Κατασκευές με Σπιρτόκουτα

KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA

Εξαιρετικής αισθητικής και από τις πιο ιδιαίτερες κατασκευές με χαρτί οι  DIY διακοσμητικές μινιατούρες που μπορείτε να δημιουργήσετε εκμεταλλευόμενοι το "συρταρωτό" σχήμα απλών σπιρτόκουτων.

Η διαδικασία κατασκευής τους δεν παρουσιάζει καμιά ιδιαίτερη δυσκολία πέραν της στοιχειώδους υπομονής που απαιτούν όλες οι μικρού μεγέθους κατασκευές, λόγω του ότι υποχρεωτικά δουλεύουμε με πολύ μικρά κομμάτια χαρτιού, υφάσματος, διακοσμητικά κλπ. 


KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA
KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA

Οι mini μπιζουτιέρες για μικρά κοσμήματα, οι χάρτινες "συρταριέρες" για κάθε είδους μικροαντικείμενα και κυρίως οι κατασκευές από σπιρτόκουτα για χρήση σε κουκλόσπιτα, μινιατούρες σπιτιών κλπ. είναι τα πιο εντυπωσιακούς τύπους τέτοιων κατασκευών και η απλούστερη μορφή τους το "συρτάρι" που μπορεί να δημιουργηθεί με ένα και μοναδικό σπιρτόκουτο επενδύοντας - διακοσμώντας την επιφάνειά του με χαρτί ή ύφασμα
Θα χρειαστεί απλώς να ντύσετε ξεχωριστά και τα δύο μέρη του σπιρτόκουτου με χαρτί-ύφασμα, πολύ λεπτό χαρτόνι, διακοσμητικό αυτοκόλλητο χαρτί κλπ. σε διάφορα μοτίβα-αποχρώσεις, που απλώς θα κολλήσετε πάνω στην επιφάνεια του κουτιού με κόλλα. ή πιστόλι σιλικόνης
KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA
KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA
Με την ίδια ακριβώς διαδικασία ενώνοντας με κόλλα και σε όποια διάταξη θέλετε περισσότερα  σπιρτόκουτα προκύπτει μια mini χάρτινη ...συρταριέρα

