Χριστουγεννιάτικο ΣΤΕΦΑΝΙ με ΜΠΙΣΚΟΤΑΕ ξαιρετικά απλή, οικονομική και πολύ γουστόζικη γιορτινή κατασκευή από το maleviksrosentradgard όχι μόνο για την διακόσμηση της κουζίνας σας, αλλά και για όπου θέλετε να κάνετε ένα μικρό χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δώρο και ασφαλώς πολύ πιο ιδιαίτερο π.χ από ένα κουτί γλυκά ή ένα ποτό.

Εκτός από μπισκότα που θα φτιάξετε με μια οποιαδήποτε συνταγή για ζύμη μπισκότων, κομμένα με κουπ πατ σε όποιο σχήμα σας αρέσει, θα χρειαστείτε ένα κομμάτι χαρτόνι, κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) ή μια οποιαδήποτε ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης ή πιστόλι σιλικόνης και κορδέλα. 

Κόψτε, με πατρόν ένα οποιοδήποτε στρογγυλό αντικείμενο στο μέγεθος που θέλετε να έχει το στεφάνι, έναν κύκλο με πλάτος περίπου 3-4 εκατοστά. Αν χρησιμοποιήσετε μαλακό χαρτόνι μπορείτε και να κολλήσετε μεταξύ τους 2 τέτοιους κύκλους, για μεγαλύτερη σταθερότητα της κατασκευής.

Τοποθετώντας λίγη ποσότητα κόλλας στο πίσω μέρος κάθε μπισκότου, ξεκινήστε να τα κολλάτε πάνω στο χαρτόνι, το ένα δίπλα στο άλλο, και φροντίζοντας αρχικά να το επικαλύπτουν εντελώς στο επάνω  μέρος του.  Κάντε ακριβώς το ίδιο με μια δεύτερη σειρά μπισκότων που θα κολλήσετε πάνω στα μπισκότα της πρώτης σειράς, ξεκινώντας ελαφρά πιο δεξιά ή αριστερά κι όχι στο κέντρο του πρώτου μπισκότου που θα κολλήσετε και αφήνοντας από την αρχική σειρά να φαίνεται μόνο το πάνω μέρος του σχεδίου. 
Καμπύλα και φαρδιά σχέδια στο πάνω τους μέρος, όπως αυτό της καρδιάς, είναι ιδανικά για να φτιάξετε πολύ εύκολα ένα απολύτως συμμετρικό στεφάνι. 
Αφήστε την κατασκευή μερικές ώρες να στεγνώσει εντελώς και κρεμάστε το στεφάνι με την κορδέλαΜετά την ολοκληρωσή του, μπορείτε ασφαλώς να διακοσμήσετε τα μπισκότα με όποιον τρόπο θέλετε π.χ να τους δώσετε χιονισμένη όψη (απλώστε με το πινέλο στην επιφάνεια τους λίγη ατλακόλ, ρίξτε ζάχαρη ή αλάτι και απομακρύνετε φυσώντας την περιττή ποσότητα) ή να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή ενός τέτοιου στεφανιού ήδη διακοσμημένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τα φτιάξετε και πολλά επιμέρους σχέδια ιδέες.  
ΠΗΓΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,