Φτιάξτε εύκολα οικολογικές Πλαστελίνες

OIKOLOLOGIKES FYSIKES PLASTELINES
Οι πλαστελίνες είναι από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών και στα καταστήματα παιχνιδιών θα τις βρείτε σε πολύ μεγάλη ποικιλία και ...εξευτελιστικές τιμές, όμως ασφαλώς πρόκειται για χημικά προϊόντα που όσο χαμηλότερη η τιμή τους τόσο πιο αμφίβολη η ποιότητά τους. 
Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε τις δικές σας ασφαλείς πλαστελίνες με φυσικά υλικά, η διαδικασία είναι απλή, μπορείτε να το κάνετε και διασκεδάζοντας μαζί με τα παιδιά. 
OIKOLOLOGIKES FYSIKES PLASTELINES
OIKOLOLOGIKES FYSIKES PLASTELINESΘα χρειαστείτε:
* 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
* 1/4 φλυτζανιού ψιλό αλάτι
*2 κουτ. του γλυκού κρεμόριο
(μπαχαρικό - συντηρητικό τροφίμων που θα βρείτε σε όλα τα super markets, κάποιες εισαγόμενες μάρκες το αναφέρουν στην ετικέτα ως "cream of tartar")
* 1 κουτ. του γλυκού λάδι 
* υγρά χρώματα ζαχαροπλαστικής
OIKOLOLOGIKES FYSIKES PLASTELINES
www.skiptomylou.org
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τοποθετείστε την σε μέτρια φωτιά.

Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι τα υλικά αρχικά να ενοποιηθούν σε ρευστή μορφή και κατεβάστε από την φωτιά όταν θα έχει δημιουργηθεί μια μαλακιά ζύμη που θα ξεκολλά με άνεση από την βάση της κατσαρόλας.OIKOLOGIKES PLASTELINESΑφήστε να κρυώσει ελαφρά και σχηματίστε με την ζύμη μια μπάλα, που θα την κόψετε σε μικρότερα κομμάτια.
Προσθέστε σε κάθε κομμάτι ζύμης μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, ζυμώστε έως να ομογενοποιηθεί το χρώμα και τοποθετείστε κάθε μπάλα πλαστελίνης σε πλαστικά δοχεία με καπάκι ή σε αεροστεγή σακουλάκια τροφίμων με κλείσιμο.