Σαν "χερούλι" σε κάθε συρτάρι μπορεί να προστεθεί όποιο αντικείμενο σας αρέσει και ταιριάζει όπως π.χ μια διακοσμητική καρφίτσα που απλώς θα κόψετε με μια πένσα και θα λυγίσετε στο εσωτερικό μέρος του κουτιού, ένα κουμπί, κορδέλα, σκοινάκι, ένα ...τρυπητό σκουλαρίκι κλπ. ενώ παρόμοιας μορφής-μεγέθους αντικείμενα μπορούν να δημιουργήσουν και τα ...πόδια μιας τέτοιας μινιατούρας, ανάλογα και με το μέγεθος των σπιρτόκουτων, αφού εκτός από το κλασσικό μικρό μέγεθος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα μεγαλύτερου μεγέθους κουτιά για μεγάλα σπίρτα. 
Αν τώρα μια τέτοια σύνθεση από επενδυμένα με χαρτί ή και ύφασμα σπιρτόκουτα "κλειστεί" σε ένα χάρτινο πλαίσιο το οποίο επίσης θα ντύσετε με ανάλογο τρόπο, προσθέτοντας χερουλάκια στα συρτάρια, ποδαράκια στο κάτω μέρος του πλαισίου και όποια πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία στην εξωτερική επιφάνεια, η όλη κατασκευή παίρνει ακόμη πιο τελειοποιημένη  - καλλιτεχνική μορφή. 
KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA
Ο τρόπος που θα δημιουργήσετε το "πλαίσιο" αυτό για τα χάρτινα συρτάρια μπορεί να έχει διάφορες μορφές από την απλούστερη που είναι ένα κομμάτι χαρτόνι-χαρτί κολλημένο περιμετρικά των σπιρτόκουτων και το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με όποια χάρτινα, υφασμάτινα, ξύλινα ή μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία ή με τρόπο που το επάνω μέρος του πρόσθετου χαρτονιού να αποτελεί το άνοιγμα του κουτιού.  
KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA
'Ενας τρόπος για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο κουτί π.χ μια μπιζουτιέρα με "χωρίσματα" αποτελούμενα από σπιρτόκουτα που το επάνω εξωτερικό μέρος θα αποτελεί και το καπάκι της κατασκευήςείναι να χρησιμοποιήσετε δυο κομμάτια κορδέλας - λωρίδας υφάσματος.
Θα τα κολλήσετε εσωτερικά σε ολόκληρο το ύψος των δύο πίσω πλευρών με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης και με τρόπο που ανοίγοντας το πάνω χαρτόνι αυτό να "υποχωρεί" προς τα πίσω και να σταθεροποιείται σε όρθια θέση.
KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA
Το τελικό μέγεθος μιας τέτοιας μινιατούρας τόσο στο μήκος όσο και στο ύψος, φυσικά και μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με το πόσα σπιρτόκουτα ή άλλου τύπου χάρτινα κουτιά και σε ποια διάταξη θα χρησιμοποιήσετε αφού π.χ σε μια τέτοια σύνθεση εκτός από σπιρτόκουτα μπορούν να προστεθούν και μεγαλύτερα χαρτονένια κουτιά.  
KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA
Εκτός από έτοιμα σπιρτόκουτα, φυσικά και μπορείτε να κατασκευάσετε τέτοια κουτάκια από απλό χαρτόνι - καρτολίνες και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα κομμάτια χαρτιού-χαρτονιού και διακοσμητικά στοιχεία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, να φτιάξετε μινιατούρες "συρταριέρες" σε όποιο μέγεθος θέλετε. 
KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA
Η ...φαντασία και η σημασία στις λεπτομέρειες είναι αυτά που θα δώσουν σε τέτοιου τύπου κατασκευές πραγματικά τέλεια όψη και φινίρισμα
Π.χ αν χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτόνι-χαρτί ή ύφασμα για να ντύσετε μόνο την μπροστινή όψη των σπιρτόκουτων-συρταριών οι κόχες θα διακρίνονται ελαφρά στην τελική όψη της κατασκευής κάτι που δεν θα συμβεί αν πριν με ένα ενιαίο κομμάτι χαρτί ή ύφασμα ντύσετε μέσα - έξω ολόκληρο το κάθε κουτάκι αλλά και το εξωτερικό πλαίσιο ξεχωριστά,  ενώ ένας τρόπος για να πάρουν αυτές οι κατασκευές πραγματικά όψη σαν φτιαγμένες από επαγγελματίες είναι τα πρόσθετα διακοσμητικά όπως τρέσες, κορδελίτσες κλπ. ακριβώς στα σημεία που υπάρχουν κόχες-γωνίες, έτσι που το βασικό υλικό, που δεν είναι σε όλες παρά χαρτί-χαρτόνι-σπιρτόκουτα, τελικώς δεν θα διακρίνεται καθόλου. 
KATASKEYES ME SPIRTOKOUTA
Το decoupage με χαρτί-ρυζόχαρτο και τα λεπτά υφάσματα που με την βοήθεια απλής κόλλας θα επενδύσετε το σύνολο της εξωτερικής επιφάνειας μιας τέτοιας κατασκευής, είναι ιδανικοί τρόποι για ένα πραγματικά εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα, ενώ φυσικά και η ...φαντασία στα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε αλλά και η επιλογή των αποχρώσεων συμβάλλουν ουσιαστικά στο να πάρουν οι μινιατούρες αυτές όψη πραγματικών ...έργων τέχνης

Δείτε στο video αναλυτικά βήμα βήμα μια τέτοια κατασκευή για να πειστείτε πως κανένα μα κανένα στάδιο δεν έχει εμπεριέχει κανενός είδους ιδιαίτερη δυσκολία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 
pinterest.com/soulouposeto