ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ: ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΟ επίπλων


T ο ξύλο είναι από τα πιο ζεστά, φυσικά και καλαίσθητα υλικά κατασκευής κάθε μορφής αντικείμενων αλλά ταυτόχρονα και από τα πιο ευαίσθητα.
Έτσι σε ξύλινα έπιπλα που καταπονούνται καθημερινά όπως π.χ τραπέζια, καρέκλες κλπ. συχνά σε μικρό χρονικό διάστημα γρατζουνιές και γδαρσίματα είναι σχεδόν ...κανόνας.
Τα έτοιμα γυαλιστικά-προϊόντα φροντίδας ξύλου που θα βρείτε στο super market σε μορφή κρέμας ή σπρέϋ, αποκαθιστούν σε ένα μέρος και μικροφθορές όμως εκτός του ότι δεν είναι καθόλου οικονομικά είναι και κατάλληλα κατά βάση για λακαρισμένα έπιπλα, δηλαδή ξύλα με λεία γυαλιστερή και όχι ματ και ιδιαίτερα απορροφητική επιφάνεια, για τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε να "καλύψετε" ανομοιομορφίες στο χρώμα, έντονα γδαρσίματα κλπ. με ένα οικολογικό τέτοιο προϊόν που θα φτιάξετε με ...λάδι και ξύδι

Για ένα τραπέζι μεσαίου μεγέθους θα χρειαστείτε μισό φλυτζάνι ξύδι και άλλο τόσο λάδι. Ανακατέψτε τα και στην συνέχεια με ένα μαλάκο πανί περάστε την επιφάνεια του επίπλου επιμένοντας ξανά και ξανά ιδιαίτερα στα πιο φθαρμένα σημεία και χρησιμοποιώντας σταδιακά όλη την ποσότητα του μείγματος.


Πριν ξεκινήσετε την δοκιμή κάθε τέτοιας ...μαγικής συνταγής και επειδή τα είδη ξύλου από το οποίο μπορεί να είναι κατασκευασμένο ένα έπιπλο είναι πολλά και το κάθε ένα "συμπεριφέρεται" διαφορετικά, κάντε απαραίτητα ένα τεστ σε ένα μικρό και "κρυφό" μέρος του επίπλου και αν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα τότε και μόνο τότε προχωρήστε στην ολική εφαρμογή. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,