Πολύ απλός τρόπος για να δώσετε σε ένα οικονομικό τραπέζι αντικέ country στυλ

Με απλές τεχνικές παλαίωσης και εύκολες προσθήκες μπορείτε να δώσετε σε κάθε είδους έπιπλο πολύ ιδιαίτερη αντικέ όψη και τα βοηθητικά τραπέζια, λόγω μεγέθους και της μικρής συνολικά επιφάνειά τους,  προσφέρονται ιδιαίτερα για τέτοιου είδους μετατροπές.

Δημιουργείστε λοιπόν εύκολα και γρήγορα ένα βοηθητικό τραπέζι σε αντικέ country ύφος, για το καθιστικό, το εξοχικό ή για το μπαλκόνι σας, απλώς ...προσθέτοντας 
στην κεντρική του επιφάνεια μερικές σανίδες  βαμμένες-επεξεργασμένες με μια απλή τεχνική παλαίωσης. 

Χρησιμοποιείστε ένα παλιό-φθαρμένο τραπέζι σας ή ένα από τα ιδιαίτερα οικονομικά τραπεζάκια που θα βρείτε στην αγορά και επιπρόσθετα θα χρειαστείτε μερικές στενές σανίδες-τάβλες σε διαστάσεις τέτοιες ώστε τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη να καλύπτουν πλήρως την κεντρική επιφάνεια του τραπεζιού. Θα τις βρείτε σε όλα τα ξυλουργεία και τα πολυκαταστήματα που διαθέτουν τμήμα ξυλείας με το μέτρο. 
Αν οι σανίδες είναι από εντελώς ακατέργαστο ξύλο τρίψτε ελαφρά με ένα γυαλόχαρτο ώστε να είναι εντελώς λείες.
Βάψτε τις σανίδες αρχικά με μια πιο σκούρα απόχρωση και στην συνέχεια με λευκό και αφού στεγνώνουν, τρίψτε ελαφρά το χρώμα έτσι ώστε κατά τόπους να διακρίνεται η πιο σκούρα απόχρωση κάτω από το λευκό.
Αυτή είναι η πιο απλή και η βασική διαδικασία όλων των τεχνικών παλαίωσης, περισσότερες λεπτομέρειες και βήμα-βήμα σχετικές οδηγίες θα βρείτε εδώ.  
Αφού στεγνώσει εντελώς το χρώμα περάστε 2-3 χέρια διαφανές προστατευτικό βερνίκι ξύλου και βιδώστε τις σανίδες πάνω στην κεντρική επιφάνεια του τραπεζιού με μαύρες βίδες ή βάψτε μαύρες απλές μεταλλικές βίδες.  
Για τις σανίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά χρώματα νερού για ξύλο (ρεπουλίνη νερού) ή χρώμα κιμωλίας. 
Αν θέλετε να αλλάξετε χρώμα και στην υπόλοιπη επιφάνεια του τραπεζιού ο τύπος χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το υλικό του επίπλου, αφού με απλά χρώματα για ξύλο μπορείτε να δουλέψετε μόνο πάνω σε αποκλειστικά ξύλινα και αλουστράριστα έπιπλα, ενώ με χρώματα κιμωλίας μπορεί να βαφτεί ένα τραπεζάκι από όποιο τύπο ξύλου-υλικό και αν είναι κατασκευασμένο. Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες και όλες τις πληροφορίες για τα χρώματα κιμωλίας. 
Φυσικά, αν το προτιμάτε, με απλά χρώματα νερού για ξύλο ή χρώματα κιμωλίας, ανάλογα με το είδος του ξύλου, μπορείτε να δώσετε και στα πόδια-συνολική επιφάνεια του τραπεζιού την ίδια αντικέ-τεχνητά παλαιωμένη όψη.  

ΠΗΓΗ 
cityfarmhouse.com