3 εύκολοι τρόποι για να φτιάξετε καλοκαιρινά Χαλάκια Εισόδου


Δεν είναι ασφαλώς από τις DIY κατασκευές που θα κρατήσουν ...για πάντα, όμως για 1-2 καλοκαίρια, ειδικά αν δεν τα ταλαιπωρήσετε ιδιαίτερα με νερά και πλύσιμο με σκληρά απορρυπαντικά, τα σχέδιά τους θα διατηρηθούν ανέπαφα και θα προσφέρουν στο σπίτι, στο εξοχικό αλλά και επαγγελματικούς χώρους ...χρώμα καλοκαιρινό με πολύ γουστόζικο και ιδιαίτερο τρόπο.
Μπορείτε να δημιουργήσετε χαλάκια εισόδου με καλοκαιρινά σχέδια χρησιμοποιώντας απλά αντίστοιχα πατάκια που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού και πολυκαταστήματα σε πολύ οικονομικές τιμές,  σε 3 διαφορετικούς τύπους:


1. Με ακαθόριστα ή γεωμετρικά πολύχρωμα σχέδια


Θα χρειαστείτε χρώμα σε σπρέϋ και προστατευτική ταινία. 

Οριοθετείστε με την ταινία τα μέρη-επιμέρους σχήματα, ανάλογα με το τελικό σχέδιο που επιθυμείτε να δημιουργήσετε, βάψτε με χρώματα σε σπρέϋ ή με πινέλο και ακρυλικά χρώματα, ανάλογα με το σχέδιο και το μέγεθος των σχεδίων και αφαιρέστε τις ταινίες αφού το χρώμα στεγνώσει εντελώς.  

2. Με σχήματα φρούτων - λουλουδιών - καλοκαιρινών στοιχείων κλπ
Χρησιμοποιώντας κομμάτια που θα κόψετε από ένα κοινό σφουγγαράκι στα ανάλογα σχήματα με το μοτίβο που επιθυμείτε (π.χ καρπούζι, παγωτά, δέντρα, καραβάκια κλπ) και απλά ακρυλικά χρώματα, αποτυπώστε τα σχέδια πάνω στο χαλάκι.  
Για πιο σύνθετα σχέδια π.χ κάκτους, γλάστρες, σαγιονάρες κλπ. τυπώστε από ένα περιοδικό ή το internet το σχέδιο σε απλό χαρτί, κόψτε το "πατρόν", με την βοήθεια ενός μαρκαδόρου σχεδιάστε το περίγραμμά του σχεδίου στο χαλάκι  και στην συνέχεια γεμίστε με χρώμα. 

Για να φτιάξετε χαλάκια που το σύνολο της επιφάνειάς τους θα έχει σχήμα φρούτων π.χ καρπούζι, λεμόνι κλπ. βάψτε αρχικά ολόκληρο το χαλί με λευκό χρώμα σε σπρέϋ και στην συνέχεια αποτυπώστε το σχήμα και τις επιμέρους λεπτομέρειες με πινέλο και ακρυλικά χρώματα και με την χρήση προστατευτικής ταινίας όπου είναι απαραίτητο. 3. Αλλάζοντας συνολικά την απόχρωση σε λαστιχένια χαλάκια εισόδου 
Τα κλασσικά μαύρα και ...άχαρα λαστιχένια πατάκια εισόδου μπορούν να ...μεταμορφωθούν απλώς και μόνο αν τα βάψετε με χρώμα σε σπρέϋ σε όποια έντονη και καλοκαιρινή απόχρωση θέλετε.

Σε όλες τις κατασκευές και αφού τα χρώματα στεγνώσουν πλήρως, περάστε 1-2 χέρια με προστατευτικό βερνίκι σε σπρέϋ που θα τις αδιαβροχοποιήσει και θα βοηθήσει τα χρωματιστά σχέδια να διατηρηθούν ανεξίτηλα για περισσότερο χρόνο. 

Η χρήση chalk paints σε σπρέϋ, που διαθέτουν αρκετές μάρκες χρωμάτων κιμωλίας και είναι κατάλληλα για βάψιμο υφασμάτινων, πλαστικών κλπ. επιφανειών, θα σας προσφέρει ένα αποτέλεσμα πολύ πιο μόνιμο με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα περάσετε τις κατασκευές και με το αντίστοιχο στερεωτικό λακ, αυξάνοντας όμως κατά πολύ το κόστος υλικών. Το αν αξίζει τον κόπο ή είναι προτιμότερο με πολύ μικρό κόστος να δημιουργήσετε τέτοια καλοκαιρινά πατάκια με απλά χρώματα και ας μην αντέξουν και δεύτερο καλοκαίρι είναι ασφαλώς θέμα επιλογής. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: