20+ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΩΝ


Η επαρκής προστασία από τα ...αδιάκριτα βλέμματα στον χώρο ενός μπαλκονιού είναι εξίσου ή και παραπάνω  σημαντική με εκείνη από τον ήλιο προκειμένου να μπορείτε να το απολαμβάνετε με άνεση.
Τόσο τα παλαιού τύπου διαχωριστικά από τζάμι που διαθέτουν παλαιότερες πολυκατοικίες όσο και πολλά με μορφή ξύλινων καφασωτών που χρησιμοποιούνται σε πιο νεόδμητες οικοδομές επιτρέπουν την μικρή έστω οπτική επαφή, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είτε το ύψος τους είναι χαμηλό είτε αφήνει στο κάτω μέρος ιδιαίτερα μεγάλο κενό.  
Η ολική αντικατάσταση ενός τέτοιου διαχωριστικού που δεν σας εξυπηρετεί, ακόμη και σε ένα ιδιόκτητο και όχι ενοικιαζόμενο σπίτι, είναι κάτι που συνήθως δεν επιτρέπεται βάσει του εκάστοτε κανονισμού κάθε οικοδομής, για προφανείς λόγους ομοιομορφία της εξωτερικής της όψης, κανένας όμως δεν μπορεί να σας απαγορεύσει να το ...εμπλουτίσετε με στοιχεία-υλικά που θα το καταστήσουν και πιο λειτουργικό και θα ομορφύνουν το συγκεκριμένο σημείο του μπαλκονιού σας. 
Ανάλογα με τον τύπο που υπάρχοντος διαχωριστικού μπορείτε να προσαρμόσετε είτε πάνω του είτε χρησιμοποιώντας παράπλευρα σημεία τοίχων για στήριξη, κάθε τύπου διαχωριστικά από καλάμι, μπαμπού, ψάθινα στόρια κλπ. ή να τοποθετήσετε μπροστά ακριβώς από το υπάρχον διαχωριστικό μια ξύλινη σύνθεση από απλά ξύλα ή καφασωτά τα οποία θα καλυφθούν με ένα αναρριχώμενο φυτό, κρεμαστές γλάστρες κλπ. 
Το σημείο του κάτω μέρους, από το οποίο συχνά ...πηγαινοέρχονται από και προς το μπαλκόνι μας ...νερά, παιδικά παιχνίδια, κατοικίδια κλπ.  μπορεί να "ενισχυθεί" ακόμη και επιπρόσθετα σε ένα διαχωριστικό που φτάνει έως το δάπεδο, με βαριές ζαρντινιέρες, κάποιο τύπο "ραφιού" ή ακόμη και ένα έπιπλο που πάνω του θα τοποθετηθούν γλάστρες. 
  
Γενικά ο τρόπος που μπορείτε να κινηθείτε ...διακοσμητικά μπορεί ταυτόχρονα να είναι και λειτουργικός ώστε όποια λύση και αν επιλέξετε να απομονώνει πλήρως οπτικά και σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ύψος το μπαλκόνι σας από τα διπλανά, ενώ πολλές από αυτές τις λύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για το μπροστινό σημείο ενός μπαλκονιού όταν αυτό αποτελείται από απλά κάγκελα και όχι τοίχο.