Χριστουγεννιάτικες ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ

Είτε τις χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε 
πόρτες, παράθυρα, σκάλες, το τζάκι  ή οποιαδήποτε άλλο σημείο τόσο στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του σπιτιού, αποτελούν σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά αλλά και εύκολα στην κατασκευή τους χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που θα φτιάξετε στις διαστάσεις και τις αποχρώσεις που θέλετε και με πολλά διαφορετικά υλικά
 Κλασσικά ...πράσινη

Φτιαγμένες από  φυσικά πράσινα κλαριά από πεύκο, έλατο ή οποιοδήποτε άλλο δέντρο ή φυτό ή από την τεχνητή πράσινη γιρλάντα σε απομίμηση φυσικού έλατου που θα βρείτε σε όλα τα εποχιακά χριστουγεννιάτικα καταστήματα εξίσου εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα σε όποιο σημείο κι αν διαλέξετε να την τοποθετήσετε. 


Χρησιμοποιήστε λεπτό σύρμα για να ενώσετε τα επιμέρους κομμάτια ανάλογα με την συνολική διάσταση που σας χρειάζεται και πλαισιώστε την με φιόγκους, μπάλλες, γκυ και κάθε είδους στολίδι.


Για τέτοιους είδους γιρλάντες με μεγάλο φάρδος και σε χρήσεις όπως π.χ για να διακοσμήσετε τον χώρο του τζακιού τυλίξτε γύρω στην γιρλάντα και μια σειρά φωτάκια που θα την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή και για όσες δεν χρησιμοποιήσετε φυσική πρασινάδα αλλά ψεύτικη διακοσμητική γιρλάντα φροντίστε τα κλαδάκια της να είναι ανοιγμένα σωστά και "πλούσια" σε ολόκληρο το μήκος της. 
* Αντί για πρασινάδα χρησιμοποιήστε οποιουδήποτε φάρδους και χρώματος κορδέλες
Eπιλέξτε τα κατάλληλα διακοσμητικά για να τις πλαισιώσετε, κυρίως σε μέγεθος  και  που μπορεί να είναι από χριστουγεννιάτικες μπάλες, κάρτες κλπ. μέχρι μικρά ή μεγαλύτερα στεφάνια ανάλογα με το σημείο που θα τις χρησιμοποιήσετε. 
Συνδυάστε τα χρώματα στις κορδέλες και ταιριάξτε τις αποχρώσεις τους με όσα μη χριστουγεννιάτικα στοιχεία βρίσκονται στο σημείο που θα τις τοποθετήσετε όπως τα χρώματα σε έπιπλα, υφάσματα κλπ.

 Με κουκουνάρια 

Θα χρειαστεί ή να τα κολλήσετε με θερμοκολλητικό πιστόλι ή αφού ανοίξετε με ένα αιχμηρό αντικείμενο μια τρύπα στο πάνω μέρος τους, να τα περάσετε από χοντρή κλωστή ή σπάγγο. Αν έχουν κοτσανάκι μπορείτε και να τα δέσετε πάνω σε κορδέλα ή σπάγγο.  
Πλαισιώστε μια τέτοια γιρλάντα με φυσική πρασινάδαυφασμάτινους φιόγκους ή χριστουγεννιάτικες φιγούρες και δημιουργείστε το ιδανικό decor για σπίτια που βρίσκονται στο βουνό ή γενικά για απλά και ..."φυσικά" διακοσμημένους χώρους. 


Με  μπισκότα

Δεν θα χρειαστείτε παρά μερικά φορμάκια για μπισκότα σε διάφορα σχέδια και που δεν είναι απαραίτητο να είναι αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα. Ψήστε τα μπισκότα και ...στολίστε τα με χρώμα ζαχαροπλαστικής ή με κάθε είδους μπογιά, αρκεί να είστε σίγουροι πως κανένας δεν θα τα δοκιμάσει :)
Πριν τα ψήσετε μην ξεχάσετε να ανοίξετε τρύπες στα σημεία που θα περάσετε κλωστή, κορδέλα ή σπάγγο για να τα συνδέσετε σε μια πραγματικά όμορφη και ...γλυκιά γιρλάντα. 


Με  χαρτί

Αφού μπορούν να τις φτιάξουν ακόμα και τα παιδιά στο νηπιαγωγείο μπορείτε και εσείς. 
Σχεδιάστε πάνω σε χαρτόνι χριστουγεννιάτικα σχέδια, κόψτε τα με το ψαλίδι και χρησιμοποιήστε τα σαν "πατρόν" για να κάνετε ακριβώς το ίδιο πάνω σε διακοσμητικό χαρτί περιτυλίγματος, διακοσμητικό αυτοκόλλητο ή και ύφασμα.
Κολλήστε τα κομμάτια από το χαρτί, το αυτοκόλλητο ή το ύφασμα πάνω στο αντίστοιχο χαρτόνι, ανοίξτε μ΄ένα ψαλιδάκι μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του κάθε χαρτονιού και περάστε  τα κομμάτια της γιρλάντας σε σπάγγο ή κορδέλλα ή κρεμάστε τα μεμονωμένα με την βοήθεια ενός μικρού διακοσμητικού κλιπ, μανταλάκι κλπ. O απλούστερος τρόπος για να δημιουργήσετε με διακοσμητικό χαρτί ή και ύφασμα ...γράμματα και   γιρλάντες με γιορτινές ευχές.


Aγοράστε φαρδιά κορδέλα περιτυλίγματος διπλής όψης. Κόψτε ίσα κομματάκια μήκους περίπου 6-8 εκατοστών που το κάθε ένα θα αποτελέσει τον "κρίκο" για μια γιρλάντα σε στυλ ...αλυσίδας. Δημιουργείστε τον πρώτο "κρίκο" ενώνοντας τις δύο άκρες ενός κομματιού κορδέλας με συρραπτικό. Περάστε το δεύτερο κομματάκι κορδέλας μέσα στον πρώτο κρίκο και ενώστε με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίστε έτσι δημιουργώντας μια πρωτότυπη γιρλάντα  με όποιο μήκος θέλετε, κατάλληλη και πολύ όμορφη και για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. 

 Μόνο με ...φως

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε ποια γιρλάντα θα ήταν ωραιότερη σ΄ένα συγκεκριμένο σημείο, βεβαιωθείτε ότι μια σειρά με χριστουγεννιάτικα φώτα δεν είναι η πιο απλή και πιο εντυπωσιακή λύση. 
Για να δώσετε "ενδιαφέρον"  σε τέτοιου είδους φωτεινές γιρλάντες και τις ώρες που δεν είναι αναμμένες, προσθέστε σε ανάμεσα στα φώτα και ανά μικρά και ίσα  διαστήματα ίδια διακοσμητικά σε έντονο χρώμα, όπως π.χ κόκκινους φιόγκους, φυσικά ή υφασμάντινα γκυ, ξύλινες ή υφασμάτινες χριστουγεννιάτικες φιγούρες κλπ.
Δείτε και εδώ μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη κατασκευή γιρλάντας με φώτα και κομματάκια λινάτσας. Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,