιού, σε αντίθεση με την συνήθως κλασσική επιλογή ενός μεγάλου τραπεζιού με καρέκλες.  

* Στην κουζίνα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το ύψος του χώρου για τοποθέτηση αρκετά περισσότερων ντουλαπιών.  
* Στη θέση των χαμηλών κομοδίνων της κρεβατοκάμαρας θα μπορούσαν να τοποθετηθούν δύο απλές στενές στήλες-βιβλιοθήκες με ράφια και κλειστά ντουλάπια, αυξάνοντας έτσι τους συνολικά διαθέσιμους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού.
* Τα παράθυρα των υπνοδωματίων είναι μικρά, αν και βεβαίως αν πρόκειται για βορινό σημείο σωστά έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο μέγεθος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
jurnaldedesigninterior.com