50+ Ιδέες διαμόρφωσης κήπου με Ποδήλατα - Καρότσια
Ιδιαίτερες "ζαρντινιέρες" που θα λειτουργήσουν διακοσμητικά πολύ παραπάνω απ΄όσο τα κλασσικά δοχεία φύτευσης, χρησιμοποιώντας ως βάση τους ένα παλιό ποδήλατο ή ένα μεταλλικό ή ξύλινο καρότσι κήπου. 

Ειδικά σε μικρούς εξωτερικούς χώρους είναι ένας τρόπος για να "συγκεντρώσετε" φυτά-λουλούδια σε κάποια σημεία και πρακτικότερο να χρησιμοποιήσετε ως βασικά φυτά κάποια μετρίου-μεγάλου μεγέθους πολυετή είδη από όσα παραμένουν πράσινα καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου συνδυασμένα με μικρότερα εποχιακά που θα προσφέρουν ανά εποχή το χρώμα και το άρωμά τους. 

Η ομαδοποίηση ομοειδών φυτών είναι ακόμη ένας τρόπος να αξιοποιήσετε τέτοιου είδους συνθέσεις, συγκεντρώνοντας π.χ πάνω σε ένα ποδήλατο ή ένα καρότσι κακτοειδή, παχύφυτα, αρωματικά βότανα κλπ. ενώ και φυτά κάθετης ανάπτυξης είναι επίσης κατάλληλα, ειδικά αν θέλετε σταδιακά σε κάποια σημεία η επιφάνεια τόσο ενός ποδηλάτου όσο και ενός καροτσιού να καλυφθεί από το φύλλωμά τους. 


Στα καρότσια θα χρειαστεί κατ΄ρχήν να ανοίξετε κάποιες τρύπες για την αποστράγγιση του νερού ποτίσματος, είτε σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε ως μεγάλα "κασπώ" που μέσα τους θα τοποθετηθούν γλάστρες είτε τα γεμίσετε με χώμα και φυτέψετε απευθείας στο εσωτερικό τους, ενώ ασφαλώς η εξωτερική τους επιφάνεια μπορεί να βαφτεί-επεξεργαστεί με χρώμα σε όποια απόχρωση και με όποια "τεχνική" επιθυμείτε. 


Η μορφή που θα δώσετε σε ένα ποδήλατο ...παρτέρι, τόσο όσο αφορά την δική του όψη, όσο και τον τρόπο που θα το "φορτώσετε" με φυτά-λουλούδια, είναι θέμα επιλογής και προσωπικού γούστου. Μπορεί να βαφτεί σε όποια απόχρωση θέλετε (το χρώμα σε σπρέϋ είναι η πρακτικότερη επιλογή), να εφαρμοστεί κάποια τεχνική παλαίωσης κλπ. Τις γλάστρες ή κασπώ που θα χρησιμοποιήσετε, θα τα δέσετε, κολλήσετε ή στερεώσετε ανά σημεία πάνω στο ποδήλατο με όποι τρόπο εξυπηρετεί, ανάλογα με το αν πρόκειται για δοχεία-κασπώ από πλαστικό, μέταλλο, ξύλο, ψάθινα καλάθια κλπ. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto