Χριστουγεννιάτικοι ΚΡΙΚΟΙ για πετσέτες ...Άγιος Βασίλης


Ε αιρετικά απλή κατασκευή της ...τελευταίας στιγμής για να δώσετε εύκολα και γρήγορα γιορτινό τόνο στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.
Θα χρειαστείτε μόνον απλές κόκκινες τετράγωνες χαρτοπετσέτες, άσπρο χοντρό χαρτί ή πολύ λεπτό χαρτόνι, μαρκαδόρο και κόλλα στικ για χαρτί. Τον κάθε "κρίκο" με την μορφή του Άγιου Βασίλη θα τον σχηματίσετε από μια λωρίδα χαρτιού πάνω στην οποία θα κολλήσετε ένα δεύτερο κομμάτι σε μακρουλό κυκλικό σχήμα, που θα αποτελεί την ...γενειάδα. Με μαρκαδόρο θα ζωγραφίσετε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και το περίγραμμα τη χάρτινης λωρίδας και στην συνέχεια θα κολλήσετε - δέσετε κάθε "κρίκο" στο πίσω μέρος, επίσης κολλώντας με κόλλα την χάρτινη λωρίδα γύρω από τις χαρτοπετσέτες αφού πριν τις έχετε διπλώσει σε σχήμα κώνου-σαϊτας  ή όποιο άλλο εσείς θέλετε.
Δείτε εδώ πως θα διπλώσετε πετσέτες φαγητού σε διάφορα σχήματα.

Για να είναι όσο πιο ομοιόμορφες οι κατασκευές σε όλες τις πετσέτες κόψτε 5-6 μαζί τα χάρτινα κομμάτια, ανάλογα βεβαίως και αν το πάχος του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε σας το επιτρέπει.

Για να φτιάξετε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο καρτάκια για χρήση σε χριστουγεννιάτικα δώρα πακέτα ή και για την κατασκευή κρεμαστών χάρτινων στολιδιών για κάθε είδους διακόσμηση, θα δουλέψετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντικαθιστώντας απλώς τις χαρτοπετσέτες με κόκκινο χαρτόνι που στο πάνω μέρος θα λυγίσετε δίνοντας την όψη ...σκούφου και θα προσθέσετε ένα ακόμη στρογγυλό κομματάκι λευκό χαρτί σαν ...φούντα κι από τρύπα που θα ανοίξετε με ψαλιδάκι θα περάσετε κορδόνι, κορδέλα ή σκοινάκι
ΠΗΓΗ: Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,