Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με σφουγγάρι ανθοδετικήςΠολύ απλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια σύνθεση με φυσική πρασινάδα, που μπορεί να είναι κλαδάκια από κάθε είδους θάμνο  ανάμεσα στα οποία θα προσθέσετε και κάποια με κόκκινους καρπούς. 

Ιδανικά για αυτή την χρήση είναι τα κλαδάκια άγριας τριανταφυλλιάς με τους κοκκινοπορτοκαλί καρπούς (κυνόροδα), όπως και ο σχίνος που την περίοδο των χριστουγέννων οι καρποί του έχουν επίσης κόκκινη απόχρωση. 

Το πλεονέκτημα των συνθέσεων με χρήση σφουγγαριού ανθοδετικής είναι ότι παραμένουν φρέσκες για αρκετές εβδομάδες και έτσι δεν σας δεσμεύουν ως προς τον χρόνο που θα τις φτιάξετε, μπορείτε να το κάνετε ταυτόχρονα με τον υπόλοιπο χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού.

Συνθέσεις αυτές τις μορφής μπορούν να δημιουργηθούν σε γλαστράκια για εξωτερικούς χώρους, όπως ακριβώς στο video που ακολουθεί, αλλά και σε κάθε είδους μικρό ή μεγαλύτερο βάζο-δοχείο για το εσωτερικό του σπιτιού, για χρήση σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις ή τον στολισμό του γιορτινού τραπεζιού.
Μην παραλείψετε να προσθέσετε μια σειρά led.

Δείτε και εδώ αναλυτικές πληροφορίες και πολλές ακόμη ιδέες, γενικά, για συνθέσεις με σφουγγάρι ανθοδετικής.