Διακοσμητικά Πασχαλινά δεντράκιαpasxalina dentra stolismena me avga
Mετατρέψτε τα αυγά σε ...μπάλες και στολίστε το σπίτι με μικρά ...πασχαλινά δέντρα.
Θα σας χρειαστούν μόνο μερικά φυσικά ή αποξηραμένα κλαριά που θα τα τοποθετήσετε στέρεα μέσα σ΄ένα οποιοδήποτε μικρό ή μεγαλύτερο δοχείο, ανάλογα με το ύψος τους, τοποθετώντας το εσωτερικό τους ένα βαρύ αντικείμενο π.χ μια πέτρα με τρόπο που να κρατά την σύνθεση σταθερή.  

Κρεμάστε πάνω τους αληθινά αλλά άδεια ή διακοσμητικά πασχαλινά αυγά σε κάθε είδους παραλλαγή και προσθέστε  σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού πασχαλινή ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας μια κανάτα ή ένα ψηλό ποτήρι, μια τέτοια μικρή σύνθεση μπορεί να γίνει και το πολύ ιδιαίτερο κεντρικό διακοσμητικό κομμάτι στο πασχαλινό τραπέζι σας.Για να τα κρεμάσετε χρησιμοποιείστε υφασμάτινες κορδέλες ή σκοινάκι που θα κολλήσετε ή θα δέσετε στην επιφάνεια του αυγού, αφού βεβαίως πριν τα έχετε αδειάσει αν πρόκειται για κανονικά και όχι διακοσμητικά αυγά και βάψει-διακοσμήσει με όποιον τρόπο θέλετε. 

Ένας επίσης πρακτικός τρόπος είναι να περάσετε σκοινάκι ή κορδέλα μέσα από δυο τρύπες στο πάνω και κάτω μέρος του αυγού χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βελόνα. Στο κάτω μέρος πριν από οποιοδήποτε ...καλλιτεχνικό σχέδιο-δέσιμο κάντε 1-2 κόμπους ώστε η κορδέλα ή το σκοινάκι να μένουν σταθερά στην θέση τους.  

Ιδιαίτερα κατάλληλα για τέτοιου είδους συνθέσεις-κατασκευές είναι τα πολύ ελαφρά διακοσμητικά αυγά που θα βρείτε σε διάφορα μεγέθη στα καταστήματα με πασχαλινά - εποχιακά είδη, από κάθε είδους υλικό, και τα οποία μπορείτε να "μεταμορφώσετε" με βάψιμο, decoupage, με την προσθήκη υφασμάτινων στοιχείων κλπ. αλλάζοντας εντελώς την όψη τους, όπως και τα ...χάρτινα πασχαλινά σχέδια που θα φτιάξετε από απλό λευκό χαρτόνι και επίσης θα διακοσμήσετε-επεξεργαστείτε με όποιον τρόπο θέλετε. 
Με τον ίδιο τρόπο, εκτός από πασχαλινά ...δέντρα, μπορείτε να δημιουργήσετε και άλλων τύπων γιορτινές κατασκευές όπως π.χ στεφάνια οροφής, διακοσμήσεις-γιρλάντες για παράθυρα ή εξωτερικούς χώρους κλπ. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: